MODIVO DAYS -20%! Допълнителна отстъпка за избрани продукти на топ марки ПРОВЕРЕТЕ >>>

НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Модни тенденции за лято 2022 от световните модни столици. Тези дрехи и аксесоари носят най-известните it-girls!

2 min.

Сочни цветове, микромини, пластмасови пръстени, трикотажни рокли с деликатни прорези и обувки на платформа, които Ви правят по-високи и уверени в себе си. Събрах на едно място най-важните модни тенденции за лято 2022 от улиците на световните модни столици и от Instagram. Проверете какво вече имате в гардероба си!

Какви дрехи и аксесоари да изберете за следващите месеци и как да ги носите? Специално за Вас анализираме най-важните модни тенденции за лятото.

modivo days 2024

Ажурни рокли, бродирани къси топове, мрежести чанти и дори бански костюми плетени на една кука – плетените дрехи определено са хит за лятото на 2022 г.! Достатъчно е да погледнете последните модни ревюта на марки като Acne Studios и Etro, както и стилизациите на трендсетърките на фестивала Коачела.

Fot. Rachpoot/Bauer-Griffin via Getty Images

Следвайки примера на моделите и инфлуенсърите, изберете макси рокля с много дупки и бродерии или леко прозрачен модел – чудесно решение за горещите дни. Как да я носите. Като част от тоалет за плажа, за среща – в съчетание с чехли на плътен ток – или за фестивална визия. Съчетайте я с боти на ток и колан в ретро стил. Една рокля, а толкова много приложения!

Сред модните тенденции за лято 2022 са не само плетените модели, но и ярките цветове! Цветове като ярко жълто, оранжево, фуксия и тревистозелено – тези цветове са вездесъщи по улиците на световните модни столици и в колекциите на световноизвестните моделиери.

Fot. Edward Berthelot via Getty Images

Не може да се отрече, че оранжевата рокля е най-обсъжданият елемент от летния гардероб на трендсетърките, а и вие трябва да я имате в гардероба си – това е най-добрият начин да си представите настроение! Носете я с чехли на платформа, сандали с каишки или последвайте примера на инфлуенсърките и съчетайте оранжевата макси рокля с черни мокасини или кожени каубойски ботуши.

Fot. Claudio Lavenia via Getty Images

Докато пишем за тенденциите за лято 2022, не можем да не споменем за най-модерната пола за сезона – микромини. Несъмнено познавате плисираната пола с ниска талия, която заемаше видно място в стилизациите на водещите инфлуенсърки по време на тазгодишните седмици на модата. Тя е създадена не от кого да е, а от Миуча Прада, а другите марки бързо подхванаха тенденцията, превръщайки мини полата в задължителен елемент от летния гардероб. Най-модерните модели можете да намерите в офертите на марки като Versace Jeans Couture, Rage Age и Mango.

Разглеждайки модните тенденции за лято 2022 г. не можем да не споменем за обувките, а този сезон наистина има множество модели за избор. Ако търсите чифт, който да носите с тънки рокли или къси панталони, изберете си чехли тип джапанки с платформа – всички инфлуенсърки ги имат вече в гардеробите си. Нищо чудно! Те са не само по-удобни от чехлите на ток, но и ви правят по-високи. Изберете си минималистични чехли с дебела подметка или шикозни чехли на платформа и ги носете с любимите си летни тоалети.

Fot. Christian Vierig via Getty Images

Въпреки че в продължение на години пластмасовите бижута бяха смятани за кичозни, този сезон те отново са на мода! Това е очевидна препратка към тенденциите от 2000-те години и стила Y2K, популяризиран от Бела Хадид. Пластмасови пръстени с артистичен дизайн, огърлици от мъниста във всички цветове на дъгата и геометрични гривни XXL са едни от любимите ни бижута.

Главна снимка: Edward Berthelot via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News