MID SEASON SALE до -30%! Купувайте топ продукти на още по-ниски цени. ПРОВЕРЕТЕ
Търсене...

Дамско преходно яке: тези модели са най-модерни!

3 min.

В края на зимата и лятото никога не се знае какви изненади може да донесе променливото време, а още по-малко: как да се облечем подходящо. Затова ви предлагаме преходни дамски якета, които година след година си проправят път през модните подиуми на най-известните модни дизайнери.

MSS

Бежов тренч, дънково яке, а може би кожено яке? Всичко зависи от вашия стил!

Един от изпитаните начини да се справите с преходното време, ранна пролет и есен, е да си купите качествено палто, което ще ви служи години наред. В търсене на своето съкровище вземете пример от Виктория Бекъм, която е избрала палто с кройка овърсайз, с широки маншети и яка. Тя го носи с т.нар. pantaboots проект на Демна Гвасалия (на които Ким Кардашиян също е верна фенка) и чанта със златна верижка. Тя е допълнила визията си с големи тъмни очила.

Прочетете също >>>Най-важните модни тенденции в дамската мода за 2024 – тези дрехи и аксесоари ще бъдат най-желани!

Елегантно преходно дамско яке: палто с кройка oversize Виктория Бекъм
Photo by Marc Piasecki/GC Images

Бомбър якетата са едни от любимите преходни якета на звездите. Те ги харесват заради тяхната универсалност, удобство (якетата бомбър са най-често с кройка овърсайз!) и модна линия (срещат се на най-шумните модни ревюта). Овърсайз бомбър якето е идеалното пролетно яке, което можете да носите както със спортни, така и с ежедневни тоалети. Следвайки примера на Кая Гербер, носете го със златни обеци, слънчеви очила и гащеризон.

Преходно дамско яке: бомбър яке Кая Гербер
Photo by Gotham/GC Images

Неотдавна обемните бежови панталони се появиха по улиците и напълно превзеха гардеробите на фешънистките. Скоро те бяха последвани и от широките дънки. И двата модела са идеална основа за една от най-модерните визии в сила на „тихия лукс“. Бежовият тренч и синята (но задължително oversize) риза са част от деловия стил, който, подобно на визиите на Елза Хоск, може лесно да бъде разчупен със свободни панталони. Лекото манто в кремаво е идеалното преходно яке както за пролетното слънце, така и за капризната есен.

Бежов тренч: стилизации Елза Хоск – стилизация с широки дънки
Photo by Rachpoot/Bauer-Griffin/GC Images

Бежов тренч: стилизации Елза Хоск – стилизация с бежови панталони
Photo by Rachpoot/Bauer-Griffin/GC Images

Ватираните якета са не само турбо модни, но и основни връхни дрехи в кралския гардероб. Те са чудесни като пролетни якета, но могат да издържат и на дъждовното есенно време. Гофрирани модели носеше самата кралица Елизабет II. Ирина Шейк е съчетала ватираното си яке с марка Burberry с кожени ботуши и рокля с харбала.

Преходно гофрирано яке Ирина Шейк
Photo by Neil Mockford/Getty Images

Дамските преходни якета с качулка са нещо за тези от вас, които ценят спортния външен вид в гардероба си. Най-модерният представител на тази група е аноракът, който представлява непромокаемо яке с подгъв с шнур за пристягане. Фешънистките доказват, че дори и спортните връхни дрехи не са запазени само за спортни аутфити. Аноракът може да се носи и с пола и бели боти на ток!

Преходно яке с качулка: анорак
Photo by Christian Vierig/Getty Images

Когато преди няколко седмици хванахме Джиджи Хадид на среща с Брадли Купър, стана ясно, че едно от най-модерните пролетни якета отново ще бъде коженото яке, и то не черното, а кафявото. Търсете модели във всички нюанси на шоколада, а дори якета в бордов цвят. По-голямата сестра от сестрите Хадид носи преходното кожено яке с къс пуловер, широки дънки и турбо модните за сезона маратонки Wales Bonner.

Прочетете също >>>7 идеи за стилизиране с дамско кожено яке

Дамско пролетно яке: кожено яке Джиджи Хадид
Photo by MEGA/GC Images

Ако бяхме откраднали съдържанието на гардеробите на майките си от 90-те години, вероятно щяхме да разполагаме с всичко, което е модерно днес. Модата постоянно се върти, а едно от любимите ни завръщания по модните подиуми е дънковото яке. Стилизациите с тази връхна дреха са едни от най-обичаните преходни тоалети на Бела Хадид. Ако търсите перфектното пролетно яке, заложете на дънковото яке, задължително oversize и задължително в дует с тъмносини дънки Levi’s. За този аутфит медал дължим и на дуото: бели чорапи + лоуфъри.

Прочетете също >>>Дамско дънково яке: стилизации, които харесват фешънистките

Дънково яке овърсайз
Photo by Gotham/GC Images

Въпреки, че не е едно от водещите преходни якета, нека не го подминаваме с безразличие! Якето без ръкави е подценяван, но много модерен елемент от дамския гардероб. За известно време около него се вдигна шум, след като Bottega Veneta въведе цветния бум: grass green. Малко след това светът беше залят от зелени пухени елеци. Днес ние ги предлагаме в класически черен вариант. Точно това е изборът на вярната на марка Prada, модна инфлуенсърка Pernille Teisbaek от Копенхаген.

Дамско преходно яке: леко яке без ръкави
Photo by Streetstyleshooters/Getty Images

Главна снимка: Photo by Gotham/GC Images

тенденции и съвети
Insta News