НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Зимни якета за деца – какви да изберете?Вижте най-топлите връхни дрехи за момичета и момчета

2 min.

Дните стават все по-къси, а сутрините – все по-студени, така че е време да помислите за зимно яке за предстоящия сезон. Не сте сигурни на какво да обърнете внимание при избора на пухено яке за детето си? Преди всичко връхната дреха трябва да е удобна и функционална, но не забравяйте и за стила на малчуганите. Надникнете в тази публикация, пълна с вдъхновения, в която ще намерите отговор на въпроса: кои са най-топлите зимни якета и какво да търсите, когато купувате връхна дреха за детето си.

Когато избирате зимно яке, е важно да го изберете според възрастта и размера на детето, както и според индивидуалните му нужди. Заслужава си да вземете предвид колко време детето ви прекарва навън, дали често му е студено и дали спортува зимни спортове. Детските зимни якета трябва да са малко по-големи и по-дълги от есенните или летните – да покриват целия гръб и да стигат до средата на бедрата, за да може детето ви да облече отдолу топъл пуловер или дебела блуза.

А как да подберете подходящ размер на якето? Размерите се различават при различните марки, затова не забравяйте да проверите таблицата с размери, преди да изберете окончателно. На практика се препоръчва да се избере зимно яке с един размер по-голямо от дрехите, които носи детето. Следователно, когато търсите яке за момиче или момче с ръст 118-120 см, най-добрият избор ще бъде дреха с размер 122.

2 деца, момиченце и момченце играещи на снега облечени с пухени якета

Изборът на подходящо зимно яке за момче може да ви затрудни. Всичко зависи от това на колко години е вашето дете и какъв стил предпочита. За по-голямо момче, добра идея може да се окаже лекото ски яке, което ще може да се използва и за каране на ски или цветно яке с мотив от любимо анимационно филмче за по-малките. Има обаче няколко универсални характеристики, които трябва да се имат предвид при избора на зимно яке за дете на всякаква възраст. Те са:

  • дължина – якето трябва да покрива целия гръб и да стига до средата на бедрата.
  • подплата/отопление – за зимните якета на-подходящи са естествените подплати, като патешки пух, който много топли, но и не позволява прегряване. От своя страна синтетичният пух е по-устойчив при често пране и влажни условия.
  • водонепропускливост – децата обожават да играят на снега или да бягат по дъжда, затова си заслужава да изберете яке с водоустойчива мембрана, за да му осигурите максимален комфорт. Такива модели можете да намерите в офертата на марка Reima.
  • ластични маншети – важно е ръкавите на якето да завършват с ластични маншети, за да предпазят от навлизането на сняг.
  • качулка – за допълнително предпазване на главата и врата от студа и вятъра. Добре е качулката да е отоплена и да има регулация, за да може да се пристегне.
  • хастар/подплата – обърнете внимание на това дали хастара е изработен от мека материя като памук, вискоза или ацетат, за да не дразни или драска.
момченце с бежово отоплено зимно яке

Модерни зимни якета за момчета на различна възраст можете да намерите в MODIVO в офертите на марки като: Tommy Hilfiger, United Colors of Benetton, Polo Ralph Lauren, Jack&Jones Junior и Guess.

Когато става въпрос за зимни якета за момичета, малките фешънистки обръщат внимание не само на тяхната функционалност и горепосочените характеристики, но и на стила. Когато търсите идеалната връхна дреха за вашата дъщеря, обърнете внимание на моделите на марка Mayoral, които са не само практични, но и с модерен дизайн. Богатият асортимент на марката включва къси и дълги зимни якета с качулки с кожичка, модерни вълнени палта и лъскави пухени якета. Момичетата ще оценят и моделите на марки като Guess в най-модерните цветове за сезона. Имате за избор не само леки пухени якета с естествена подплата, но и дрехи отоплени с еко кожух. Интересно предложение са и якетата на марка Desigual с оригинални десени и фактури на материите.

момиченца бягащи в снега с топли зимни якета

Както казват норвежците: “Няма лошо време, има само зле подбрани дрехи”. В интернет магазин MODIVO със сигурност ще намерите такива дрехи и обувки за деца, които ще се справят и в най-капризното време.

Тази статия също може да Ви хареса >>> Детски суитчъри – модерни и практични модели в MODIVO.bg

тенденции и съвети
Insta News