Само с новото приложение! Отстъпка от -10 лв. за избрани модели с кода ПРОВЕРЕТЕ
Търсене...

Сатенената рокля – изящен и елегантен елемент от облеклото

3 min.

Лека, ефирна и нежна на допир – сатенената рокля е кралицата на този сезон. Тя се вписва идеално в стила coquette. Подходяща е както за сватба на приятел, така и за разходка край морския бряг. Сърцата на инфлуенсърите и звездите бяха спечелени най-вече от сатенената слип рокля, популяризирана от Гуинет Пoлтроу през 90-те. Вижте идеи как можете да носите рокли от тази лъскава материя.

Роклите от бляскав сатен доминират в колекциите на Calvin Klein и Narciso Rodriguez. Знаете ли, че можете да ги носите дори със… сникърси? Разгледайте най-актуалните аутфити!

Сатенът произхожда от средновековен Китай. Местните жители произвеждали тази тъкан само от висококачествена коприна, поради което тя била носена от членовете на управляващата династия. Днес всеки от нас може да се радва на тази наистина кралска материя, отличаваща се с мекота, блясък и ефирност.

Сатенената рокля е верен съюзник в горещите дни. Тя приятно обгръща тялото и позволява на кожата да диша. Макар да е ефирна, тя не прозира, гарантирайки удобство по време на всякакви активности.

Всяка жена трябва да има поне една рокля от сатен в гардероба си. Тя е перфектен избор за важни събития – годишнини от сватби или сватбени тържества. Гладка и лъскава, тя гарантирано привлича всички погледи. Предпочитани са моделите с атрактивни акценти като дантела и волани, но и сатенените рокли с изчистен дизайн не изостават в надпреварата.

Сатенът е материя, от която можете лесно да премахнете замърсявания, петна и гънки. Освен това е устойчива на износване и избледняване на цветовете. Сатенените рокли са женствени, деликатни и се асоциират с лукс. Те подчертават красотата и придават самочувствие, което Хейли Бийбър, Бийонсе и Кендъл Дженър отлично знаят.

Знаете ли, че дори членовете на кралските фамилии обожават роклите от сатен? Един от най-известните тоалети на принцеса Даяна, като изключим прочутата рокля на отмъщението, е сатенена слип рокля. Принцесата на Уелс се появи в тази чувствена дреха на MET Gala през 1996 г., с което разбуни духовете, но преди всичко накара публиката да изпадне във възторг.

Както можем да видим, сатенената рокля е подходяща за официални събития. Можете да последвате примера на принцеса Даяна и да се спрете на макси рокля в тъмни нюанси, например такава с декоративна дантела на деколтето. Тя е идеална за сватбено тържество, романтична среща и дори новогодишно парти.

Търсите сатенена рокля с по-ежедневна визия? Хвърлете поглед на аутфитите на Хейли Бийбър и Оливия Бугала. Както приглушените нюанси на бежовото, така и яркият оранжев цвят са подходящи за ежедневието. Съчетайте с удобни обувки – сандали, обувки с клиновиден ток или бели сникърси.

Аксесоарите също са важни. Те трябва да са ненатрапчиви, тъй като самият сатен е отличителен. Може да се спрете на шапка в минималистичен стил, големи слънчеви очила и деликатни златни бижута. Вашата ваканционна визия е завършена! Сатенените рокли стоят прекрасно и в комбинации с ризи, якета байкър, дънкови якета и блейзъри. Както виждате, можете да ги носите както на официални събития, така и като аутфит за ежедневието.

След малката черна рокля сатенената рокля отваря нова страница в модната история на вечерните тоалети. Не е чудно, че жените я избират за сватбени тържества, годишнини от сватби и рождени дни.

Ще видите рокли от сатен в колекциите на Yves Saint Laurent и Calvin Klein. Носят ги филмови звезди, включително Моника Белучи, и известни модели като Синди Крауфорд. Жените често избират модели в тъмни тонове, които си подхождат много със сребърни бижута. Можете да се спрете на такъв тоалет, особено в по-хладните дни – за есенно парти например.

Алтернативен вариант е да заложите на любимите на Хейли Бийбър сатенени рокли в кремаво, бежово или бяло. Те изглеждат чувствено на кожа със слънчев загар и в комбинация със златни бижута. Изберете този модел за празнично парти – дизайн в минималистичен стил без декорации или с деликатна дантела на деколтето.

Тази статия също може да ви хареса >>> Какво представлява бохо стилът? Открийте стилизациите в тон с фестивалната мода

А може би предпочитате ярките цветове? Фуксия, тюркоазеното и оранжевото са хит! През последните сезони доминират малко по-свободните кройки, а не тези с прилепнал силует. Може да заложите на сатенена рокля със средна дължина, която в комбинация със сандали с ток стилето и малка чанта тип куфарче ще изглежда възхитително!

Фестивал на открито, романтична среща в кафене или разходка с приятел? Заложете на сатенена рокля с по-ежедневна визия. Имаме три предложения за аутфит!

  • Облечете жарсен блейзър със свободна кройка и десен на райе върху бяла сатенена рокля. Завършете визията си с бели сникърси на платформа. Допълнете с чанта през рамо и слънчеви очила.
  • Изберете макси сатенена рокля с флорален десен. Съчетайте я с дънково яке и широк колан. Добавете сандали с клиновиден ток, дълго колие и плетена чанта през рамо.
  • Заложете на мини сатенена рокля с тънки презрамки. Комбинирайте я със сандали в минималистичен стил. Добавете голяма чанта през рамо, слънчеви очила с по-големи рамки и златни бижута, например колие тип верижка и обеци тип халки.

Ако искате да изглеждате като светските знаменитости, тези тоалети със сигурност ще ви помогнат да се откроявате от тълпата. А най-актуалните сатенени рокли можете да намерите сред предложенията на MODIVO!

– – –

Главна снимка: Photo by Gotham/GC Images

тенденции и съвети
Insta News