НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Кои цветове отиват на синьо? Проверете как да създавате сполучливи стилизации със сини дрехи

2 min.

Синьото е един от онези цветове, които никога не излизат от мода! Това е цвят, изпълнен със символика и предизвикващ положителни асоциации, поради което е особено популярен сред жените. За колекциите пролет-лято 2022 дизайнерите предлагат различни нюанси на синьото – от небесно синьо през пастелно бебешко синьо до наситено кобалтово. Преди да изберете любимия си оттенък, научете кои цветове отиват на синия цвят и как да го носите, за да изглеждате модерно.

Синият цвят има много оттенъци, затова и можете да го носите по най-различни начини. Вижте кои цветове му подхождат, за да създадете ефектни визии!

Синьото, както всички цветове, съществува в много нюанси за всеки тип кожа. Жените тип пролет трябва да избират светли и топли нюанси на синьото, като небесно синьо или класическо синьо. Жените тип лято могат да избират от всички нюанси, особено от хладните и приглушените, докато жените тип есен и зима ще изглеждат добре в тъмни, наситени и смели нюанси на синьото като кобалтово, сапфирено и морско синьо.

Синьото се съчетава добре с контрастни цветове на базата на принципа color blocking, например със зелено, жълто, оранжево или червено, както и с пастелни цветове – лилаво, пудрено розово и светложълто. Кои други цветове се съчетават добре със сини дрехи? Разбира се, не можете да забравите за бялото, което е идеалното допълнение към сини или тъмносини дънки. Разгледайте стилизациите на популярните инфлуенсърки със сини дрехи и открийте свой собствен начин за стилизиране!

Синьо и зелено – най-модерното съчетание за сезона

Fot. Jeremy Moeller via Getty Images

Чудите се дали синьото отива на зелено? Просто погледнете стилизациите на водещите инфлуенсърки, за да се убедите сами! Те се влюбиха в тази модна тенденция и съчетават зелени панталони със сини сака, доказвайки, че контрастните цветове могат да изглеждат страхотно заедно. Соня Лайсън, която обича цветните тоалети, избра също толкова енергетичен тоалет – зелена риза, сини панталони с висока талия и светлорозови чехли на ток. Това на пръв поглед пъстро облекло изглежда много оригинално благодарение на правилната комбинация на цветовете.

Стилизация със синьо сако – изберете един силен елемент!

Fot. Edward Berthelot via Getty Images

Има два начина за носене на синия цвят през сезон пролет/лято 2022 г.: като част от стилизация от типа color blocking или като основен акцент. Леони Хане е избрала втория вариант. Тя е комбинирала черна рокля с изрязани части с овърсайз кобалтово сако и чанта тип куфарче. Тази секси и същевременно елегантна визия е идеална за среща или парти и определено показва, че разбирате от мода.

Небесно синьо и жълто – пастелна визия в модерен вариант

Светлите тонове на синьото обожават светлите цветове като розова пудра и светложълто. Затова ако съчетаването на контрастни цветове не е във Ваш стил, изберете си по-спокойни тонове. Последвайте примера на Ксения Адънтс и съчетайте 2 или 3 тонове на синьото с друг пастелен цвят или бяло. Тредсетърката е облякла синя блуза, жълта пола с висока талия и небесносиньо сако с кройка овърсайз. Към това ултрамодерни ботуши с широка сая в цвят baby blue и дънкова чанта. Пастелната стилизация е идеална за първите пролетни дни!

Ако се чудите какви обувки да носите със синя рокля или не сте сигурни какви аксесоари да подберете към нея, следвайте горните съвети и я съчетайте със зелени, бели или пастелни аксесоари. Червеното и синьото също могат да бъдат интересна комбинация, особено ако използвате червени аксесоари като например чанта. Комбинацията от розово и синьо е още едно предложение, което може да бъде идеално ако спазите правилните пропорции, така че обувките на ток с цвят розова пудра ще бъдат перфектни за синя рокля. Към елегантен тоалет със син костюм, комплект или рокля можете спокойно да сложите златни бижута.

Тази статия също може да Ви хареса >>> Какви цветове отиват на зелено? Комплектовайте стилизации с най-модерния цвят за 2022 година

Главна снимка: Edward Berthelor via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News