Търсене...

Какви детски обувки да изберете? Преглед на удобните модели за момичета и момчета

2 min.

Лятната ваканция е към края си и наближава първият учебен ден. Как да изберете подходящи обувки за децата си? Детските обувки за училище трябва да бъдат, от една страна удобни и функционални, а от друга – стилни и в крак с модата. Как да съчетаете всички тези изисквания и да намерите идеалните детски обувки? Ето няколко предложения!

Изборът на обувки за първи клас е изключително важен, тъй като малчуганите прекарват много часове в тях. Неправилно подбраните обувки могат да окажат отрицателно въздействие върху стъпалата на детето ви, а оттам и върху стойката му. За да избегнете това, обърнете внимание на няколко детайла. И така, какво трябва да имате предвид, когато купувате детски обувки?

Fot. Пресматериали

  1. Удобна подметка. Избирайте модели с гъвкава подметка, която не ограничава движенията. Обърнете внимание и на това дали подметката е противоплъзгаща. Това е абсолютно задължително, за да се гарантира безопасността на детето по училищните коридори и навън.

  1. Дишаемост. Като се има предвид колко време детето ви прекарва само в училище изключително важно е обувките да са проветриви. Дишащите детски обувки са изработени от естествени материали като кожа или памук. Добре е също така да купите стелка от естествена кожа или друг специален материал, който абсорбира потта и има противогъбични свойства.

  1. Лесни за обуване. Детските обувки трябва да имат още една важна функция – да се събуват и обуват лесно. Най-добрия избор за по-малките деца са обувките с велкро лепенки или с нахлузване, по-големите ученици могат да се справят е обувките с връзки.

Fot. Пресматериали

Когато става въпрос за обувки за момиче, е важно обувките да са не само удобни, но и да имат модерен дизайн. Позволете на дъщеря си да участва в избора на обувки – това е добра практика, която учи детето да има собствен стил от ранна възраст. Предложете ѝ няколко модела, които предварително сте проверили. Малките фешънистки ще харесат кецовете, които подхождат отлично не само на спортни дрехи, но и на рокли. По-малките момиченца пък ще си харесат модел с велкро лепенки.

Fot. Пресматериали

Любимите детски обувки на момчетата са спортните като напр. маратонките. Те са удобни, а качествените модели на известните марки не само добре пасват на крака, но и са въздухопропускливи. Моделите на марки като adidas, Nike и New Balance са чудесни за носене в ежедневие, за училище и за часовете по физическо възпитание. Друг избор, който си заслужава да бъде разгледан, са кецовете. Това са вечните обувки, които са не само комфортни, но и безопасни, тъй като обикновено всички подметки в този тип обувки не се хлъзгат.

Fot. Пресматериали

Търсете детски обувки в интернет магазин MODIVO. Възползвайте се от атрактивните отстъпки, за да пазарувате изгодно, особено като се има в предвид, че детските крака растат с невероятна скорост.

Тази статия също може да Ви хареса >>> Back to school – какво да купите за училище? Подгответе детето си за новата учебна година с MODIVO!

тенденции и съвети
Insta News