НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Модни цветове за есен-зима 2023/2024 – тези тонове ще доминират през този сезон

3 min.

Модерните цветове за есента и зимата на 2022/23 г., промотирани от най-добрите дизайнери, ни изненадват с наситеността си и ни канят да разкрасим облачните месеци. Модните подиуми в Милано, Ню Йорк, Париж и Копенхаген бяха изпълнени с класически цветове като сиво, черно и бежово, но вниманието ни беше привлечено от наситените багри. Любопитно ли ви е кои цветове ще бъдат топ приложение за този сезон? Вижте ги по-долу!

Огнено червено, сребристо в стила на щурите 80-те години и пастелно розово – това са само част от модерните цветове за сезон есен-зима 2023/2024.

Свързвате сребристия цвят само с новогодишната нощ и карнавалните стилизации? Изглежда, че през сезон есен-зима 2023/24 типичните за партита елементи от гардероба ще навлязат и в ежедневната мода. Марките Валентино, Пако Рабан и Майкъл Корс не се съмняват в това. Ако сте минималистка и предпочитате по-приглушените визии, добавете един блестящ акцент към тоалета си, например сребриста чанта, обеци или металически каубойски ботуши. Ако пък обичате блясъка от глава до пети, вдъхновете се от предложенията от модното дефиле на Валентино и създайте сребрист total look.

Модерни цветове есен-зима 2023/2024 - сребристо
Valentino
Fot. Estrop/Getty Images

Чудите се дали червеният цвят е модерен? Институтът Pantone избра огнения нюанс Fiery Red за една от водещите тенденции в колекциите на най-големите дизайнери за есен-зима 2023/2024. Силното, ярко червено “властваше” на ревютата на Ферагамо, Блумарин, Гучи и Прада. Струва си да използвате в ежедневните си стилизации поне един елемент в ярък цвят като например пухено яке или вълнен пуловер, освен ако не решите да създадете ярък, вечерен total look като напр. с червен дамски костюм или червена рокля.

Модерни цветове есен-зима 2023/2024 - огнено червено
Prada
Fot. Victor VIRGILE/Getty Images

Миналата зима сред кафявите тонове водещ беше наситеният цвят, напомнящ тъмен шоколад. За сезон есен/зима 2023/2024 г. обаче дизайнерите на топ марките като Sportmax, Max Mara и Bally, се насочват към по-топлите и леко по-светлите нюанси на кафявото: от карамелено и рижаво до кафено и бежово. Светлобжовите нюанси са чудесни за вълнени палта, пуловери, плетен рокли и дамски костюми във винтидж стил. Нашият съвет? За да създадете оригинален ауфит съчетайте различни нюанси на кафявото и бежовото.

Модерни цветове есен-зима 2023/2024 - бежово
Saint Laurent 
Fot. Peter White/Getty Images
Модерни цветове есен-зима 2023/2024 - бежово
Sportmax
Fot. Pietro S. D’Aprano /Getty Images

На пръв поглед изглежда, че модните цветове за есента и зимата на 2023/24 г. базират единствено на различните нюанси на сивото и кафявото, но дизайнерите имат и друга идея за този сезон. Друг нюанс, който доминира в тазгодишните колекции на модните къщи е небесното синьо. Този светъл нюанс на синьото изглежда изключително добре под формата на елегантни цялостни визии. Нищо не пречи също да разчупите ежедневните си черни визии със син акцент тази есен. Вдъхновение търсете на мдните дефилета на марки като Виктория Бекъм, Пако Рабан и Етро.

Модерни цветове есен-зима 2023/2024 - светлосиньо
Victoria Beckham
Fot. Victor VIRGILE/Getty Images

Ако търсите отговор на въпроса какъв цвят ще бъде модерен през 2023 г., един от тях със сигурност ще бъде: сивият. Нюансите на сивото доминират в тенденциите за есен-зима 2023 – разгледайте колекциите на модните къщи. Fendi, Givenchy или Michael Kors вместо скучни офис визии обаче, предлагат многопластови стилизации, базирани на женствените кройки и модерните аксесоари – големи колани, носени на бедрата, чанти с ресни и забележителни бижута.

Модерни цветове есен-зима 2023/2024 - сиво
Michael Kors
Fot. Taylor Hill/Getty Images
Модерни цветове есен-зима 2023/2024 - сиво
Fendi
Fot. Victor VIRGILE /Getty Images

Въпреки, че най-обсъжданата премиера на годината вече мина, модата на розовото едва сега набира скорост! Дизайнерите и търговските вериги се надпреварват да създават колекции в съответствие с тенденцията barbiecore, а жените, които преди са носели само приглушени цветове, започват да харесват цветните дрехи. През сезон есен-зима 2023/24 розовото вече не е толкова наситено като миналогодишната фуксия и придобива известна елегантност. Дизайнерите от големите модни къщи го използват в минималистични, но модерни дизайни и предлагат да го носите в цялостни визии – както подобава на Барби!

Модерни цветове есен-зима 2023/2024 - пастелно розово
Versace
Fot. Arturo Holmes/Getty Images

Ако следите внимателно тенденциите, ще забележите, че безсмъртната комбинация от черно и бяло отново е на почит. Но това няма нищо общо със скуката! Ултрамодерните и донякъде строги силуети, напомнящи за стила на старите времена, предвещават модата на една нова концепция за лукс, в която става дума за минимализъм и качество. Черно-бели рокли, палта с вертикални райета, велурени костюми и ризи на точки се появиха на подиумите на Balmain, Chanel, Valentino и MSGM. Michale Kors пък заложи на класическия черно-бял дует в съвременна форма.

Прочетете също: Old money style – какъв е този стил и как да го включите в стилизациите си? >>>

Модерни цветове есен-зима 2023/2024 - черно и бяло
Michael Kors
Fot. Taylor Hill/Getty Images

Сега вече знаете кои цветове ще бъдат на мода за сезон есен-зима 2023/2024, значи е време да комплектовате гардероба си за идните месеци. Проверете офертата на интернет магазин MODIVO!

Главна снимка: Slaven Vlasic via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News