НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Как се носи панталон с широки крачоли?

2 min.

Вероятно не е избягало от Вашето внимание, че все по-често по улиците се появяват панталони с широки или поне с прави крачоли, а витрините са доминирани почти изцяло от тях. За някои те са любима тенденция от последните сезони, други запазват към нея дистанция. Ако принадлежите към втората група, това може да е просто защото нямате представа как да носите панталони с широки крачоли. Тук ще намерите най-добрия съвет.

Ключът към успеха при носене на широки панталони не е фигурата, а правилно подбраните обувки и горна част от облеклото.

Преди да Ви кажа кои обувки са най-подходящи за панталони с широки крачоли, си струва да разграничите различните видове широки панталони. Не всички са от тип чарлстон! Сред панталоните с широки крачоли можете да намерите:

  1. Cullotes (кюлоти) – панталон с крачол, който се разширява от нивото на бедрата и завършва максимално над глезена
  1. Flares/bootcut (“камбани”) – класически панталон от тип чарлстон, тоест панталон с разширен крачол
  1. Crop flares (отрязани “камбани”) – лек панталон с крачоли, отрязани над глезена

Правилото е просто – всички тези модели панталони изглеждат най-добре съчетани с обувки с токчета, но спокойно − с такива токчета, с които без усилия ще издържите цял ден.

За панталоните с широк крачол, модел crop flares, са идеални боти на висок ток с удължена горна част. Благодарение на това цялата фигура се издължава и става стройна, но глезените Ви ще останат закрити, благодарение на което можете да носите такива панталони дори през зимата.

През лятото също не е нужно да се отказвате от панталоните си с разширени крачоли. Дори това е може би най-доброто време да ги носите – те по-добре пропускат въздуха. За белите кюлоти (които можете да видите на снимката по-горе) перфектно ще пасват кожените чехли с висок ток, в този случай – от тип сабо.

Панталоните с широки крачоли винаги ще изглеждат добре, ако ги комбинирате в бохо стил. За постигане на този ефект са необходими велурени боти с дебел ток, най-добре бежови или кафяви.

Ами какво ще кажете за оригинален гащеризон с широки крачоли или елегантни черни панталони от тип чарлстон? За специални случаи ги комбинирайте с класически обувки на висок ток или боти с тънък ток.

Съвет на стилистка:

Искате да придадете още по-елегантен характер на стилизациите с широк панталон? Комбинирайте ги с лачени обувки с висок ток.

Точно толкова важно, колкото обувките, които обувате към широкия панталон, е това, което избирате като горната част на Вашето облекло. За запазване на пропорциите е добре, това да бъде нещо прилягащо към тялото. Сред връхните дрехи можете да изберете и такива, чиято линия завършва на височината на талията.

Късо кожено палто е идеалното предложение за горна дреха, носена с широк панталон, за зимата. Не нарушава пропорциите на фигурата, но открива бедрата, които са красиво моделирани в панталоните от този тип.

Ако пък предпочитате повече streetwear стайлинга, можете да изберете късо пухено яке. За контраст, вместо спортни обувки, изберете елегантни боти, например бели на цвят, които сега са символ на минимализма.

От своя страна, под горната дреха, най-подходящи за широките панталон са простите, плътно прилягащи дрехи. Това може да бъде например класическа тениска, подобна на тази, която виждате на снимката.

Прилепналите, цветни топове в стил винтидж също са подходящи за стилизации с широк панталон.

тенденции и съвети
Insta News