MID SEASON SALE до -30%! Купувайте топ продукти на още по-ниски цени. ПРОВЕРЕТЕ
Търсене...

Фуксия – цветът, който електризира. С какво да го съчетавате и как да го носите?

3 min.

 

Наситено розово със среден интензитет, което често краси арабските интериори, е именно цветът фуксия. Този цвят се носи най-често през лятото, но това определено не е единственият период от годината, когато си струва да го включите в ежедневната си визия. Той красиво подчертава топлите типове красота, хармонизира с тена и… ви прави по-млади. Какво да носите с фуксия и как да я стилизирате? Вижте по-долу.

MSS

Фуксията е чудесен цвят за цялостна визия, но и като интензивен елемент за разчупване на приглушените тоалети. Вижте как го използват в гардеробите си водещите трендсетърки!

Фуксията е цвят, който е комбинация от синьо и червено. Името му идва от интензивно цъфтящо цвете, което се отглежда в районите на Южна Америка. Въпреки че този цвят отдавна се използва в модата и интериорния дизайн, сега той е по-желан от всякога. Защо? Цветът фуксия стана изключително популярен, когато се появи по модните подиуми на водещите дизайнери, а модна къща Valentino му посвети цяла колекция. Тенденцията бързо беше възприета от производителите на облекло, които се инспирират от водещите марки, и така костюми, рокли, розови чанти и обувки в нюанс Valentino Pink се превърнаха в хита на сезона.

Фуксията е най-подходяща за блондинките и брюнетките с топъл тен. Този цвят прекрасно подчертава летния загар, но не стои добре на дами с бледа кожа, чиито недостатъци може да подчертае. Въпреки това модните жени с хладен тип кожа често избират фуксия за своите тоалети, но по-скоро като недоминиращ акцент. Така те изглеждат също толкова добре като дамите с топъл тен.

Тази статия също може да ви хареса: Цветът на годината Panton е вече избран! Вижте дрехите и аксесоарите в цвят Viva Magenta >>>

Вместо да теоретизираме, струва си да погледнем тоалетите в цвят фуксия, които могат да се видят по улиците на модните столици и директно в профилите на водещите трендсетърки. Те обичат да носят фуксия през най-горещите дни в годината, но не само. Тези момичета също така знаят, че една дреха в цвят фуксия може да бъде успешен начин за разчупване на приглушен есенен или зимен тоалет.

Какъв цвят отива на фуксия? Изберете червения!

Ако се чудите какъв цвят подхожда на фуксия, имаме смело, но изпитано предложение за вас. Фуксията се съчетава добре с… червено! Необходимо е обаче да имате топъл тен, тъй като смесването на двата цвята ще подчертае недостатъците на склонната към розацея кожа.

Фуксия и лилавокомбинация в стила на скандинавките

Дрехите в цвят фуксия изглеждат чудесно в комбинация с лилаво. Тези два наситени цвята се съчетават добре. Ако искате да създадете стилизация съгласно тенденцията dopamine dressing, вижте идеите на скандинавките. Те определено умеят да съчетават едни с други ярки цветове, като по този начин си подобряват настроението през облачните дни. Съчетайте розов комплект с пола с лилав топ и обувки на ток в подобен нюанс и ще се получи стилизация като от улиците на Копенхаген. Не се страхувайте да довършите визията си със златни аксесоари, за да я подчертаете.

Розов блейзър – с какво да го съчетаете?

Ако предпочитате малко по-неутрални стилизации с фуксия, заложете да един ярък акцент като напр. розово сако о го съчетайте с визия в черен цвят. Как да направите така, че фуксията да изглежда добре с черно (и то в кожен вариант), без да изглеждате пресилено? Обърнете внимание на кройката на дрехите.

Стилизация със сако в цвят фуксия - комбинация на розово и черно
[figcaption]Fot. Edward Berthelot/Getty Images[/figcaption]

Розов костюм в цялостна визия

Не забравяйте обаче, че цветът фуксия изглежда страхотно не само като един от елементите на стайлинга, но и в цялостна визия. Дамските костюми в цвят фуксия са идеални както за ежедневие, така и за официални събития като сватби или празнични вечери.

Прочетете също: Модерни рокли за сватби за 2023 – тези модели ще бъдат хита на сезона! >>>

Овъсайз сако и панталон както и риза с харбали в цвят фуксия
[figcaption]Fot. Edward Berthelot/Getty Images[/figcaption]

Чудите се дали рокля в цвят фуксия е добра идея? Разбира се, че да. Както при много други неща обаче, тайната е в детайлите. Розовата рокля в цвят фуксия ще изглежда стилно само ако изберете правилната кройка и я съчетаете с подходящите аксесоари.

Розова рокля за сватба

Търсите модерна рокля за сватба? Роклята в цвят фуксия ще бъде хит! Изберете слип рокля с тънки презрамки или дълга рокля тип колона. В този случай не се нуждаете от много аксесоари – просто я съчетайте с розова чанта, златни бижута и нежни сандали на ток за една наистина страхотна сватбена визия.

Розова рокля в ежедневна стилизация

Роклята в цвят фуксия е подходяща и за ежедневие. Роклята в този цвят може да изглежда не токлова бонбонено ако я съчетаете с маратонки на платформа. Обърнете внимание на прическата си, нека бъде по-естествена.

Макси рокля в цвят фуксия – как да я носите?

Дългата рокля в цвят фуксия ще изглежда страхотно с… плажни аксесоари! Плетена чанта, удобни чехли в същия цвят и контрастен колан – това вичко ще подчертае свежестта и женствеността на тази рокля. Идеална визия за вечерна среща с приятели.

Асиметрична макси рокля в цвят фуксия съчетана с розови чехли и оранжев колан
[figcaption]Fot. Edward Berthelot/Getty Images[/figcaption]

Със сигурност сте наясно, че детайлите са от голямо значение, особено понякога, и може би затова се чудите какви аксесоари да подберете към дрехите с цвят фуксия. В този случай имате един от четирите варианта:

  • съчетаване на фуксия със злато;
  • съчетаване на фуксия с аксесоари в други ярки цветове като оранжево, червено и лилаво;
  • съчетаване на фуксия с контрастни, черни аксесоари;
  • съчетаване на фуксия с бели аксесоари.

Всички тези варианти са изпитани, затова се използват и от водещите трендсетърки. Вдъхновете се от техния вкус.

Прочетете също >>> Модерни цветове за пролет-лято 2023 – най-важните нюанси, които ще бъдат на мода през пролетта и лятото

Главна снимка: Christian Vierig / via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News