Търсене...

Стил smart casual – идеи за мъжки стилизации

2 min.

Стилен и професионален външен вид без костюм? Да, това е възможно! Открийте стила smart casual, т.е. спортната елегантност. Вижте с какво се характеризира той и при какви обстоятелства е подходящ, а също така открийте елементи от гардероба, с които ще създадете неостаряващи стилизации в smart casual стил.

Понастоящем стила smart casual е един от любимите начини на обличане на мъжете.

Този стил идеално съчетава в себе си комфорта и перфектния външен вид. Smart casual е вид златна среда между класическата елегантност и спортната небрежност, добавяща самоувереност и осигуряваща пълна свобода. Благодарение на всичко това този стил печели все по-голям брой фенове по цял свят.

Smart casual звучи обнадеждаващо, но се чудите за какви поводи всъщност е подходящ този стил? Полуформалното мъжко облекло ще бъде чудесно решение, между другото за тържествени вечери, семейни тържества като кръщенета и други. Smart casual стил ще изберете също така, когато отивате на вечерна среща с приятели, на кино, театър или на среща. Този стил е подходящ и за офиса – особено на места, където няма строг дрескод, но ежедневните или спортните дрехи също не се препоръчват.

Знаете, че smart casual стилът е просто създаден за Вас, но нямате идея как да започнете да комплектовате гардероба си? Веднага ще Ви помогна! Този стил се състои от няколко основни елемента, въз основа на които лесно ще създадете следващи комбинации. Това са:

  1. спортно сако,
  1. чино панталони,
  1. памучни и ленени ризи,
  1. блузи поло и пуловери,
  1. тениски с яка и копчета.

В стилизациите smart casual мястото на костюма заема полуофициалното сако и панталон без ръб. През пролетта и лятото изберете по-тънки сака, изработени от памук или лен, докато през есента и зимата модели от вълна или туид. Ако държите на универсално сако, избирайте приглушени, неутрални цветове като черно, тъмносиньо или сиво. Ако обаче харесвате интересните дизайни, изберете си например модерно карирано сако.

162 163

Мъжко сако на Joop! / Мъжко сако на Digel

Съвет на стилист

Тъмносиньото сако можете успешно да комбинирате с дънки. За да бъде обаче съчетанието ви успешно, изберете класически модел дънки, за предпочитане в тъмносин цвят, с добре прилягаща кройка.

Без този елемент е трудно да си представим smart casual гардероб! Чиносите са база за много комбинации в този стил, затова си заслужава да имате няколко чифта от този вид панталони в различни цветове. Като начало нека да бъдат класически цветове – черно, тъмносиньо, сиво и бежово – след това можете да помислите и за оригинален принт или по-екстравагантни нюанси.

164

Мъжки чино панталони от Michael Kors

Макар че дефиницията на smart casual стила е небрежната елегантност, във Вашия гардероб не може да липсват традиционните ризи. Памучните и ленените модели са най-подходящи в светли, универсални цветове – бяло, синьо или светло розово – или с нежни десени, например ситно каре.

През есента и зимата вместо риза под сакото можете смело да облечете тънко поло в един от неутралните цветове. Ако не харесвате блузи с високи яки, изберете пуловер с класическо деколте или V-образно. През пролетта и лятото можете да замените ризата с тениска с яка. Въпреки че произхожда от тенис корта и е свързана със спортната елегантност, тя бързо се превърна в елемент от ежедневното мъжко облекло.

165 166

Мъжко поло Hugo / Мъжка тениска с яка Michael Kors

Мислите ли, че smart casual стила е предложение за Вас? В такъв случай е време да освежите гардероба си! Всичко, от което се нуждаете, за да създадете модни smart casual стилизации, ще намерите в магазин MODIVO.bg.

тенденции и съвети
Insta News