MID SEASON SALE до -30%! Купувайте топ продукти на още по-ниски цени. ПРОВЕРЕТЕ
Търсене...

Компанията MODIVO S.A. в помощ на Украйна: 50 хиляди €, дрехи, обувки и много повече

1 min.

Предвид неотдавнашните събития, свързани с нападението на Русия в Украйна, MODIVO S.A. (MODIVO.BG) реши да предприеме конкретни стъпки, за да помогне на всички, които сега търсят сигурно убежище. Даряваме 50 000 евро на Полската хуманитарна акция, както и обувки, дрехи и медицински консумативи. Освен това предлагаме психологическа подкрепа и работни места за украински граждани, а служителите на компанията се обучават как да помагат на тези, които в момента имат най-голяма нужда от това.

Предвид трудното положение на Украйна и нейните граждани, компанията MODIVO S.A. изразява своята солидарност и подкрепа към тези, които са в беда. На 25 февруари компанията дари финансова помощ на Полската хуманитарна акция – организация, която помага на жертви на хуманитарни кризи. Дарените средства включват и медицински консумативи, които бяха транспортирани на украинската граница с конвой през миналия уикенд. Същевременно компанията декларира материална помощ под формата на дрехи и обувки за Центъра на Каритас за мигранти и бежанци. Компанията също така оказва постоянна подкрепа на местната власт за подпомагане в непосредствените нужди на хората, идващи от Украйна в Жельона Гура (Полша), където е седалището на компанията, като дарява обувки и дрехи.

MSS

Компанията предприема действия, в помощ на украинските граждани, работещи в MODIVO S.A. В помещенията на компанията са осигурени телефони, от които служителите могат да провеждат безплатни разговори със семействата си, живеещи в Украйна. Осигурена им е и юридическа помощ и психологическа подкрепа. На служителите, които са решили да се върнат в Украйна, са осигурени постелки, спални чували и фенери. Организирани бяха семинари и уебинари, на които психолози съветваха как да се говори с децата за войната, а възрастните можеха да научат как да се справят с трудните емоции. Нашите Служителите получиха достъп до преса на родния си език.

Компанията MODIVO S.A. има намерение да осигури информационен канал за служителите си от Украйна и насърчава гражданите на Украйна да кандидатстват в процедурите за набиране на персонал в компанията за специализирани позиции като например: ИТ специалисти, програмисти, графични дизайнери и стилисти. В сътрудничество с адвокатска кантора беше създаден специален уебсайт, на който може да се намери актуална и практическа информация за правните възможности и юридическите процедури.

#WeStandWithUkraine

тенденции и съвети
Insta News