Търсене...

Най-модерните мъжки обувки – тенденции пролет-лято 2022 от модните подиуми

Модерните мъжки обувки за пролет-лято 2022 г. съчетават иновативния подход към материалите, екологичните тенденции и определянето на нови трендове. Ръчно изработените, качествени outdoor обувки или обувките в ретро стил се характеризират с високо ниво на комфорт – от леки и поддържащи подметки до луксозни, меки на допир саи от първокласни материали, които с лекота пренасят притежателите от дома им до улиците на големите градове.

В текста по-долу можете да видите модерни мъжки обувки за пролет-лято 2022, които си заслужава да имате в гардероба си.

[Модерни мъжки обувки за пролет-лято 2022] бели маратонки

Joeone / Victor Virgile via Getty Images

Това е поредният сезон, в който класическите бели мъжки маратонки се появяват по модните подиуми. Те са идеални за почти всеки стил, въпреки че най-желаните за пролет-лято 2022 г. са изцяло спортните модели или тези в athleisure стил. Най-модерните бели маратонки са с дебела подметка, често с преувеличена форма, кожена сая и семпъл дизайн, напомнящ за края на 80-те и началото на 90-те години. Такива обувки се появиха на модния подиум на марка Joeone.

[Модерни мъжки обувки за пролет-лято 2022] изтънчен комфорт

Dior / Dominique Charriau via Getty Images

Съчетавайки желанието на потребителите за максимален комфорт със занаятчийския чар на конструкционните техники, семплите, вдъхновени от чехлите саи се отличават с рустикални текстури, тъкани на ръка. Суровите, естествени материали и необримчени ръбове са подсилени чрез използването на един цвят и контрастни подметки, което предлага ново ниво на лукс. По улиците се появяват и обувки от плат, напомнящи домашни чехли, с коркови подметки, които видяхме още миналата пролет. Вдъхновение можете да потърсите например от модното дефиле на Dior.

[Модерни мъжки обувки за пролет-лято 2022] меки обувки за специални задачи

LGN / Victor Virgile via Getty Images

В един несигурен свят “тежкият” стил осигурява чувство за сигурност и увереност. Здравите и надеждни обувки над глезена осигуряват уверена стъпка, но са по-меки и не нарушават комфорта. Неотоплената велурена сая е комбинирана с дебели гумени подметки с леко заоблени профили, които съчетават в едно висока издръжливост и приятна мекота. Този тип мъжки обувки можете да намерите в колекциите на Tod’s и LGN.

[Модерни мъжки обувки за пролет-лято 2022] маратонки в ретро стил

Dior / Victor Virgile via Getty Images

Завръщането на винтидж стила подновява интереса към класическите обувки от миналото. Препратките към 70-те и 90-те години се изразяват в леки и тънки профили на обувките, грайферни ходила и ретро саи в необичайни цветови комбинации. Съвременните технически елементи са фино интегрирани, съчетавайки винтидж естетиката със съвременна издръжливост, ефективност и дълготрайност. Каучуковите подметки, велурените елементи и преобладаващия бял цвят са отличителните белези на ретро маратонките, които можехме да видим по модния подиум на модна къща Dior.

Прочетете също: Мъжка мода: модни тенденции за пролет-лято 2022 от модните подиуми >>>

Главна снимка: Saviko via Getty Images

Хареса ли ви тази статия? Споделете я!
Insta News