НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Модерни дамски обувки за сезон пролет-лято 2024 – преглед на модните подиуми

2 min.

Какви обувки са модерни през 2024 г.? Тенденциите при обувките за пролет-лято 2024 лансирани от големите модни къщи се въртят около лъскавите украшения и практичните кройки. На модните подиуми преобладаваха металически чехли, сребристи обувки на ток, любимите на французойките балеринки и стилни обувки на висок ток с остри върхове. На почит отново са и платформите и сандалите, напомнящи тези, носени през 2000 г. При толкова голямо разнообразие едно е сигурно – този сезон всяка жена ще намери идеалния чифт за себе си! Ето кои са най-модерните дамски обувки за сезон пролет/лято 2024.

Сандали на платформа или удобни балеринки? Изберете си модерни обувки за сезон пролет-лято 2024!

SS 24

От металически ботуши, през лъскави сандали, чак до обувки на ток украсени със скъпоценни камъни – през сезон пролет-лято 2024 отново ще блестим! Златисти и сребристи обувки, чанти и дори дрехи са водещия тренд за идните месеци, в което ни убеждават и колекциите на водещите дизайнери. Версаче ни предлага сребристи сандали на платформа с прозрачни елементи, Алекзандър Маккуин залага на сребристи, заострени чехли на ток, а Мю Мю предлага да обуем сребристи балеринки.

Версаче

Photo by Pietro D’Aprano/Getty Images

Смятате, че лъскавите обувки са запазени само за вечерни излизания? Нищо подобно! Датчанките ни доказват, че металикът може да се носи и в ежедневие – като допълнение към черна визия с рокля или като основен акцент на стилизация съставена от овърсайз сако и дънки.

Прочетете също >>> Модерни цветове за пролет-лято 2024 – най-важните нюанси, които ще бъдат на мода през пролетта и лятото

Разглеждайки колекциите за пролет-лято 2024 г., няма как да не забележим, че лансираните миналата година високи обувки на платформа имат сериозна конкуренцияобувките на платформа. Те достигнаха своя пик на популярност в края на 90-те и началото на 2000-те години, което е още едно доказателство, че модата се върти. Ферагамо ни предлага сандали с дървен ток, а Тори Бърч представи мини платформи с геометрична форма. Носете ги с ефирни рокли и поли в бохо стил.

Салваторе Ферагамо

Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Друга новост при тенденциите за 2024 г. са чехлите тип джапанка. Чехлите с каишка между пръстите са на мода от дълго време. Тази година обаче известните модни къщи представиха най-различни варианти: кожени, металически, на ток и с връзване около глезена. Почитателките на минимализма и модата от 90-те и началото на 2000 години ще приветстват с особена радост тяхното завръщане, тъй като любимите им марки ги промотират вече на модните си ревюта. Джапанки представиха Бърбъри, Мю Мю, Шанел, Хермес и SRVC.

Хермес

Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Любимите обувки на парижанките отново се появиха на модните подиуми, предвещавайки тенденциите за пролетта и лятото. Водещите модни къщи може би са вдъхновени от неотдавнашната рекордна (и разбиваща хаштагове) тенденция #balletcore, но те обърнаха внимание и на функционалността на модата. В крайна сметка не може да се отрече, че балеринките са едни от най-удобните обувки за предстоящия сезон. Ако сте почитателка на този стил, изберете си сатенен модел, които се съчетава перфектно с ефирни рокли. Предпочитате минималистичните визии? Черните балеринки се съчетават перфектно с официални панталони и макси поли.

Моделът е обут с якозелени балеринки
Tod’s
Fot. Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Фактът, че балеринките са модерни обувки за сезон пролет-лято 2023 доказват марките The Row, Tory Burch, Simone Rocha и Tod’s, като последният от брандовете ви насърчава да експериментирате с цветни модели.

Когато става въпрос за модерни дамски обувки за пролетта и лятото на 2023 г., списъкът не може да бъде пълен без обувките със заострени върхове. Този сезон дизайнерите залагат на обувките на ток със заострени върхове и ефектните токчета като при Loewe, чехлите във винтидж стил (Bottega Veneta) и балеринките с джаджи (Givenchy). В зависимост от това кой модел ще изберете, обувките със заострени върхове се съчетават добре с елегантни стилизации за офиса или с тоалети в стил Y2K.

Прочетете също: Модерни дрехи за офиса в casual style >>>

Снимката представя червени дамски обувки на ток с каишка около глезена
Alexandre Mattiussi
Fot. Pascal Le Segretain/Getty Images 

Главна снимка: Peter White via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News