НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Най-важните модни тенденции в дамската мода за 2024 – тези дрехи и аксесоари ще бъдат най-желани

Модните тенденции се променят почти всеки сезон, но има някои, които не се променят дори в продължение на няколко години. В името за опазване на околната среда дизайнерите все по-често ни предлагат едни и същи дрехи в малко по-различен вид, вместо да се надпреварват с модни иновации. 2023-та бе белязана главно от розовия цвят Viva Magenta и освен това на мода бяха дългите дънкови поли съчетани с балеринки и стилизациите съгласно тренда „quiet luxury“. Кои от тези тенденции ще останат на мода и през 2024 година?

Поли тип молив на точки и спортно-елегантни тениски с яка и копчета. Вижте най-горещите трендове за 2024 г.

SS 24

Тенденцията, която се появи на модните подиуми миналата година, в тик-ток и в любимите ни телевизионни сериали с „Наследство“ начело, ще доминира и през 2024 г. Разбира се, говорим за „тихия лукс“, който е свързан с качеството и изчистените форми. И така отново ще извадим от гардероба копринените ризи, кашмирените пуловери, ленените панталони, вълнените сака и тренчовете. Всичко е минималистично и елегантно: неутрални цветове, без крещящи лога или привличащи вниманието десени. Модели в духа на „тихия лукс“ представиха: Christian Dior, Victoria Beckham и Loewe.

Модни трендове 2024 Диор - quiet luxury
Christian Dior – Victor Boyko/Getty Images

Определен лидер сред десените за 2024 г. ще бъдат точките. На модните подиуми на Dolce & Gabbana можахме да видим цяла плеяда от рокли, ризи или шалове на точки. От мънички точици, през по-големи точки – като тези в емблематичната рокля на Джулия Робъртс в „Хубава жена“ – до съвсем големи XXL точки. Модели на точки бяха представени и от модни къщи като Stella McCartney и Balmain. През пролетта на 2024 следвайте примера на моделите от модните подиуми и носете дрехи на точки по чувствен начин: с открити рамене, с фино подаващо се дантелено бельо, с чорапи над коленете или с лачени обувки на ток.

Какво ще бъде модерно през 2024 - Долче и Габана - точки
Dolce & Gabbana – Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Ако Miu Miu, Chanel и The Row представят всякакви вариации на фланелки с яка в пролетните и летните си колекции, как можем да не се съгласим с тях? Така че, когато попълвате гардероба си въз основа на тенденциите за 2024 г., непременно си купете тениска с яка и копчета. Носете я по най-различни начини: с ултра къса мини пола (която беше на мода и миналата година), с дънки с висока талия или с карго панталон с много джобове.

Мю Мю - тениски с яка и копчета
Miu Miu – Photo by Estrop/Getty Images

Sheer trend или модата на прозрачните дрехи е пример за дългосрочна тенденция, която е на мода от няколко години. През 2023 г. тя ще има интересно продължение, тъй като дизайнерите предлагат да сменим парти роклите, обсипани с блестящи кристали, с минималистични топове и рокли тип бельо и да ги носим в ежедневие. Откъде знаем това? От ревютата на Givenchy, Chanel, Christian Dior, Missoni и Acne Studio.

Трендове за 2024 - Живанши - прозрачни дрехи
Givenchy – Photo by Peter White/Getty Images

Тенденцията „balletcore“, а с нея и балеринките, се наложи още миналата година. Тя обаче придобива още по-голяма популярност в трендовете за пролетта и лятото на 2024 г. с вездесъщите панделки! В колекцията на Chanel панделките се появиха буквално навсякъде: върху лентите за глава, обувките, коланите или като закопчалки на пуловерите. Трендсетърките изключително бързо възприеха тенденцията, интерпретирайки я по милиони начини. Изводът? Ако искате да сте модерни тази година, непременно се сдобийте с панделки!

Какво ще бъде модерно през 2024 - панделки
Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images

Институтът Pantone реши, че „Peach Fuzz“ е цветът на годината за 2024 г. и той ще бъде най-модерният цвят за тази година. Този топъл и нежен нюанс на праскова, който е предназначен да впечатлява с елегантността си, беше представен на модните подиуми на водещите модни къщи. При Missoni видяхме модел миди слип рокля в цвят праскова. Balmain пък представи плисирана флорална рокля в нюанса Peach Fuzz.

Прочетете също: Цветът на годината на Пантон за 2024 е избран! Институтът представя цвета Peach Fuzz >>>

Трендове 2024 - Peach Fuzz на Пантон
Balmain – Photo by Peter White/Getty Images

Миналата година носехме панталони с ниска талия, дрехи от деним, топове с връзки и велурени анцузи, характерни за модата от 2000-те години, и въпреки че тенденцията Y2K все още е силна, през 2024 г. тя ще бъде изместена от стила на 90-те. Така че, ако харесвате стила на Рейчъл, Моника и Фийби от „Приятели“, включете любимия си сериал и се вдъхновете до насита. На мода ще бъдат сивите костюми, полите тип „молив“, прилепналите жилетки и ризи в стил като от 90-те, но също така и макси полите, класическите дънки и чантите тип багета. Силуети като от 90-те години можехме да видим на ревютата на Max Mara, Gucci, Proenza Schouler и Helmut Lang.

Трендове за 2024 - Хелмут Ланг - модата на 90-те години
Helmut Lang – Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Снимка: Edward Berthelot/Getty Images

Хареса ли ви тази статия? Споделете я!
тенденции и съвети
Insta News