НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Модерни дамски якета за пролет 2023 – тези връхни дрехи ще бъдат хита на сезона!

Този сезон връхните дрехи са на преден план, както се вижда от модните подиуми на водещите дизайнери. Модните дамски якета за пролетта на 2023 г. ще правят впечатление и ще дадат тон на цялата визия. Специално за вас проверих кои модели “властват” в стилизациите на водещите трендсетърки и подготвих подобни предложения от MODIVO. Вижте най-модерните пролетни якета за този сезон!

Изпитани класики в нови варианти, кожени модели във винтидж стил или пък вечни бомбър якета? Вижте кои якета, ще бъдат на мода през пролетта на 2023 г.Модерни якета за пролет 2023: овърсайз бомбър яке

SS 24

Модерните дамски якета за пролетта на 2023 г. са предимно тези с oversize кройка. На първо място в нашия списък са якетата тип бомбър, които се наложиха в уличната мода по време на тазгодишните седмици на модата. Те бяха забелязани и на модните подиуми на водещи дизайнери. На мода ще бъдат както класическите бомбър якета в черно и масленозелено, така и всевъзможни вариации – с широки рамене, необичайни дължини, буфан ръкави, с шарки или в неонови цветове.

Прочетете също: Модерни цветове за пролет-лято 2023 – най-важните нюанси, които ще бъдат на мода през пролетта и лятото >>>

Време е да забравите за късото черно яке, защото най-модерното яке за пролетта на 2023 г. е това, което напомня за професионалните мотоциклетисти и пилотите от Формула 1 – кожено, с кръпки и ярки цветни елементи. То стана модно покрай тенденцията за стила Y2K и бързо се превърна в любимото яке на it-girls – достатъчно е да разгледате стилизациите на Хейли Бийбър, Кайли Дженър и Бела Хадид, които през последните месеци гордо лансираха тенденцията за състезателни якета.

Жена облечена с черно състезателно кожено яке с жълти елементи, пъстър пуловер и черен платнен панталон
Fot. Jeremy Moeller/Getty Images 

Не може да се отрече, че денимът доминира в тенденциите за 2023 г. – различни негови варианти се появиха на модните подиуми на водещите дизайнери през изминалите седмици на модата. Дънкови якета за сезон пролет-лято 2023 г. лансират марки като Diesel, Blumarine и Burberry. Чудите се дали дънковото яке отива на дънки? Модните творци и трендсетърките твърдят, че това е най-модерната комбинация за сезона! Заложете на дрехи в подобен нюанс на денима и съчетайте дънковите панталони тип boyfriend с широко дънково яке, за да създадете визия като от световноизвестна модна къща.

Жена облечена с дънков коплект - дънки и дънково яке с кройка овърсайз
Fot. Edward Berthelot/Getty Images

Модерните якета за пролетта на 2023 г. включват и вечните модели от туид, напомнящи за емблематичните сака на модна къща Chanel. Преди всичко на мода са класическите черни и бели якета в бокси кройки, но също и пастелните блейзъри от букле. Как да ги носите този сезон? Якетата от туид се съчетават идеално с елегантни рокли. Нищо обаче не ви пречи да ги носите неангажиращо с широки дънки и балеринки или маратонки, както правят стилните французойки.

Жена облечена с карирано яке от туид и широки протрити дънки
Fot. Raimonda Kulikauskiene/Getty Images

Ватираните якета и елеци са неизменна част от пролетната мода, затова няма как да не присъстват в нашия списък. Гофрираното яке е винаги актуален модел, който се съчетава с почти всичко, а освен това е идеално пази от хладния, пролетен вятър. Можете да избирате от ватирани якета в цяла гама от цветове – от бежово през масленозелено до изключително модерните пастелни модели. Трендсетърките избират най-често класическо бежово ватирано яке и го носят с кожени панталони, клинове или спортни екипи.

Следващото предложение със сигурност ще хареса на любителките на гръндж стила, тъй като през 2023 г. кожените якета ще се върнат към рокерските си корени. Тази пролет кожените якета ще бъдат силно овърсайз, дълги и тежки. Трендсетърките популяризират предимно кафявите модели във винтидж стил, напомнящи на тези, носени през 80-те години.

Моден трик на инфлуенсърките:

Вдъхновете се от гениалния look на Ирина Шейк от седмицата на модата в Париж и върху неутралната стилизация с тренч, облечете кожено яке с кройка овърсайз във винтидж стил. Няма да останете незабелязани!

Прочетете също: 7 идеи за стилизиране с дамско кожено яке >>>

Ирина Шейк облечена с дълъг бежов тренч, а върху него каяво кожено яке във винтидж стил
Fot. Christian Vierig/Getty Images

Етническите десени и ресните са едни от тенденциите за пролет-лято 2023, които се популяризират от големите модни къщи. Не само чантите или роклите, но и якетата в бохо стил са тези, които трябва да търсите този сезон. Заложете на един доминиращ елемент – велурено яке с пачуърк, или дънково яке с лъщящи ресни и го комбинирайте с ботуши над коляното.

Тази статия също може да ви хареса >>> Модерни дамски обувки за сеозон пролет-лято 2023 – преглед на модните подиуми

Главна снимка: Rachpoot/Bauer-Griffin via Getty Images

Хареса ли ви тази статия? Споделете я!
тенденции и съвети
Insta News