НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Модерни дамски якета за сезон есен-зима 2023/2024

Есента наближава, затова вече е добре да направите преглед на гардероба си и да подготвите функционални дрехи съобразени с модните тенденции. Един от най-важните елементи на предстоящия сезон, разбира се, са дамските есенно-зимни якета. Какво промотират топ дизайнерите този път? Ултрамодерни състезателни якета, топли пухени якета, бейзболни якета с размери XXL, кожени тип рокерски якета и отоплени блейзъри. Всички най-модерни модели дамски якета за сезон есен-зима 2023/2024 г. ще намерите в асортимента на MODIVO.

Chloé представи състезателни якета в стил y2k, а Saint Laurent издигна елегантността до нови висоти, като пусна цяла серия якета с женствени кройки. Вижте най-модерните дамски якета за есента и зимата на 2023/2024 г.

SS 24

Кожените връхни дрехи са вечна класика, която се завръща като бумеранг всеки сезон – винаги обаче в малко по-различна форма. Този път най-модерни ще бъдат дамските кожени якета с oversize кройка. Те изглеждат като взети назаем от мъжкия гардероб, но това далеч не пречи да бъдат комбинирани с най-женствените елементи от облеклото, като романтични рокли и обувки на висок ток.

Модерните модели включват кожени блейзъри, тип рокерски варианти с буфан ръкави. Що се отнася до цветовете, шоколадовото кафяво е водещо, както и преди година, но класическото черно и убитото зелено също остават на мода. Избирайте винтидж модели, които напомнят за рок концертите от 80-те.

Кожени якета за есен-зима 2023/2024 представиха и модните къщи като Saint Laurent и Isabel Marant.

Моделът е облечен с рокля и кожено тип рокерско яке
[figcaption]Isabel Marant – Photo by Kristy Sparow/Getty Images[/figcaption]

Нещо, което досега не сме срещали на модните подиуми за есен/зима, са парките за дъжд. Изглежда, че огромните, многопластови якета, които ни предпазват от дъжда, не само ще бъдат една от най-модерните тенденции за сезона, но и ще се впишат в quiet luxury стила – топ тенденцията за 2023 г.
На мода ще бъдат меките, бежови цветове и елегантния минимализъм. Тук няма да има място за спортен дух. Всичко ще се върти около фините материи и шикозните комбинации. През есента и зимата на 2023/24 г. носете парки с дрехи, които представят тенденцията за „тихия лукс“.

Моделът е олечен с бежова парка
[figcaption]Isabel Marant – Photo by Kristy Sparow/Getty Images[/figcaption]

Дизайнерите популяризираха якетата от Формула 1 в колекциите си за пролетта и лятото на 2023 г. и изглежда, че мотоциклетните якета също ще се появят с гордост през сезон есен/зима 2023/24 г. Особено внимание заслужават овърсайз състезателните якета в ярки цветове или с интересни нашивки, вдъхновени от мотоциклетизма.

Моделът е облечен със състезателно яке в бяло, черно и жълто
[figcaption]Chloé – Photo by Marc Piasecki/WireImage[/figcaption]

Оставаме на вълна oversize, за да преминем към следващата тенденция – бомбър яке с кройка оврсайз. Модните дизайнери като Louis Vuitton, Hermes и Miu Miu са се вдъхновили тази година от любимото яке на американските ученици относно предложенията си за дамски есенно-зимни якета за 2023-2024 г.

Освен класическите предложения със спортен дизайн можахме да видим и елегантни бомбър якета с колан в талията, пера на качулката и закопчаване на врата. Съчетавайте извънгабаритното бейзболно яке с ежедневни дрехи, но и с миди рокля и боти на висок ток.

Моделът е облечен с бяло бомбър яке с кройка овърсайз
[figcaption]Louis Vuitton – Photo by Richard Bord/Getty Images[/figcaption]

Вдъхновено от палтата, носени от британските войници, якето тип дюфел е едно от най-модерните дамски якета за сезон есен-зима 2023-2024 и се характеризира с права кройка, яка и копчета. За предстоящия сезон модните дизайнери предложиха версии с пачуърк комбинации от материали, например вълнено пипи при, гладка материя, комбинирана с карирани елементи или както при Шанел – шикозен туид.

Якето тип дюфел е идеалното есенно яке за почитателите на ретро стила, както и за тези, които предпочитат бизнес тоалетите с чино панталони и обувки на ток. Изглежда чудесно също в комбинация с гумени ботуши, чорапи над коленете и плисирана пола.

Моделът е облечен с бежово вълнено палто тип дюфел
[figcaption]Prada – Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images[/figcaption]

Дамското пухено яке, което само допреди няколко години се съчетаваше само със спортния стайлинг, сега е неизменна част от гардеробите на трендсетърките. Модните дизайнери също ценят неговата функционалност и отново го представят в най-новите си колекции сред дамските якета за сезон есен-зима 2023-2024.

Този път тенденцията ще бъде за oversize кройки, модели с колан в талията и широка линия на раменете, както и ултракъси варианти. Пухеното яке е идеалното ежедневно яке за всички дами, които не обичат да студуват. Комбинирайте го с модерни апрески, като тези от марката Moon Boot, или с елегантни ботуши на ток.

Моделът е облечен с черно пухено яке
[figcaption]Hermes – Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images[/figcaption]

Седмиците на модата, на които бяха представени водещите тенденции за сезон есен/зима, също не бяха лишени от шик. Сред модните дамски якета имаше класически, вталени, вълнени сака с двуредно закопчаване. Елегантните дамски якета за сезон есен-зима 2023-2024 се предлагат от различни материали.

На модния подиум на Chanel видяхме топли блейзъри от туид, а при Miu Miu – вълнени якета с по-дълъг косъм. Този тип връхни дрехи са класика, която никога не излиза от мода.

Моделът е облечен с вълнен комплект: рокля и сако
[figcaption]Miu Miu – Photo by Estrop/Getty Images[/figcaption]

Както видяхте, сред модните якета за сезон есен-зима 2023/2024 не липсват спортни, ежедневни, ретро или елегантни предложения. Дизайнерите черпят вдъхновение от обожаваната от дамите винтидж мода, която е наистина шикозна. Предложения за себе си могат да намерят дамите, които искат да се обличат съгласно стила quiet luxury.

Главна снимка: Photo by Pietro S. D’Aprano/Getty Images

Хареса ли ви тази статия? Споделете я!
тенденции и съвети
Insta News