Търсене...

Видове мъжка фигура. Определете своя тип и проверете как да се обличате

3 min.
В тази статия:

Мъжките силуети са сложна тема. Има 4 основни типа фигури, въз основа на които лесно можете да определите какви дрехи трябва да носите. Бихме искали да Ви посъветваме какви са различните видове мъжки фигури и какво да носите, за да подчертаете силните си страни и да прикриете незначителните несъвършенства на фигурата си.

Видовете силуети помагат на първо място да определите какви пропорции има Вашата фигура. След като разберете кои специални характеристики отличават Вашите форми, ще ви бъде по-лесно да изберете дреха, която да съответства на фигурата Ви. По-долу ще намерите основното разделение на видовете мъжки фигури. Проверете коя от тях описва тялото Ви най-точно, след това разберете какво трябва да носите, за да подчертаете предимствата си и да прикриете несъвършенствата.

Има 4 основни видове мъжки фигури, които много приличат на дамското подразделение. Това са: ябълка (O-образна фигура), круша (A-образна фигура), молив (I-образна фигура) и триъгълник (V-образна фигура). По-долу ще намерите подробни характеристики на всяка от тях.

Мъжка фигура тип молив (I-образна фигура)

Характеристики на фигура тип молив. Ако се чудите дали принадлежите към тази група, но сте висок и слаб, вероятно сте най-близо до този тип. I-образната фигура е една от най-често срещаните фигури. Мъжете от този тип се отличават с високия си ръст и липсата на мускулести крака, ръце и корем. Ето защо фигурата тип молив често се описва като момчешка – и тя няма нищо общо с възрастта, а с външния ѝ вид.

Подходящи дрехи за фигура тип молив. Мъжете с I-образна фигура могат да моделират силуета си с подходящи дрехи. Ако и вие принадлежите към тази група, трябва оптически да добавите няколко килограма. За тази цел успешно можете да носите двуредно сако, което ще разшири оптически гръдния Ви кош. Ако обстоятелствата позволяват, не забравяйте да сложите ризата в панталона. Освен това панталоните без ръб също ще бъдат идеален вариант – в противен случай краката Ви ще изглеждат още по-слаби, а нали искате да избегнете този ефект. Най-спокойно можете да носите широки дрехи, благодарение на които ще можете свободно да оформяте фигурата си и да добавите малко обем. По този начин фигурата Ви да бъде по-мъжествена.

579

Двуредо сако марка Rage Age

Какво да избягвате при този тип фигура? Всички видове дрехи, които В иправят по-слаби, дрехи по тялото, поло блузи и тесни панталони. Помнете също да не носите десени като отвесни райета.

Тази статия може да Ви заинтересува: Модни тенденции мъжка мода за сезон пролет-лято 2021 >>>

Мъжка фигура тип ябълка (O-образна фигура)

Характеристики на фигура тип ябълка. Следващия тип фигура, който можем да кажем, че има доста общо с дамския. Мъжете с този тип фигура имат: заоблен корем, масивни ръце и по-слаби крака, които се отличават на фона на едрата фигура. Ако имате този тип фигура, помнете да подбирате дрехи с подходяща кройка, които да Ви правят по-слаби и да уравновесяват пропорциите на фигурата Ви. Трябва само да знаете как да го направите.

Подходящи дрехи за фигура тип ябълка. За Вас най-подходящи са всички дрехи от типа Regular Fit – с подходящ размер и кройка, които да изтъняват оптически фигурата, за да изглеждате по-слаби. Избирайте класически дрехи – едноредно сако, права риза и пуловер с V-образно деколте. Облечете тънка фланелка, жилетка и завийте шал на врата – благодарение на тези дрехи ще изравните пропорциите на тялото.

580

Тишърт марка Guess / Тишърт марка Guess

Какво да избягвате при O-образна фигура? Ако имате този тип фигура по-добре не носете прекалено тесни дрехи, които да подчертават корема Ви. По този начин ще добавите оптически още килограми към фигурата си. Избягвайте също прекалено десенираните и ярки дрехи.

Мъжка фигура тип круша (A-образна фигура)

Характеристики на фигура тип круша. А-образната фигура е много популярен тип, не само сред мъжете, но и сред жените – поради тенденцията да се напълнява в коремните области. Характеризира се с широка талия, масивни бедра и тесни рамене. Ключът към успеха, когато става въпрос за стил е правилният баланс на пропорциите. Какво означава това на практика? Съсредоточете се върху оптическото намаляване на талията и издължаване на фигурата.

Подходящи дрехи за фигура тип круша. Преди всичко панталони с висока талия, които ще изравнят пропорциите на фигурата. Едноредото сако също е добър вариант, за предпочитане с малко по-широки рамене – тази кройка също ще направи фигурата Ви по-стройна. Заложете и на V-образните деколтета, които ще издължат горната част на тялото Ви, намалявайки оптически килограмите на цялата фигура.

581

Дънки марка LEVI’S / Дънки марка Lee

Какво да избягвате при А-образна тип фигура? Опитайте се преди всичко да не носите привличащи вниманието десени, както и крещящи цветове. Въпросът обаче не е да се откажете от тях изобщо. Най-важното е умереността. Също така, не трябва да носите контрастни цветове – опитайте се да запазите всички части от облеклото си в един и същи тон. Също така избягвайте прилепналите ризи, пуловери и блузи.

Мъжка фигура триъгълник (V-образна фигура)

Характеристики на фигура тип триъгълник? Този тип мъжка фигура е еквивалент на женската фигура “пясъчен часовник”, така че се възприема като най-близък до идеала. Какви са особеностите на „триъгълника“? Мъжете с този силует могат да се похвалят с мускулести ръце и гръден кош, както и тесни бедра. Стройната фигура позволява на мъжете с фигура тип триъгълник да носят почти всичко!

Подходящи дрехи за фигура тип триъгълник. По принцип няма кой знае какви ограничения за този тип фигура, въпреки, че има дрехи, които са най-подходящи. Най-добре стоят дрехите с кройка slim fit, които подчертават качествата на фигурата. Можете да носите дрехи с всякакви цветове и кройки, като не забравяте и за черните дрехи.

582

Тениска с яка марка Polo Ralph Lauren/ Тениска с яка на марка Tommy Hilfiger

Какво да избягвате при V-образна фигура? Прекалено свободните дрехи, които обезформят фигурата, както и прекалено тесните ризи и тишърти, които прекомерно подчертават раменете.

тенденции и съвети
Insta News