MODIVO DAYS -20%! Допълнителна отстъпка за избрани продукти на топ марки ПРОВЕРЕТЕ >>>

НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Модни тенденции есен-зима 2022/2023: преглед на мъжките палта

2 min.

Що се отнася до мъжката мода, сезонът есен/зима е смесица от класика и повторно завръщане на някои трендове. Сред мъжките есенни и зимни палта дизайнерите ни представиха изчистени модели в черно и бежово. Но не бива да забравяме и за пухените варианти в стил après ski и кожените манта в духа на Y2K. Вижте най-модерните мъжки връхни дрехи директно от модните подиуми!

 

modivo days 2024

Спортна непринуденост в градски стил или класика с анималистичен принт. Проверете кои мъжки връхни дрехи ще бъдат на мода този сезон.

Завръщането на модата от 2000-те години все още се причислява към водещите тенденции в света на модата. Така по време на ревютата обявяващи тенденциите за есен-зима 2022/2023, се възхитихме на мъжките кожени манта, вдъхновени от стила на Нео от „Матрицата“. Носете ги тази есен в луксозен вариант: в духа на Y2K стила със спортен суитшърт с щампа или по-елегантно: с вълнен пуловер и кожени ръкавици. За по-минималистична, но все така модерна визия, можете да си изберете черно палто с кожена яка.

Prada. Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Всеки сезон дизайнерите подготвят за нас разнообразни модели, сред които никога не липсват винаги актуални елементи, но в леко обновен вариант. Перфектен пример за това е бежовото мъжко палто, представено сред тенденциите за есен-зима 2022/2023 г. на подиума на Blumarble. Класическата кройка е украсена с кожа с животински принт, което придава на палтото съвсем различен външен вид. Подобен ефект може да се постигне с гладко мъжко бежово палто и шал с оригинални шарки.

 

Blumarble. Photo by SAVIKO/Gamma-Rapho via Getty Images

Преди година най-известните дизайнери вече популяризираха après ski модата, т.е. модата, вдъхновена от облеклата, създадени с мисъл за зимните спортове. Сред най-горещите тенденции за есента и зимата на 2022-2023 г. отново бяха представени множество мъжки пухени якета и палта, които лесно можем да носим и след ските. Модна къща Dolce&Gabbana представи своя версия на „напомпано“ пухено палто със ски очила, а модната марка KWay представи мъжко пухено палто в лимонов нюанс с вълнен пуловер. Това е една градска и леко футуристична версия на ски визията, от която можете да се вдъхновите.

>>>Прочетете също: Мъжка мода за сезон есен-зима 2022/2023 – вижте топ предложенията от модните дефилета

KWay.

Photo by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

Повечето от колекциите за есен/зима се основават на неутралните цветове, но винаги има предложения и в смели тонове. Мъжкото палто на Prada в цвят бордо, розовата версия на Ami, съобразена с тенденцията “барбикор”. При David Catalan видяхме зелено ватирано палто. Как се носи палто в оригинален цвят? Вдъхновете се от моделите от модните подиуми и ги комбинирайте с черна total look визия.

David Catalan. Photo by Stefania D’Alessandro/WireImage via Getty Images

И накрая, класиката с мъжкото вълнено палто начело. Тази вечна връхна дреха, обожавана от почитателите на елегантния стил, се е появявала на модния подиум на Армани или Прада. Единственото, което се е променило са аксесоарите. Според модните тенденции за есента и зимата на 2022/2023 г. мъжкото палто с права кройка трябва да се носи с елегантни мъжки обувки за костюм, но с дебела подметка, за което ще прочетете по-подробно в друга статия от нашия блог.

Prada.

Photo by Daniele Venturelli/Daniele Venturelli/Getty Images

Главна снимка: Daniele Venturelli via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News