MID SEASON SALE до -30%! Купувайте топ продукти на още по-ниски цени. ПРОВЕРЕТЕ
Търсене...

Топове тип бельо, дантелени сутиени и не само – как да носите дамско бельо в ежедневните стилизации?

3 min.

Топове тип бельо, дантелени сутиени, носени с овърсайз сако, или секси боди вместо класическа риза? Трендът „Naked dressing” е на гребена на вълната от няколко сезона насам! Модата на видимото носене на бельо е тенденция, в която се влюбиха не само дизайнерите и трендсетърките, но и жените, които обичат деликатната чувственост в ежедневие. Как да създавате визии, в които бельото играе главна роля? Вижте по-долу!

Бельото, носено като дреха и видима част от стайлинга, не е нещо ново в модата, въпреки че все още изглежда изненадващо. Вероятно всички си спомняме за култовите тоалети на Мадона от 90-те години, включително конусовидния сутиен, създаден от Жан Пол Готие, или „naked dress“, лансирана от Кейт Мос. Дори принцеса Даяна подхвана тази тенденция и се появи със слип рокля на Dior на червения килим на Мет Галата през 1996 г. По друг начин се предстаяха поп и R&B звездите, сред които Дженифър Лопес, която в началото на 2000-те години носеше къси топове и панталони с ниска талия, от които се подаваха боксерките ѝ, а няколко години по-късно – и прашките.

MSS

За популяризирането на бельото като дреха допринесоха тогавашните звезди и супермодели. Светът на модата не им остана длъжен и през 90-те години на модните подиуми на марки като Prada, Tom Ford и Chanel се появиха сутиените и бикините като основен елемент от стилизациите.

Ако се съди по броя на колекциите за пролет-лято 2023 г., в които главна роля заемат дантелените сутиени, корсетите и прозрачните облекла, то тази година ще принадлежи на тенденцията outwear intimates. Модна къща Versace предлага бельо в готически стил и дълги чорапи над коляното. Christopher Kane – дантелени бодита със сатенени поли – наистина секси стилизации. За разлика от тях Saint Laurent съчетава прозрачни блузи, от които прозират сутиените с латексови панталони в стил като от “Матрицата”.

На какво се дължи завръщането на бельото, носено като част от облеклото? В постпандемичната реалност не търсим вече само комфорта, но и свободата на себеизразяването, приемането на собственото тяло и женствеността. Приносът на социалните медии също е голям. Под хаштага #underwearasouterwear в Инстаграм са публикувани над сто хиляди публикации, в които инфлуенсъри от Tik Tok пресъздават най-новите стилизации на Кайли и Кендъл Дженър с къси шорти тип бельо и чорапогащи.

It-girls показват, че бельото може да бъде както основа, така и главен елемент от облеклото. Бельото вече не се използва само за вечерни визии, а и в ежедневие. Как да стилизирате дантелени сутиени, бодита и спортни топове с вкус? Вижте по-долу!

Как да носите дантелен сутиен?

Дантеленият сутиен и сакото с кройка овърсайз са идеалният комплект. Изглеждат добре в ежедневна визия с къс клин, но също толкова добре се вписват и в елегантни стилизации. Заложете на светлите цветове, меките текстури и стилните аксесоари, като например обувки на ток в цвят розова пудра и перлени обеци.

Предложението на MODIVO:

1. Дантелен сутиен Aubade

2. Пола Glamorous

3. Обеци Emporio Armani

4. Чанта Guess

5. Блейзър JJXX

6. Обувки на ток Eva Minge

Прозрачна блуза + сутиен

Как да се облечете, за да покажете бельото си? Sheer trend! Модата на прозрачните рокли, блузи и дори поли е една от най-силните модни тенденции през този сезон. Ако нямате представа как да я включите в гардероба си, разгледайте следната визия. Тя базира на прозрачно боди, съчетано с черен сутиен и сатенена пола, които заедно създават цялостна визия. За да придадете на стилизацията по-ежедневен вид, наметнете кожено яке отгоре.

Прочетете също: Най-важните модни тенденции в дамската мода за 2023 – тези дрехи и аксесоари ще бъдат най-желани! >>>

Предложението на MODIVO:

1. Кожено яке Calvin Klein Jeans

2. Боди Undress Code

3. Дантелен сутиен Chantelle X

4. Сатенена пола Simple

5. Чанта LOVE MOSCHINO

6. Обувки на ток Patrizia Pepe

Топ тип бельо в ежедневен аутфит

Сатенените топове, изработени от гладки, леещи материи приличат на нощници или пижами. Сега те могат да се носят и през деня. Просто наметнете блейзър или овърсайз риза отгоре и ще създадете елегантна визия, която е идеална за офиса, за среща или за вечерно излизане с приятели.

Спортен сутиен не само за фитнес

Спортните сутиени навлязоха от фитнес залата в уличната мода още през 90-те години и се носеха от любителите на спортното облекло с торбести дънки или широки потници. Модата се завъртя и днес ние сме също толкова склонни да ги носим в ежедневие, поставяйки комфорта на първо място. Какво да носите със спортни топове? Нашето предложение за улична визия е в стил dopamine dressing: карго дънки, розова овърсайз риза и маратонки. Спортните сутиени се съчетават също толкова добре с клинове и овърсайз сака.

Предложението на MODIVO:

1. Дънки Simple

2. Шапка с козирка Guess

3. Сутиен Calvin Klein Underwear

4. Бикини тип прашка Calvin Klein Underwear

5. Риза Tommy Hilfiger

6.Часовник Casio

7. Чанта Coach

8. Обеци Luv AJ

9. Маратонки Nike Air Max

Дантелено боди в елегантна стилизация

Според вас бялата риза към дамски костюм е твърде скучна? Следвайки стъпките на стилистките в Instagram, заменете я с дантелено боди или корсет! Този смел акцент ще разчупи официалния тоалет и ще придаде на костюма с кройка овърсайз по-женствен вид. В зависимост от това дали предпочитате елегантна визия или небрежен аутфит в уличен стил, изберете обувки на ток или цветни маратонки.

Предложението на MODIVO:

1. Шал Versace Jeans Couture

2. Блейзър Silvian Heach

3. Боди Guess

4. Панталони Silvian Heach

5. Маратонки Calvin Klein Jeans

6. Дамска чанта Guess

Главна снимка: Edward Berthelot via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News