НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Кои цветове си отиват? Съчетавайте дрехите си съобразно колелото на цветовете с неутрални тонове! 5 трика за създаване на стилизации

3 min.

Цветовете могат да се превърнат в отправна точка за създаването на интересен и модерен тоалет. Цялостното впечатление от аутфита зависи от умелото съчетаване на различните цветове. Предлагам ви няколко трика, които ще ви помогнат не само за ежедневното стилизиране. Можете да ги използвате и при пазаруване. Ако знаете как да съчетавате цветовете на дрехите и аксесоарите, ще можете да създадете гардероб, пълен с елементи, които си подхождат и лесно се комбинират едни с други.

Проверете, как да съчетавате цветовете на дрехите, за да създавате подходящи, но и ефектни стилизации!

Цветовете могат да се комбинират по много начини. От една страна, можете да се придържате към определен цвят и да избирате различни нюанси. От друга страна, можете да опитвате да създавате модерни контрасти, които изглеждат много ефектно. Затова има много различни подходи към стилизирането и избора на подходящи цветове в облеклото. Отправна точка трябва да бъде вашият собствен стил. Разберете коя визия ви подхожда най-добре!

Колелото на цветовете – как да съчетавате цветовете на дрехите?

Ако искате да създадете цветна стилизация, колелото на цветовете може да ви помогне. Как да го използвате? Всичко зависи от ефекта, който искате да постигнете. Като анализирате разположението на цветовете на колелото, можете да откриете нюанси, които си съответстват по различни начини. Някои от тях могат да се допълват, а други да създават силен контраст. Въпреки, че първият метод изглежда по-безопасен и по-универсален, вторият вариант също заслужава внимание. Вижте цветните визии на инфлуенсърките, създадени съобразно напътствията на колелото на цветовете!

Противоположни цветове – color blocking на практика

Съчетаването на противоположни цветове е възможност за всеки, който обича да си играе с модата. Този трик включва комбиниране на дрехи в противоположни нюанси на цветовото колело. Такива двойки са зеленото и червеното, синьото и оранжевото и жълтото и лилавото. Тенденцията за съчетаване на цветовете по този начин е известна като color blocking. Този стил на необичайно съчетаване на различни нюанси не се ограничава само до тези, които са напълно противоположни едни на други. Интересен контраст може да се създаде и чрез използване на цветове, които се намират в съседство на тези от другата страна на колелото на цветовете. Следвайки това правило, можете да комбинирате розово и зелено, жълто и синьо или виолетово и оранжево. Най-важното е да не прекалите с количеството на тези цветове в стайлинга. Най-добре е да изберете два или най-много три цвята за един аутфит.

Съчетаване на близките цветове – съседните тонове от колелото на цветовете

Color blocking не се състои само в комбинирането на противоположни цветове. Можете да създадете интересно съчетание и като изберете съседните тонове от цветното колело. Подобни цветови съчетания изглеждат ефектно, като в същото време са сравнително безопасен вариант. Идеалните дуети са: розово и виолетово, розово и червено, зелено и жълто, зелено и синьо, жълто и оранжево, виолетово и синьо или оранжево и червено. В този случай не прекалявайте и с броя на цветовете. Въпреки, че те се съчетават много добре, препоръчително е да се спазва умереност. Три е максималният брой цветове, които можете да използвате в една стилизация.

Комбиниране на пасващите си цветове – неутрални тонове

Въпреки че датчанките силно лансират цветовете, скандинавската мода се свързва с неутралната палитра, изпълнена с бяло, черно, сиво и бежово. Такъв минималистичен и сдържан избор е преди всичко много практичен. Гардеробът, базиран само на неутралните нюанси, позволява почти неограничено комбиниране на елементите. Това важи особено за простите кройки. Ако модният ви избор се основава на такива сдържани цветове, не би трябвало да имате сериозни проблеми при създаването на тоалетите си. Бялото и черното се съчетават добре не само помежду си или в total look тоалети, но и с други неутрални нюанси.

Как да съчетавате дрехите си – как да “укротите” ярък цвят?

Ако в гардероба ви има цветни дрехи, които трудно се стилизират, единственото решение не е колелото на цветовете и color blocking. Един силен акцент е достатъчен. Просто нека другите елементи от облеклото ви бъдат в неутралната цветова гама. Черно, бяло, сиво, бежово и дори кафяво – тези цветове ще бъдат идеални. По този начин цветният елемент ще се превърне в основен елемент в облеклото ви.

Комбинацията на различни оттенъци – total look визии

Не е задължително цветната визия да включва различни цветове. Вместо това можете да се съсредоточите върху различните нюанси в рамките на един цвят. Небесносиньо, тюркоазено, електриково, кобалтово синьо и морско синьо са разновидностите на синьото. Не е изключено да използвате и един нюанс на определен цвят, като например слънчево жълто в стилизацията на Блеър Ейди, която е експерт в създаването на цялостни визии. Едноцветната стилизация изглежда страхотно, независимо дали сте избрали класически модели или оригинални елементи. Формата и текстурата само ще допринесат за създаването на много интересна монохромна стилизация.

Снимка: Jeremy Moeller / via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News