MODIVO DAYS -20%! Допълнителна отстъпка за избрани продукти на топ марки ПРОВЕРЕТЕ >>>

Търсене...

Аутфити за училище – комплектовайте модерни визии за новата учебна година 2022/2023 с MODIVO

3 min.

Началото на учебната година наближава, а есента е идеалното време да подредите гардероба си за следващите месеци. Търсите идеи за модерно, но удобно облекло за училище? Попаднали сте на правилното място! Специално за вас сме подготвили няколко идеи за младежки стайлинг за момичета и момчета, съобразени с най-новите модни тенденции за 2022/2023 г. – вижте ги по-долу!

Бомбър якета, плисирани поли и шапки с козирка – тази година аутфитите за средното училище са като от американските колежи.

modivo days 2024

Когато подбирате облеклото си за училище, е добре да имате предвид няколко правила. Имайки предвид, че ще прекарате по-голямата част от деня на училищната чин, изберете удобни дрехи, които са подходящи за времето навън. Не трябва да забравяте и училищните разпоредби. Избягвайте прекалено късите поли, дълбоките деколтета, прозрачните дрехи и топовете, които стигат точно под бюста. Този тип дрехи са подходящи за излизане с приятели, но не и за училище. И така, какво да носите в училище? Заложете на неостаряващата комбинация от прави дънки и вталена поло блуза. За да не изглеждате прекалено скучно, подберете аксесоари в стила на американските колежи, като червени маратонки, бомбър яке с нашивки и бейзболна шапка.

Fot. Пресматериали

Ако търсите удобно облекло за училище, не забравяйте за плътните и меки памучни анцузи, с които ще се впишете в модерния athleisure стил. Можете да ги носите по най-различни начини – с маратонки или тежки обувки с дебела подметка, с овърсайз палто, с късо кожено тип рокерско яке, или съчетавайки суичъра с качулка с макси пола. Варианти за стилизиране много, така че не забравяйте да експериментирате!

Fot. Пресматериали

Ако искате да придадете на външния си вид за училище малко повече динамика, заложете на ултрамодерния за този сезон аутфит в „препи“ стил. Какъв е този стил? Това е комбинация от университетска елегантност и елементи от облеклото на елитните колежански спортове като ръгби, поло, ветроходство, гребане и крикет. В препи стила няма място за небрежност – всеки детайл, независимо колко е малък, е от значение. Как да се облечете в препи стил? Този сезон препи стилът има по-спокоен и леко небрежен тон, така че заложете на широката риза, бомбър якето с нашивки, мъжката вратовръзка и задължително плисирана пола – това са отличителните белези на дамския препи стил. Повече за това, как да носите плисирана пола можете да прочетете в друга статия от нашия блог.

Fot. Пресматериали

Ако ви е по-близък класическият, лежерен външен вид като в препи стил т.е. трапецовидни рокли, чорапи до коляното и пуловери с V-образно деколте, нищо не ви пречи да се обличате така и за училище. Вдъхновение могат да бъдат визиите на героините от телевизионния сериал „Клюкарката“ или филма „Сладки грижи“. Шотландска карирана рокля, съчетана с високи чорапи и мокасини на платформа – едно хитово съчетание – това е една от любимите комбинации на Шер Хоровиц.

Fot. Пресматериали

През този сезон връщането към модата на 2000-те години ще се наблюдава и по училищните коридори. Денимът е новата училищна тенденция за момичетата – от панталони с широки крачоли до тесни панталони тип чарлстон и дънки тип baggy с ниска талия. Те изглеждат чудесно с обикновена тениска и огромно дънково яке или сатенено бомбър яке. Цветните слънчеви очила и маратонките с дебела подметка допълват визията на Y2K стил.

Fot. Пресматериали

Когато търсите идеи за есенно момичешко облекло за училище, си струва да имате предвид топлите пуловери. На мода са най-вече тези с oversize кройка и в смели цветове – червено, оранжево, лайм зелено и лилаво. Ако искате да носите пуловер в удобна винтидж визия, заложете на шарена жилетка и широки дънки. От друга страна, на младите фешънистки препоръчвам да носят пуловери с поли. Подберете си модерни аксесоари като барета или кожена раница и ще получите изключително модерен и същевременно удобен тоалет за училище.

Когато става въпрос за момчешки стилизации за училище, най-добре е да си създадете свободен и удобен стил. Дънките, суичъра с качулка и маратонките във винтидж стил са изпитана комбинация. Ако искате да се облечете в скейтърски стил, заложете на аксесоарите като: раница Vans, шапка бийни в ярък цвят и часовник. Така ще допълните тоалета си и ще подчертаете индивидуалния си стил.

Fot. Пресматериали

Силна сезонна тенденция в мъжката мода е якето тип бомбър в колежански стил. Можете да го носите по два начина: с чино панталони и кожени обувки (в препи стил) или с широки дънки и маратонки Nike като от 90-те (streetwear стил). Преценете сами коя модна тенденция ви отговаря повече.

Fot. Пресматериали

тенденции и съвети
Insta News