Само с новото приложение! Отстъпка от -10 лв. за избрани модели с кода ПРОВЕРЕТЕ
Търсене...

Дамски oversize костюм – как да го носите?

3 min.

Oversize моделите са върхът на модата този сезон, а свободните кройки се срещат не само при ежедневните, но и при елегантните тоалети. Костюмите по-специално са хит и за пореден път завладяват дамската мода. Искате ли да се убедите сами? Вижте нашето вдъхновение!

Дамският oversize костюм е абсолютно задължителен. Той е модерен, подчертава фигурата и е изключително удобен! Вижте как да го носите всеки ден, на работа и по специални поводи.

Въпреки че днес изглеждат напълно обичайни, дамските костюми не винаги са били един от основните елементи на служебния дрескод. Всъщност жените са започнали да ги носят през 70-те години на ХХ в., когато строгият делови стил започва своя възход. Тази модна тенденция е ориентирана към способните и амбициозни работещи жени, които искат да получават за своята компетентност същото признание като мъжете.

Един от начините да се оспори стереотипното мислене бил създаването на професионален образ чрез облеклото. Така била създадена дамската версия на официалния костюм, която черпи вдъхновение от мъжки костюм с характерно райе. Първоначално корпоративната „униформа“ била много консервативна и проста, а кройката наподобявала тази на мъжкия костюм. С времето дизайнери като Карл Лагерфелд, Дона Каран и Ив Сен Лоран въвеждат стесняващи се крачоли, подчертаващи фигурата, блейзъри с подплънки на раменете и ярки цветове, подхождащи на женската красота.

Днес деловият стил е възприел по-модерна насока, както показват oversize костюмите.

Oversize костюмът е хитът в колекциите за тази година и нещо ни подсказва, че няма скоро да изчезне от модния подиум. Каква е причината жените да го обичат толкова много? На първо място, удобството. Свободната кройка позволява свобода на движенията и е дишаща, което е огромно предимство през лятото. Това е универсален класически модел с елемент на модерност.

Oversize костюмите присъстват в елегантни, делови и ежедневни визии. Украсен с блестяща нишка в сребристо или златисто, такъв костюм ще бъде идеалното вечерно облекло за жени, които не обичат рокли. Лененият комплект, от друга страна, е е удобен за носене дори в горещите дни.

Прочетете също >>> Как да се облечете за фирмено мероприятие – снимки

Дамският oversize костюм е комплект, съставен от:

  • панталон с широк крачол;
  • oversize блейзър с loose-fit кройка, обикновено дълъг и със смъкнати рамене.

Ако искате универсален и стилен костюм, изберете oversize модел – той предлага многобройни възможности за комбиниране.

Когато има официален дрескод, изберете класиката. Облечете блуза или риза с прилепнал силует под oversize блейзър с loose-fit кройка. Това ще ви помогне да запазите правилните пропорции на силуета и тоалетът няма да изглежда твърде „тежък“. Допълнете го обувки с ток стилето или обувки с нисък „котешки“ ток. Ако предпочитате равна подметка, обуйте мокасини или обувки тип lords, но имайте предвид, че в такъв случай широките крачоли на панталона не трябва да са много дълги.

Тъй като oversize комплектът привлича погледа сам по себе си, може да не добавяте други елементи, а само да подберете подходящо бельо (например дантелен сутиен, от който малка част да се вижда) – това е вариант за среща или друго вечерно събитие. Допълнете тоалета с модна чанта и обувки –ще бъдете готови за минути.

За всеки ден носете дамски спортен oversize костюм в светъл нюанс като кремаво или бяло. Нека под блейзъра да се показват суитшърт с качулка с цип и изчистена тениска. Допълнете визията със сникърси или класически обувки на ток, например тип Mary Jane, но с къси чорапи.

Дамският oversize сив костюм е задължителен, ако искате да създадете професионален имидж. Той е ненатрапчив, така че можете да го носите на различни делови срещи, а характерната oversize кройка ще привлича вниманието и ще повиши вашата самоувереност. В същото време се върнете към първоизточниците и изберете комплект на тънко райе. Носете панталон с широк крачол и елегантен блейзър (с двуредно или триредно закопчаване – намигване към традицията) с небрежно навити ръкави. Ако предпочитате подобен oversize аутфит, изберете нежни аксесоари като малка чанта тип messenger или модна чантичка тип baguette, с които силуетът ви няма да „тежи“. Следвайте същите принципи, когато съчетавате черен дамски oversize костюм.

Искате да подчертаете силуета си под oversize комплект? Лесно е! Просто сложете връзващ се колан, с който блейзърът ще прилегне по-добре към тялото. Това ще изтъкне предимствата на фигурата ви, а образуваните дипли ще добавят интересен акцент.

Знаете ли какво е общото между Шарън Стоун, Кейт Мидълтън и Грейс Греъм? Те обичат ярките тоалети в духа на допаминовата мода. С дамският oversize костюм в жълто, лилаво или розово лесно ще изпъкнете сред тълпата. Що се отнася до аксесоарите, имате три възможности – да изберете неутрални цветове като черно, бежово или бяло; да изградите цялостна цветна визия; или да поиграете с колелото на цветовете, за да създадете съчетание с въздействаща енергетика.

Ами ако свалите блейзъра? Комплект, който се състои само от официален панталон с широк крачол и елек с кройка loose-fit, ще е подходящ за лятото. Подобен аутфит съчетава елегантност с ежедневно излъчване, поради което е подходящ за разнообразни случаи.

Главна снимка: Edward Berthelot/Getty Images

тенденции и съвети
Insta News