MODIVO DAYS -20%! Допълнителна отстъпка за избрани продукти на топ марки ПРОВЕРЕТЕ >>>

Търсене...

Дължина на роклята към обувки на ток? За това си струва да помните

2 min.

Дългата рокля може и да е проблемна за стилизиране, може да Ви се случи да я настъпите с токчето или просто да не я подберете правилно към фигурата си. Но за щастие има начини, благодарение на които много лесно ще успеете да стилизирате супер аутфит. Научете повече за това, по какъв начин да поберете дължината на роклята си към обувките на ток, за да изглеждате перфектно и да Ви бъде комфортно.

Дължината на роклята до глезена придава стил и финес – особено ако обуете елегантни сандали с тънки каишки. Какво още си заслужава да знаете?

modivo days 2024

Много зависи от Вашия ръст и пропорции на тялото, така че най-добре е да мерите роклята с обувките. Струва си да се възползвате от безплатната доставка, предлагана от мултибрандовия премиум магазин MODIVO, за да подберете роклята спрямо обувките и, което е също важно, с евентуалните обувки за смяна. Ако си изберете обувки с високи токчета, а след това обуете балерини, има голяма вероятност роклята да се влачи по земята неестетично и да Ви бъде трудно да ходите и танцувате. Затова не вземайте прибързани решения, особено ако търсите тоалет за сватба или друго също толкова тържествено събитие.

Можете също така да проверите дължината на вечерната рокля в таблицата с размери, налична към всеки продукт в MODIVO. Обърнете специално внимание на „цялостната дължина на роклята“ от рамото до долу.

Съществуват различни теории за това колко дълга трябва да бъде макси роклята. Това до голяма степен зависи от Вашите пропорции и чувството Ви за комфорт. Ако имате тънки и оформени глезени, определено си струва да не ги скривате под роклята, като покажете горната част на обувката. Благодарение на това фигурата Ви ще изглежда по-леко.

595

Вечерна рокля MARELLA

Понякога е трудно да се подберете подходяща дълга рокля, особено ако не сте висока. Най-често роклята е прекалено дълга или допълнително прави фигурата оптически по-тежка.

Определено не. Ако имате едри прасци, струва си да изберете рокля, която да ги скрие. Ако пък можете да се похвалите с красиви и оформени крака, изберете си рокля с една или две цепки. Основното правило е просто: колкото по-дълга е роклята, толкова е по-елегантна (особено в комбинация с обувки на ток). Но… роклята не трябва да „се влачи“ по пода, като се закача допълнително на тока. Добре е, ако е с дължина поне един сантиметър над земята.

596

Рокля LIU JO/Рокля PATRIZIA PEPE

Както вече споменахме, няма идеална дължина за дълга рокля. Някои стилисти предлагат роклята да достига до средата на тока. Други препоръчват да се вижда само върха на обувката. Много зависи от чувството Ви за комфорт. Не забравяйте, че трябва да се чувствате стабилно, когато танцувате или ходите, а твърде дългата рокля със сигурност ще се изцапа от дансинга. В крайна сметка, както е казала Коко Шанел – „луксът трябва да е удобен, иначе не е лукс“.

Тази статия също може да Ви заинтересува: Модерни рокли за сезон пролет-лято 2021. Модели, които ще искате да носите още днес >>>

Модерни рокли с макси дължина можете да намерите в MODIVO. Използвайте филтъра „макси” и открийте идеалния тоалет за всеки повод. В описанието на продукта можете да намерите информация относно ръста и размера на модела, което ще улесни избора Ви.

тенденции и съвети
Insta News