MODIVO DAYS -20%! Допълнителна отстъпка за избрани продукти на топ марки ПРОВЕРЕТЕ >>>

Търсене...

Как да подберем дънки според фигурата си? Намерете идеалния модел!

2 min.

Както е казал Ив Сен Лоран „Дънките са ефектни, практични и непринудени. Те са скромни, изразителни, сексапилни и прости.“ Освен това те никога не излизат от мода. Единствената трудност е да намерите перфектните дънки за фигурата си. Как да го направите? С нашите съвети лесно ще намерите своя модел!

С помощта на добре подбрани дънки можете да подчертаете качествата на фигурата си. Достатъчно е да намерите подходящия модел!

modivo days 2024

Всички дънки са различни. Някои модели тушират недостатъците и подчертават талията, други пък скъсяват визуално краката. Помнете едно: няма добра или лоша фигура, има само зле подбрани дрехи. Да започнем отначало или как да изберем точен размер дънки? В магазините можем да срещнем най-често номерация от S do XL или съответно − 36, 38, 40, 42. Марките произвеждащи предимно дънки – като Levi’s или Wrangler – имат по-прецизни размери. Обикновено се придържат към две мерки: W (waist) т.е. талия и L (length) − дължина на крачола.

Преди да си купите днки си заслужава първо просто да се премерите, за да знаете какви са Ви мерките. Измерете обиколката на талията си и я разделете на 2,54 (дулжината на един цал в сантиметри). Така ще получите първата мярка т.е. талията. По същия начин подходете към другата мярка, или дължината на крачола.

Пример: Ако талията Ви е 79 см, след като разделите на 2,54 ще получите резултат 31,1. Ако не искате да губите време за пресмятане, можете да използвате практичната таблица с размери, която можете да намерите при всеки продукт в интернет магазин MODIVO.bg.

557

Дънки Wrangler и достъпните размери.

Мисия: по-слаба фигура

За да изтъните оптически фигурата си и да подчертаете талията, си заслужава да изберете дънки с висока талия. Панталоните с прав или разкроен крачол ще Ви позволят да балансирате пропорциите ако имате широки бедра или тънки крака. Забравете за стегнатите панталони по крака или моделите с ниска талия – тези модели могат да подчертаят недостатъците на фигурата.

558

Правите, тъмни, дамски дънки с висока талия със сигурност ще издължат фигурата Ви. Подобни като на снимката: ДЪНКИ PINKO

Мисия: по-слаби крака

Дамите с масивни прасци трябва да избягват ¾ панталони. Подчертаването на най-широката част на крака е често срещана стилизационна грешка. За да изтъните допълнително бедрата си, изберете дънки от типа boot-cut, т.е. модел, който леко се разширява от коляното надолу. Подходящ модел ще бъдат също т.нар. boyfriends или популярните mom jeans.

559

ПОДОБНИ ДЪНКИ REGULAR FIT GUESS

Мисия: по-дълги крака

Най-лесният начин да издължите краката си е с помощта на старателно подбрани обувки. Достатъчно е да обуете обувки с високи токчета или на широк висок ток, за да изглеждат стойката и краката Ви по-стройни и стегнати. Освен това изберете панталони с висока талия и със сигурност ще добавите още няколко сантиметра към ръста си.

560

ПОДОБНИ ДАМСКИ ДЪНКИ SLIM FIT G-STAR RAW

Мисия: подчертаване на фигурата

За да подобрите формите на фигурата си, изберете модел с големи джобове (наклонени навътре). Както подсказват стилистите – панталоните, които нямат задни джобове, оптически преплескват дупето. И ако искате да туширате формите си, изберете тъмен чифт дънки с джобове по-близо един до друг или покрийте бедрата си с широка туника.

561

ДАМСКИ ДЪНКИ SLIM FIT LEE

Не забравяйте, че освен избора на размер и кройка, качеството на дънковите панталони играе важна роля. Избягвайте дънки, които съдържат голямо количество полиестер (над 30%) и изкуствени материали, приличащи на деним. Онлайн магазинът MODIVO.bg предлага панталони, изработени от 100% памук, както и модели с примес на лиоцел и еластан. Изберете идеалния чифт за себе си!

тенденции и съвети
Insta News