НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Дамски basic стил – вижте 5-те вида дрехи, които са основни за дамския гардероб

Обожават го минималистките и любителките на класическия стил, като в същото време все повече жени се решават да се обличат в този стил. Нищо чудно! Дамският basic стил е вечен и отива на всеки, като в същото време “основен” съвсем не трябва да означава скучен. Искате ли да знаете с какво се отличава този стил и кои дрехи включва той? Отговорите ще намерите в този текст!

Нарастващата популярност на минимализма в гардероба накара basic стила да изживее своеобразен ренесанс. Тесни дънки, класическа тениска и бежов тренч – дрехите, с които можете да създадете успешен и винаги актуален тоалет.

SS 24

Думата basic идва от английски и означава основен, фундаментален. Основните дрехи са тези с класическа кройка, без украшения и в обикновени цветове. Стилът включва обикновени памучни тениски с къс и дълъг ръкав, топове, класически дънки, прилепнали трикотажни рокли и спортни екипи т.е. анцузи. Basic стилът е изчистен – тук няма място за привличащи вниманието щампи и ярки орнаменти. Преобладават универсалните кройки и цветове: бяло, черно, бежово или тъмносиньо, които са идеални за всеки повод.

Fot. Jeremy Moeller via Getty Images

Почитателите на дрехите в basic стил обръщат специално внимание и на качеството на материите, от които са изработени. Естествените, дишащи материи, като памук, лен, лиосел, кашмир и коприна, са благоприятни за кожата и не се износват толкова бързо, колкото синтетичните материали. Дамският basic стил се основава на удобните и прости неща, защото именно удобството ни дава увереност и сила.

Въпреки, че дрехите в basic стил сa основни в гардероба на минималистите, всъщност всеки от нас трябва да ги има в гардероба си. Защо? Те са чудесна основа, съчетават се с абсолютно всичко и никога не излизат от мода. Специално за вас подбрах 5 основни базови дрехи, които можете свободно да комбинирате с други елементи от гардероба си.

Гладка тениска

Бял тишърт Ria на марка PIECES

Гладките, обикновени тишърти са абсолютно необходими във всеки гардероб. Обикновените на пръв поглед тениски ще ви свършат работа не само у дома, но и навън. Те изглеждат чудесно с овърсайз яке и дънки с висока талия, както и с долнище на анцуг или клин. Обикновените блузи могат да бъдат с къс, с дълъг ръкав или без ръкави, най-вече в неутрални цветове като черно, бяло, бежово или сиво. Избирайте винаги естествени материи, за да може кожата ви да диша.

Добре скроени дънки

Черни дънки Boston на марка Americanos

Дънки 501® на марка Levi’s®

Няма дреха на която да не отиват, а още повече на всички дрехи в basic стил в неутрални цветове. Дънки по крака, mom jeans, boyfriend или чарлстони? Какви дънки да изберете? Ако си търсите класически дънки, забравете за модните тенденции и си изберете модел, който ви стои идеално. За това как най-лесно да подберете подходящи дънки според фигурата си можете да прочетете в друга наша статия. Ако търсите идеалните дънки в basic стил си заслужава да обърнете внимание на моделите на марки като Americanos, Lee и Levi’s.

Бежов тренч

Вълнено палто Belgica – WEEKEND MaxMara

NA-KD – бежово палто с кройка овърсайз

Всяка почитателка на basic стила има в гардероба си бежово палтотренч с колан, вълнено палто с кройка овърсайз или класическо вълнено палто. Тази връхна дреха можете да носите също в спортен стил с анцуг и маратонки, а също така в елегантен вариант с ботуши. Първият стайлинг вариант определено много допада на известните трендсетърки, които носят бежови палта и тренчове почти целогодишно.

Едноцветна права рокля

Лятна рокля SIMPLE

Плетена рокля SIMPLE

Освен класическата малка черна рокля, не бива в гардероба ви да липсва и поне един модел вталена, плетена рокля. Такъв модел рокли можете да облечете за работа, за семеен обяд, както и за вкъщи. Рипсените рокли в basic стил са изработени от еластични материи, които оптически издължават фигурата и ви гарантират комфорт.

Бели маратонки

Маратонки adidas Zentic

Маратонки VEJA

Да обърнем внимание и на аксесаорите в basic стил. Ако този стил ви допада, изберете минималистичните модни предложения – нежни, златни бижута, черна чанта за рамо и бели маратонки. Когато става въпрос за спортни обувки, заложете на класическите, кожени модели, които са изключително удобни и подхождат на всяко облекло. Можете да ги носите с дънки и обикновена тениска или с плетена рокля. Ако предпочитате кецове вместо маратонки, изберете си модел от емблематичните бели или черни кецове на марка Converse.

Тази статия също може да ви хареса >>> Екологичните материи са на мода – наръчник за екологични материи и дрехи

Главна снимка: Jeremy Moeller via Getty Images

Хареса ли ви тази статия? Споделете я!
тенденции и съвети
Insta News