НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Чантата тип кошница е хит за лято 2022! Вижте как я носят трендсетърките и се убедете, че можете да я носите не само за плажа!

2 min.

Въпреки, че чантата тип кошница беше модерна още преди няколко сезона, тя отново се връща на мода благодарение на марките Loewe и Jacquemus. Топ инфлуенсърите са полудели по плетените кошници с размер XXL и ги носят към всичко – от ефирни бохо рокли до овърсайз костюми, плажни дрехи и дори кожени комплекти.

Плажните чанти изключително плавно преминаха в градската мода, а диктуващите модни тенденции ги носят целогодишно – не само през лятото.

През 70-те години на миналия век плетената кошница става култова чанта благодарение на Джейн Бъркин, която я носи с елегантни рокли, небрежни дънки, ефирни бохо тоалети и минималистични облекла. Бъркин не се разделяше с любимата си кошница дори през зимата! Британската икона на стила проправи път на съвременните трендсетъри и доказа, че плажната чанта не е запазена само за летни екскурзии.

Fot. Christian Vierig via Getty Images

Плетената чанта тип кошница е хитът за лято 2022, за което свидетелстват стилизациите на най-добрите инфлуенсъри, начело с френските it-girls, които наскоро заляха Instagram. Чудите се как да носите този модерен аксесоар и на кой модел да заложите, за да му се радвате поне няколко сезона? Специално за вас съм подготвила преглед на най-интересните предложения от MODIVO.

Категоричен номер едно сред чантите за пролет-лято 2022 г. са плетените чанти с размер XXL в стила на тези на марка Loewe, но също и кръглите плетени кошници или геометричните мини чанти на Prada. Добрата новина е, че подобни модели – на по-достъпни цени – можете да намерите в MODIVO! Проверете колекциите на марки като Nobo, Monnari и Patrizia Pepe.

Може да изглежда, че чантата тип кошница е запазена само за плажа или като допълнение към бохо стила, но т. нар. it-girls доказват, че тя се вписва идеално както във ваканционния стил на Френската ривиера, така и в уличния тренд athleisure. Как можете да включите плажната чанта в ежедневната си визия? Вдъхновете се от представените по-долу аутфити!

Fot. Christian Vierig via Getty Images

Плетената чанта тип кошница ще побере всичките ви вещи от първа необходимост, така че е просто идеална за ежедневни, градски стилизации. Съчетайте я с бяла трикотажна рокля или с ажурена рокля и облечете отгоре цветен блейзър, за да разчупите минималистичния стил. Какъв цвят да изберете? Заложете на най-горещата тенденция на сезона, а именно облечете розово сако, като от тазгодишното ревю на Valentino. Тази визия може да се носи практически през цялата година, като може да се модифицира с подходящи аксесоари – очила, обувки и връхни дрехи.

Fot. Jeremy Moeller via Getty Images

Ако предпочитате малките кошници, изберете модел, украсен с мъниста или мидички, който идеално ще се впише в летните визии. Плетената чанта се съчетава идеално с рокля от муселин, ленено кимоно и други облекла от естествени материи. Допълнете този тоалет с удобни кожени чехли, широк колан и шапка тип кофичка. Ако искате да разнообразите малко външния си вид, завържете цветен шал около главата си – една силна тенденция за този сезон. Можете да прочетете повече за това как да носите забрадка в друга статия от нашия блог.

Fot. Edward Berthelot via Getty Images

Кошница за есенна визия? Ние казваме „да“! Трендсетърките доказват, че плетените чанти и чантите от плат могат да се комбинират дори с кожени дрехи и тежки ботуши. Съчетавайки на пръв поглед несъвместими дрехи и аксесоари, можете да създадете оригинален тоалет, който няма да остане незабелязан!

Както виждате, чантите тип кошница са тренд, който със сигурност ще остане с нас за по-дълго. Изберете си универсален модел, който подхожда на много стилизации и го носете през цялата година!

Тази статия също може да Ви хареса >>> Модерни чанти за пролет-лято 2022: 5 тренда от модните дефилета

Главна снимка: Mathis Wienand via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News