MID SEASON SALE до -30%! Купувайте топ продукти на още по-ниски цени. ПРОВЕРЕТЕ
Търсене...

Петролно синьо – вижте дрехи и аксесоари в този модерен цвят

2 min.

Петролният цвят от няколко години насам предизвиква оживление в света на модата и дизайна, но много хора все още не знаят как изглежда. Той е оттенък между синьо и зелено с необичайна дълбочина. Популяризиран бе от Оскар де ла Рента в неговите колекции, както и от много интериорни дизайнери. Как точно изглежда този необичаен цвят и с какво да го комбинирате?

MSS

Убедете се сами, че модерният петролен цвят изглежда изключително оригинално не само що се отнася до дрехите и аксесоарите, но и в интериорния дизайн.

Може би се чудите защо този тъмен, тюркоазен нюанс се нарича петролен. В крайна сметка бензинът, затворен в бутилка, е по-скоро кафяв или тъмнозелен. Когато обаче се разлее върху асфалт и върху него падне слънчева светлина, той придобива изключителен оттенък – появява се цвят между наситено зелено и синьо.

Зеленото напомня за красотата на природата и успокоява стреса. Тъмносиньото, от друга страна, напомня за дълбините на океана и е елегантен и спокоен. Следователно, като комбинция от двата цвята, петролният цвят е изключително оригинален и стилен.

петролен цвят – стилизация с лъщящи панталони с пайети и кожено яке
Photo by Streetstyleshooters/Getty Images

Благодарение на своята благородност и уникалност петролният цвят често се използва от модните дизайнери. Петролният цвят изглежда красиво върху различни текстури и платове: кожа, пайети, коприна или вълна. През последните години дрехи в петролен цвят се появиха на модните подиуми на модни къщи като Oscar de la Renta, Versace, Jil Sander, Stella McCartney и Bottega Veneta.

модел от модно ревю на Jil Sander с рокля в петролен цвят
Jil Sander, Milan Fashion Week – Photo by Catwalking/Getty Images

Модните инфлуенсърки също се влюбиха в този цвят, като ни показаха как да го носим и с какво да го комбинираме. Гита Банко убеждава, че синьо-зеленият нюанс изглежда страхотно в цялостна визия. Немската трендсетърка е избрала панталони с пайети и кожено яке. Черното, маслено-зеленото и кафявото също така ще се съчетаят добре с петролния цвят. Смело го съчетавайте и с бяло, бежово и сиво.

вълнено палто с цвят petrol blue
Photo by Streetstyleshooters/Getty Images

С какво да комбинирате петролния цвят, за да постигнете оригинален ефект? С пастелнозелено или синьо. Опитайте и необичайна комбинация с контрастното червено.

жена облечена с палто в петролно синьо и червени боти на ток
Photo by Streetstyleshooters/Getty Images for MADELEINE

Петролният цвят е перфектен и за чанти, колани, бижута или шалове. Харесва ли ви този нюанс? В MODIVO можете да намерите множество дрехи и аксесоари в този модерен цвят.

Вече знаете как изглежда петролният цвят и колко добре изглежда върху дамските дрехи. Този уникален нюанс намери обаче своето място и на модните подиуми за мъжка мода. Как да го носите? Пухено яке в нюанса на петрола е идеално допълнение към ежедневни тоалети с дънки и черен или сив пуловер. Можете да носите и петролна тениска под сако за модерна визия в необичайна цветова гама.

мъж с панталони и риза в петролен цвят
Photo by Edward Berthelot/Getty Images

Петролният нюанс намира своето приложение и в интериорния дизайн. Наситената комбинация от зелено и синьо изглежда най-добре за по-големи пространства. За по-малките пространства, от друга страна, е идеален за аксесоари: декоративни възглавници, ароматни свещи, съдове за хранене или спално бельо. Благодарение на хладния си тон, той се съчетава добре с бяло, черно, сиво, морско синьо, наситено зелено, както и с дърво или мрамор. С аксесоарите в петролен цвят интериорът ви ще придобие елегантна естетика.

Главна снимка: Streetstyleshooters/Getty Images

тенденции и съвети
Insta News