Търсене...

Модерни аксесоари за 2024 година – преглед на тенденциите от модните дефилета

2 min.

Модните аксесоари за 2024 г. са тези, които просто и ненатрапчиво подчертават целия тоалет, а понякога дори доминират в него. Имаме вратовръзки в препи стил, кожени ръкавици, масивни гривни с интересни форми и кожени колани, носени на ханша, както и много други модерни аксесоари. Разгледайте нашите микротрендове от модните подиуми, за да научите на кои аксесоари си струва да заложите през 2024 г.

 

Аксесоарните трендове за 2024 година по части са взаимствани от миналата година, но има и някои свежи и изненадващи новости. Вижте ги всички по-долу.

Сред модните аксесоари за 2024 г. пръстените заемат челно място на подиума. Какви пръстени? На модния подиум на Chanel ръцете на моделите бяха украсени с минималистични перлени пръстени. При Givenchy, от друга страна, перлите бяха заменени с циркони, а пръстените бяха представени в тандем. Така че, ако сте почитатели на носенето на няколко пръстена, смело носете дори два на един пръст. В колекциите на модните къщи видяхме както сребърни, така и златни бижута, така че каквото и да изберете, ще се впишете в актуалните модни тенденции.

Модерни аксесоари за 2024 година - Масивни сребристи пръстени с цирконии
Givenchy – Photo by Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images

На модния подиум на Valentino моделите изглеждаха като стилни ученички. Тенденцията за „ученическо излъчване“ присъстваше и в колекциите на други модни къщи като Dior и Rodarte. Кой знае, възможно е дизайнерите да са се вдъхновили от популярните сериали като „Секс образование“ или „Еуфория“. Ученическите стилизации от модните подиуми изключително често включваха вратовръзки, които със сигурност можем да причислим към модните аксесоари за 2024 г. Носете я с бяла риза и жилетка.

Модерни аксесоари за 2024 година - вратовръзка
Valentino – Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Огромните обеци до раменете са задължителни за сезон есен-зима 2023/2024 г. Откъде знаем това? Например от ревютата на Simone Rocha и Valentino. Носете тези блестящи, дълги обеци не само на вечерно парти, но и като модела Кая Гербер: с бяла риза и дънки. Какви други модели обеци бяха представени от дизайнерите? На модния подиум на Fendi моделите носеха халки, а модната колекция на Dior беше изпълнена с минималистични обеци с перли.

Модерни аксесоари за 2024 година - масивни обеци
Valentino – Photo by Marc Piasecki/WireImage/Getty Images

В есенните и зимните колекции дизайнерите представиха и аксесоари директно от 70-те години на ХХ в. Вратовръзките привлякоха толкова внимание, колкото и късите дамски ръкавици. Последните се предлагаха в различни варианти. Versace промотира обгръщащи плетени модели, докато Saint Laurent показа класически кожени ръкавици. Чудите се как да носите този вид моден аксесоар през 2024 г.? За ежедневие ги комбинирайте с ултрамодерната връхна дреха на сезона – елегантното пончо. По стъпките на моделите от модните ревюта допълнете късите ръкавици със семпла макси рокля.

Модерни аксесоари за 2024 година - кожени ръкавици
Saint Laurent – Photo by Peter White/Getty Images

Модата от 2000 г. се завръща и извежда на преден план такива аксесоари като изразителни колани, които се носят не на талията, а на ханша. Потърсете вдъхновение от снимки от онази епоха на модните икони като напр. Кейт Мос. Снимката по-долу представя визия от ревюто на Miu Miu. Дрехите, обувките и аксесоарите от колекцията на тази модна къща съчетават препи с Y2K стила.

Модерни аксесоари за 2024 година - кожен колан на ханша
Miu Miu – Photo by Estrop/Getty Images

Тежките, с неправилни форми, различните по размер гривни са хит от модните подиуми. Дизайнерите са включили цял набор от бижута, украсяващи китките, сред модните аксесоари за 2024 г. Модна къща Schiaparelli представи многоъгълни златни гривни, а Saint Laurent – полирани кръгли модели. Те изглеждат най-добре съчетани с много пръстени.

Модерни аксесоари за 2024 година - масивни златни гривни
Schiaparelli – Photo by Peter White/Getty Images

В допълнение към традиционните модели чокъри, на модните подиуми бяха представени футуристични, полукръгли колиета, които изглеждаха като от друга планета, но същевременно бяха съчетани с класически визии. Скулптирани обръчи, украсяващи шията, се появиха в колекциите на модни къщи като Paco Rabanne, Versace и Jil Sander. Този тип аксесоари ще бъдат модерно допълнение към минималистичните стилизации.

Модерни аксесоари за 2024 година - златно колие
Paco Rabanne – Photo by Francois Durand/Getty Images

Главна снимка: Francois Durand/Getty Images

тенденции и съвети
Insta News