MODIVO DAYS -20%! Допълнителна отстъпка за избрани продукти на топ марки ПРОВЕРЕТЕ >>>

Търсене...

Как да носите чантичка за кръст? Модерна чанта, която можете да носите по много начини – вдъхновете се от визиите на инфлуенсърките!

4 min.

Понякога модните дизайнери представят по модните си дефилета добре познати модели, но по нов, леко освежен начин, съобразно собствената си визия. Така е и с чантичките за кръст. Моделите, които свързваме предимно с продавачите на базара или чантичките, които се използват главно по време на тренировки, се превърнаха в най-големия моден хит на сезона. С течение на времето се оказа обаче, че те не са само временна тенденция. От няколко години насам те не само редовно присъстват в колекциите на дизайнерите и в стилизациите на инфлуенсърите, но и много често можем да ги видим по хората на улицата. Вижте кой модел да изберете за себе си и как да носите този вид чанта!

Модната чантичка за кръст можете да носите по много начини. Вижте, как го правят известните инфлуенсърки и се инспирирайте да създадете собствени стилизации!

modivo days 2024

Не е задължително да изберете традиционния спортен модел. Дизайнерите предлагат този модерен аксесоар в нови версии. Чантичката за кръст е предложение за жените, които държат на детайлите в облеклото си. Разгледайте различните стилове на тези модерни чанти в стилизациите на инфлуенсърките.

Чантичка за кръст – класически модел за стилизиране

Класическите чантички за кръст са основен източник на вдъхновение за дизайнерите. Въпреки това те непрекъснато се стремят да ни ги представят в нови версии. Сменят материите, добавят най-различни принтове или ги украсяват с допълнителни декорации. Така спортният модел, който не от днес познаваме е само една от наличните опции. Алисия Роди показва нова версия на добре познатия модел в една от своите стилизации. Класическият модел е съчетал две модни тенденции – логоманията и пухкавите кожи. Благодарение на това чантичката винаги може да бъде съобразена с модните тенденции за сезона.

797

Чантичка за кръст LOVE MOSCHINO / Versace Jeans Couture / Rage Age / Tommy Hilfiger

Чантичка за колан – модерен модел на популярната чантичка

Огромната популярност на този модел чантички накара някои дизайнери да посегнат към вече създадени модели чанти, вместо да измислят нови дизайни. Новата версия на добре познатите модели се състои в промяна на вида на каишката – от презрамка за рамо към такава, която се носи на бедрата. Богатата колекция от аксесоари на Leonie Hanne включва чанта от колекцията на Etro, която прилича на класическата чанта Rainbow от колекцията на модната къща, но във версия за кръста. Такива модели са много по-лесни за стилизиране. В крайна сметка те изглеждат чудесно, носени като класически чанти за рамо или по диагонал.

Чантички за кръст – модерен и оригинален модел

На пръв поглед коланът с няколко малки чантички закачени към него не напомня моден аксесоар. Изглежда например като аксесоар на фризьор или майстор. Въпреки това не е необходимо да ви е супер необходимо за работа, за да носите такъв практичен аксесоар като част от облеклото си. Коланът с малки чантички ще ви позволи да поберете много дребни предмети от първа необходимост. Телефонът, ключовете, червилото – всичко това ще ви бъде под ръка. Както показва Leonie Hanne, този аксесоар може да се носи заедно с класическа чантичка за кръст, в която ще можете да побере и по-големи предмети.

Този аксесоар, обикновено се носи около талията, но според популярните инфлуенсъри през последните няколко сезона, начинът на носене няма строго определено правило. Вижте как да носите чантичката за кръст, така че да изглежда модерно и същевременно да е удобна за носене! Инфлуенсърите предлагат няколко начина за това, така че всеки може да намери вариант за себе си.

Чантичка за кръст в модерна стилизация

Най-известното решение е да я носите по класически начин т.е. на бедрата или на талията. Влиятелните личности го правят поради няколко причини. Първо, чантата е винаги под ръка. Второ, можете да използвате каишката ѝ и например да подчертаете талията си. И трето, ръцете ви са свободни, тъй като чантата не ви се изплъзва от рамото. За нас тези причини са напълно достатъчни, да се убедим да носим чантичката по традиционния начин, въпреки че малко разнообразие от време на време няма да навреди.

Чантичка носена по диагонал отпред

Когато модата за този тип чантички се върна, един от най-модерните начини за носене стана именно този – по диагонал, през рамо. Трендсетърте се съгласиха с това. Те започнаха да носят малките си чантички точно по този начин, като вдъхновяваха и други да ги следват. Ако харесвате оригиналните решения, това е идеалният вариант за вас.

Чантичка носена по диагонал отзад

Както показват популярните инфлуенсъри, този модел чанта може да замени не само класическата дамската чанта, но и раницата. Достатъчно е да я носите през рамо по диагонал, но на гърба, а не отпред. Това е удобен вариант, особено за по-големите размери, които бяха популяризирани преди няколко сезона от модни къщи като Gucci, Louis Vuitton и Fendi. Ако харесвате раниците, тази замяна със сигурност ще ви допадне.

798

Saszetka Versace Jeans Couture / Calvin Klein / Guess / LOVE MOSCHINO

Чантичка за кръст носена на рамо в ежедневен аутфит

Въпреки че формата на чантата и приложената каишка ясно показват, че това не е класическа дамска чанта, нищо не ви пречи да я носите като дамска чанта – на рамо. Ето как Лиони Хане е стилизирала своята модерна чанта. Тенденционерката многократно показва, че няма смисъл да гледаме на този аксесоар през призмата на изтърканите клишета. В нейните тоалети малките чантички винаги изглеждат страхотно и могат да ви вдъхновят да експериментирате и вие в собствените си визии.

Предимно в спортен стил, малката чантичка за кръст може да бъде аксесоар към много различни стилизации, дори и тези в по-елегантен стил. Вижте как да носите този модел чанта не само с рокли, но и с дамски костюм!

Модерна стилизация с дамски костюм

Вече свикнахме да съчетаваме елегантните костюми със спортни обувки и маратонки. Този дует изглежда толкова очевиден, че е трудно да си представим, че някога би могъл да бъде поставен под съмнение. Така че нищо не ви пречи да добавите още един спортен аксесоар към сакото и панталона си. Малките чантички закачени на колана ще подхождат по-добре на костюм, но не е задължително да изберете елегантен модел. Спортната чантичка от плат, с логото на Prada, също ще бъде добър избор.

В ежедневна стилизация за всеки ден

Малката чантичка за кръст се съчетава идеално с ежедневни тоалети. Тя ще бъде перфектно допълнение дори към най-простите съчетания на дънки и тениска. Създавайки небрежно облекло с малката чантичка, можете да го направите по различни начини. Разчупете обикновения и семпъл комплект с оригинален аксесоар. Допълнете пъстро облекло с чанта с класически модел. Всичко зависи от вашата идея за конкретния стайлинг.

Стилизация от модерна чантичка и рокля

Нищо не ви пречи да съчетаете малката чантичка за кръст с рокля. Начините и идеите са много, съобразно вашата собствена визия. Всеки може да си играе с модата и да не се лишава от нищо, като най-важното е това, дали такова съчетание ни харесва и дали се чувстваме добре в него.

тенденции и съвети
Insta News