НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Цветът на годината Pantone 2023 е вече избран! Вижте дрехите и аксесоарите с цвят Viva Magenta

2 min.

Както всяка година, институтът Pantone избра цвета, който ще бъде водещ в модата, дизайна и интериора. Титлата „най-важен цвят на 2023 г.“ беше присъдена на нюанс 18-1750 Viva Magenta. Яркият цвят на приглушено червено съчетава в едно топли и студени тонове и има за цел да символизира сливането на миналото и бъдещето, физическата и виртуалната реалност. Как точно изглежда цветът Viva Magenta и защо той се превърна в най-важния цвят за 2023 г.? Вижте го по-долу!

Цветът на годината на Pantone за 2023 силно въздейства на модата и тенденциите лансирани от както от най-големите дизайнери, така и от инфлуенсърките. Вижте как носят този цвят популярните it-girls!

Експертът в областта на цветовете Pantone Color Institute™ избира цвета на годината, вече повече от 20 години. Американският институт започва тази традиция през 1999 г. По това време той определя цвета Cerulean Blue като най-важния цвят за предстоящата 2000 г., която бележи началото на новото хилядолетие. Досега тази чест са имали цветове като Ultimate Gray, Illuminating, Classic Blue, Very Peri и Rose Quartz, известен също като Millennial Pink. Как протича процесът на избор на цвят? Експертите от института Pantone анализират задълбочено тенденциите в модата, културата, изкуството, дизайна или кулинарията, както и социалните промени и актуалните събития. Въз основа на това те избират цвят, който не само отразява тенденциите, но и по някакъв начин ги създава. Всъщност цветът на годината на Pantone оказва значително влияние върху дизайнерите и решенията относно покупките в много браншове.

https://www.instagram.com/reel/ClpRhabOka3/

Как изглежда цветът на годината за 2023? Viva Magenta 18-1750 е нюанс на приглушено червено с нотка на розово, което изразява сигнал за нова сила. Той е донякъде подобен на цвета на годината за 2002 г., който беше True Red, но има и малка прилика с цвета на годината за 2022 г. Vera Peri. Лиатрис Айсман, изпълнителен директор на Института Pantone, обяснява избора си с тези думи:

В епохата на технологиите се стремим да черпим вдъхновение от природата и реалността. PANTONE 18-1750 Viva Magenta произхожда от семейството на червените цветове и е вдъхновен от червения цвят на кохинеала – едно от най-ценните и същевременно най-силни естествени багрила, познати в света. PANTONE 18-1750 Viva Magenta ни свързва с първичната материя. Позовавайки се на силите на природата, Viva Magenta стимулира духа ни, като ни помага да изградим вътрешната си сила.”

Колаж от дрехи в ярко розово: рокля, обувки на ток, сако, дамска чанта

1. Жакет ONLY

2. Рокля Marella

3. Чанта Versace

4. Обувки на ток Solo Femme

Избирайки Viva Magenta за цвят на годината, институтът Pantone ни насърчава да експериментираме и да изразяваме себе си без ограничения. Този жизнен нюанс предвещава радостно време, особено в сравнение с последните, доста трудни години.

Цветът Viva Magenta в стилизациите на it-girls

Въпреки, че цветът на годината на Pantone е избран съвсем скоро, популярните инфлуенсърки, които знаят повече за модните тенденции, вече носеха дрехи и аксесоари в този нюанс по време на тазгодишните седмици на модата. Вижте какво носят в този цвят трендсетърките.

https://www.instagram.com/reel/CjIL5P0MO1n/

Дрехи и аксесоари в цвят Viva Magenta в MODIVO

Искате ли да бъдете в крак с най-новите модни тенденции? Специално за Вас избрах модерни дрехи и аксесоари в цвят Viva Magenta, които можете да намерите в MODIVO

Моделът е облечен с яко розово пухено яке

Пухено яке Pinko

Снимката представя розова дамска чанта Guess

Дамска чанта Guess

Снимката представя розов дамски колан Guess

Колан Guess 

Моделът е облечен с ярко розов вълнен пуловер и мини пола

Вълнен пуловер Rage Age

Моделът е облечен с ярко розова мини рокля, черен колан и черни сандали на ток

Рокля Rinascimento

Моделът е облечен в ярко розов анцуг

Анцуг G-Star Raw

Снимката представя ярко розова шапка Moschino

Зимна шапка Moschino

Тази статия също може да ви хареса >>> Модни цветове за есен-зима 2022/23 – тези тонове ще доминират през този сезон

Главна снимка: Edward Berthelot via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News