Само с новото приложение! Отстъпка от -10 лв. за избрани модели с кода ПРОВЕРЕТЕ
Търсене...

Ленен костюм – летният хит за нея и за него тази година

4 min.

Търсите дрехи, които са едновременно елегантни и дишащи, и подходящи едновременно за работа и за вечерно разпускане? Изберете лена! По-точно, изберете ленения костюм, който доминира сред мъжките и дамските тоалети този сезон. Научете как да го носите, за да изглеждате актуални във всяка ситуация.

Мъжкият или дамският ленен костюм е задължителен елемент от летния гардероб. Той е непреходен, универсален и изключително удобен! Вижте нашите съвети!

Ако търсите идеалната тъкан за летни дрехи, няма нищо по-добро от лена. Той е естествена материя, която се получава от стъблата на растението лен, а големите й предимства са, че е дишаща и има терморегулиращи свойства. Когато облечете такава дреха, веднага ще почувствате лека хладина върху кожата си. При това ленът поглъща идеално вода и съхне бързо, което осигурява голям комфорт дори в горещ ден.

С това ли се изчерпват неговите достойнства? Съвсем не! Тази естествена материя е хипоалергенна и антибактериална. Тя не дразни кожата и ѝ позволява да диша свободно. Освен това е изключително трайна и устойчива на UV лъчи. Всичко това доказва, че ленът трябва да е в основата на вашите летни тоалети.

Вече имате ленен топ, елек или къси панталони? Направете още една стъпка и поръчайте ленен костюм. Не се безпокойте, че лесно се мачка – елегантните панталони и блейзъри са направени от тъкан с по-голяма гъстота на нишките, която е по-плътна и затова запазва формата си много по-добре.

Преди да стигнем до идеите за аутфит, ще ви предложим малко вдъхновение как да носите ленения костюм и с какво да го комбинирате.

Костюмът от естествена материя може да се носи с дрехи от дишащи материи като памук или вискоза. В случая с мъжете е подходяща проста бяла тениска, докато за жените най-добрият избор би бил топ, crop top или блуза. Интересна идея е и ленената риза за костюм. Имайте предвид само, че трябва да е с прилепнала кройка, а не oversize – в противен случай ще се намачка. Изберете елегантно, но неангажиращо лятно излъчване, като разкопчаете блейзъра.

За дамите има още един вариант – те могат да носят само дамски блейзър или елек, при условие че не е закопчан Това е страхотна визия, особено ако моделът е с дълбоко деколте и отдолу носите декоративен дантелен сутиен тип корсет. Този сезон една от микротенденциите са и ежедневните комплекти тип пижама. Изберете небрежна комбинация като аналог на костюма.

А какви обувки да носите в комбинация с ленения костюм? За мъже и за жени – мокасините, особено в бежов или друг светъл нюанс, ще бъдат чудесен избор. Други видове обувки, на които можете да заложите, са еспадрили, сандали или чехли.

В случая с мъжете най-добрият избор са обувки тип lords, класически обувки с връзки и ниска горна част (с велурено или матово покритие), сандали или кожени чехли с широки каишки.

Дамските костюми от лен са универсален избор и гарантирано привличат вниманието. Те са чудесни за всекидневни разходки (в такъв случай изберете свободен oversize модел), за работа (леко прилепналият класически костюм отговаря дори на най-строгия дрескод) и за летни екскурзии. За доказателство сме ви подготвили няколко идеи за аутфит.

Ако искате да постигнете официална визия, изберете ленен костюм с прост дизайн в кафяво или бежово. Комбинирайте го с прилепнали панталони, с разкроени или широки крачоли. Допълнете визията с елек с двуредово закопчаване, чанта в същия нюанс и обувки на ток.

Прочетете също >>> Дамски ленен панталон – как да го инкорпорираме в гардероба си и защо модните икони го обожават?

За всекидневни (и летни) излизания изберете дамски бял ленен костюм със свободна кройка, с който ще се чувствате удобно при всякакви условия. Отдолу носете прилепнал бежов топ: така тоалетът няма да „натежи“. Идеалните обувки за това съчетание са чехли, сандали или… сникърси! Леки велурени спортни обувки от New Balance – това е изборът на модистите.

Трябва да се приготвите за лятно парти и искате да изглеждате зашеметяващо? Ето просто решение: носете аутфит, съставен от ленен костюм, цветен crop top и аксесоари в златисти тонове – бижута, сандали и чанта. Това е чудесна възможност и в случай че отивате на вечеря в моден ресторант.

Можете ли да носите ленен костюм на сватба? Ама разбира се! Вместо класическите тонове изберете ярки цветове. Розово, цвят лайм или синьо – всеки от тези нюанси ще е перфектен. Носете драпиран копринен топ под блейзъра и допълнете визията с удобни сандали на ток.

Този сезон мъжките ленени костюми са избор номер едно за мнозина, особено за онези, които ценят бързите и лесни комбинации. Трябва ви само риза или тениска, за да създадете привлекателна и стилна визия само за няколко минути.

Тоалетът, който трябва да опитате това лято, се състои от мъжки класически ленен костюм в бежово, любим избор на Дейвид Бекъм, бяла риза с разкопчани горни копчета и кожени мокасини (за работа) или сандали (за излизане с приятели). Цялата визия е едновременно елегантна и ежедневна.

Когато става дума за изискан стил, италианците са несравними и си струва да почерпите вдъхновени от техните идеи. Също като тях, не забравяйте – допълнете вашия мъжки костюм с джобна кърпичка, голяма мъжка чанта и шалче. Когато съставяте вашия аутфит, изберете два, най-много три цвята.

Ще постигнете лятна ежедневна визия, като съчетаете ленен панталон с риза в в тъмен нюанс – черно или тъмносиньо (тя може да е от същата материя – това също създава интересен ефект). Що се отнася до блейзъра, оставете го у дома или го носете небрежно в ръка.

Прочетете също >>>Мъжки ленени панталони – аутфити за лятото

Ленът е нееластична и много издръжлива материя. Ако се грижите за него, може да го носите години наред. А как точно да се грижите за него? Не е толкова трудно.

Перете го на ръка или в пералня. Ако изберете втория начин, не забравяйте да използвате програма за деликатно пране. Температурата не трябва да надвишава 40°C, а скоростта на центрофугата – 400 – 600 оборота в минута. Избягвайте силно действащите перилни препарати и омекотители, които образуват слой върху нишките.

Лененият костюм трябва да се глади, докато е още влажен. Ако пропуснете момента и го оставите да изсъхне напълно, използвайте парната функция или сами навлажнете плата. Гладете на температура не повече от 200°C или изобщо пропуснете тази стъпка – леко намачканият плат изглежда чудесно в ежедневни тоалети.

Главна снимка: Edward Berthelot/Getty Images

тенденции и съвети
Insta News