Търсене...

Модни цветове за 2022 година – най-важните разцветки за сезон пролет-лято

Най-модерните цветове за 2022 г., и по-специално за сезон пролет-лято 2022, внасят глътка свежест, енергия и надежда в модата. Те събуждат апетита за слънчева светлина, сладолед от шамфъстък, сочно лимонено жълто, плуване в морето и захарен памук. Тези нюанси ще се появят по градските улици и ще бъдат вездесъщи в модната индустрия през следващите месеци. Анализирайки това, което се появи на модните подиуми, ние съставихме списък с 4-те най-важни цвята, които трябва да се търсят през следващите месеци.

Лилаво в оттенък very peri, нови варианти на зеленото, всички тонове на шоколадовия цвят и бледо жълтото – това са цветовете за сезон пролет-лято 2022.

[Модни цветове за 2022 година] very peri

Rokh / Peter White via Getty Images

Институтът Pantone избра за цвят на годината 2022 оттенък на лилавото обозначен с номер 17-3938 цвят Very Peri. Това е доста ярък, но характерен лилав цвят със син оттенък, който трябва да изразява изобретателност, любопитство към света, творчески подход към него и духа на новата енергия и дигиталност или цифровизация. Той донякъде препраща към цвета Ultra Violet от 2018 г., но е забележимо по-фин от него. Въпреки, че на този цвят се предричаше най-голяма популярност в областта на интериорните тенденции, оказа се, че той е намерил своето сигурно място и в модната индустрия. Инфлуенсъри и трендсетъри вече умело го включват в ежедневните си визии. В момента най-модерни са костюмите, комплектите, роклите и гащеризоните в този цвят. Цветът „very peri“ се появи основно на модните подиуми на Lanvin, Saint Laurent, Alberta Ferretti, Christian Cowan и Valentino.

[Модни цветове за 2022 година] бледо жълто

Max Mara / Victor Virgile via Getty Images

Маслено жълтото е цвят лансиран от скандинавците за пролет-лято 2022 г. Вместо слънчевото жълто избираме цвета на пуканките или овесеното мляко. Жълтеникавият нюанс на маслото е особено популярен сред трендсетърките в Копенхаген – анцузи, спортни облекла, панталони, леки палта и къси рокли. Потърсете вдъхновение от марките Chloe, Bottega Veneta и Max Mara.

[Модни цветове за 2022 година] шоколадово кафяво

Fendi / Victor Zunnino Coeleto via Getty Images

Всички възможни нюанси на шоколадовото кафяво се появиха на модните подиуми на марки като Fendi, Michael Kors, Burberry, Alberta Ferretti, Acne Studios и Miu Miu. Така че, ако дизайнерите на такива водещи марки вплитат шоколад в колекциите си за пролет-лято 2022 г., знаем, че тези вкусни препратки ще бъдат една от водещите тенденции през следващите месеци. Шоколадовото кафяво вече имаше своето място в тенденциите от миналия сезон, но сега то се налага още по-силно. Добра идея е да използвате елементите, които вече имате в гардероба си, или да се снабдите с кафяво кожено палто или яке, които да носите с бяло или маслено жълто.

[Модни цветове за 2022 година] тревисто и светлозелено

Acne Studios / Peter White via Getty Images

Зеленият цвят bottega green беше зеленият нюанс на миналия сезон, който, както подсказва името му, беше популяризиран от модна къща Bottega Veneta. За пролет-лято 2022 г. наситеното, изразително зелено отстъпва място на светлозеленото и тревистите нюанси. Те напомнят за събуждането за живот и вдъхват пролетна свежест. При Lanvin, Christian Siriano и Emilia Wickstead зеленото напомняше цвета на млади кълнове и кисели лимони, а марките Threeasfour, Christian Dior и Dolce & Gabbana решиха да продължат тенденцията за ярък тревист нюанс или изумрудено зелено, а Givenchy и Self-Portrait ни призоваха да харесаме избледнелия нюанс matcha-green. Интересното е, че в близко бъдеще всички тези зелени цветове ще се комбинират с други цветове, като например бледото жълто или very peri.

Главна снимка: Victor Boyko via Getty Images

Хареса ли ви тази статия? Споделете я!
Insta News