Търсене...

Цветът на годината на Pantone за 2022 е вече избран! Проверете дрехите и аксесоарите в цвят Very Peri

Както всяка година, институтът Pantone избира цвета, който ще бъде водещ в модата и дизайна, както и в интериора и графиката. Най-важният цвят на годината през 2022 е нюанс 17-3938 Very Peri. Комбинацията от синьо и виолетово е символ на изобретателност, творчество и нова енергия, която ни помага да намерим пътя си в новата реалност. Как точно изглежда Very Peri и защо се превърна в най-важния цвят на годината? Вижте го по-долу.

Цветът на годината на Pantone за 2022 има много голямо влияние върху модата и трендовете лансирани не само от най-големите модни къщи, но и от инфлуенсърите. Вижте как носят този цвят известните it-girls!

Цветовете на годината Pantone – как се избират?

Pantone Color Institute™ е експерт за цветовете и вече над 20 години избира цвят на годината. Американският институт започна тази традиция още през 1999 година, като тогава избра цветът Cerulean Blue за най-важен за идната 2000 година, за начало на новото хилядолетие. Досега с тази чест са удостоени цветове като Ultimate Gray, Illuminating, Classic Blue, Ultra Violet и Rose Quartz, известен също като Millennial Pink. Как протича процесът на избор на цвят? Експертите на Pantone задълбочено анализират тенденциите в модата, културата, изкуството, дизайна и кулинарията, както и социалните промени и актуалните събития. Въз основа на това те избират цвят, който не само отразява тенденциите, но и в известен смисъл ги създава. Цветът на годината оказва значително влияние върху дизайнерите и решенията за покупки в много браншове.

Цвят на годината за 2022: Very Peri

Как изглежда „Цветът на годината 2022“? Нюансът Veri Peri 17-3938 е синьо с изразителен лилав оттенък. Той донякъде прилича на цвета на годината за 2018 г., който беше цветът Ultra Violet. Институтът Pantone обяснява избора си със следните думи:

„Живеем във време на промени. Когато излизаме от интензивния период на изолация, нашите възгледи и стандарти се променят. Показвайки безгрижната увереност и дръзкото любопитство, които съживяват творческия ни дух, любопитният и интригуващ нюанс PANTONE 17-3938 Very Peri ни помага да обхванем този променен пейзаж от възможности, отваряйки ни за нова визия, докато пренаписваме живота си. Предизвикваща благодарност за някои от нещата, които представлява синият цвят, допълнена от нова перспектива, която се представя днес, PANTONE 17-3938 Very Peri поставя бъдещето в нова светлина.“

Избирайки Цвета на годината, който е Very Peri, Институтът Pantone ни насърчава да освободим креативността си и положителната енергия в тези трудни времена.

Цветът на годината 2022 в модата – дрехи и аксесоари в цвят Very Peri

Нюансът Very Peri в стилизациите на известните it-girls

Въпреки че цветът на годината на Pantone бе избран наскоро, популярните трендсетърки, които познават модните тенденции носеха вече дрехи и аксесоари в този нюанс по време на тазгодишните Седмици на модата. Вижте стилизациите на различните блогърки и трендсетърки.

Дрехи и допълнения в цвят Very Peri в MODIVO

Искате да бъдете в крак с най-новите модни тенденции? Специално за Вас избрах модерни дрехи и аксесоари в този синьо-лилав нюанс, които можете да откриете в MODIVO.

Пухено яке Rotate

Ръкавици UGG

Шапка Femi Stories

Палто FracominaСако MarellaПанталони тип цигара MarellaАнцуг RotateТениска Polo Ralph Lauren

Тази статия може да ви хареса >>> Зеленият пуловер хитът на сезон есен-зима 2021/22 – благодарение на марката Bottega Veneta >>>

Снимка: Christian Vierig / via Getty Images

Хареса ли ви тази статия? Споделете я!
Insta News