НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Модерни дамски пуловери за есен-зима 2023/2024 – проверете кои модели не бива да липсват в гардероба ви!

3 min.

Студените дни със сигурност имат няколко предимства, едно от които е възможността да носите меки пуловери. Трендсетърките са единодушни, че именно те ще ни помогнат да преживеем най-големите студове и то със стил. Дълги пуловери с поло яки, цветни плетени жилетки и пуловери с плетеници – кой пуловер да си изберете? Разгледайте тази селекция от модни дамски пуловери за сезон есен-зима 2023/2024!

 

Чудите се какви пуловери са сега на мода? Разгледайте нашия списък с топ модели от гардеробите на инфлуенсърките!

Списъкът с модни дамски пуловери за есента и зимата на 2023/24 г. започва с пуловерите в препи стил, които доминираха в колекциите на топ дизайнерите и във визиите на инфлуенсърките на тазгодишната Седмица на модата в Париж. С какво се отличават те? Дръзки деколтета, контрастиращи кантове и щампи, загатващи за името на университета. Дебелите плетки и плетениците са на мода поредна година. Как да носите пуловер в колежански стил? Заложете на най-модерната комбинация за тази есен: плисирана мини пола, високи до коляното чорапи и маратонки или мокасини с дебела подметка. Модерни дамски пуловери в препи стил можете да откриете в колекциите на Lacoste и Tommy Hilfiger.

Модерни дамски пуловери за есен-зима 2023/24 - препи стил
Fot. Edward Berthelot/Getty Images

Неповторимата гореща тенденция, която ще видите в стилизациите на it-girls, е раираният пуловер с цип. Когато се разкопчаете до средата на гърдите, поло яката пада свободно върху раменете. В студените дни можете да го закопчаете до горе, а в слънчево време да го разкопчаете, като добавите модно колие. Как да стилизирате ултрамодерен раиран пуловер с цип? Когато бързате, сложете любимите си дънки и маратонки. Ако обаче искате да го носите нестандартно, нека основата бъде дълга бяла риза, а „точката на i“ – дълги чорапи и мокасини.

Модерни дамски пуловери за есен-зима 2023/24 - пуловен на райе
Photo by Christian Vierig/Getty Images

Нашият фаворит за този сезон са модерните есенни пуловери в наситени цветове, които са любими на скандинавските инфлуенсърки. Кои нюанси ще бъдат хит за есента и зимата на 2023/24 г. Оранжевите, люляковите, розовите и жълтите пуловери все още са на мода, но ако искате нещо, което да се откроява от тълпата, изберете огненочервен пуловер този сезон. Този цвят се появи в колекциите на модни къщи като Blumarine, Gucci и Prada. Стилизирайте го с черно или бяло или по стъпките на законодателките на модата: с други цветни елементи.

Прочетете също: Модерни цветове за есен-зима 2023/2024 – тези тонове ще доминират през този сезон >>>

Модерни дамски пуловери за есен-зима 2023/24 - червена жилетка
Photo by Christian Vierig/Getty Images

Сред модерните кройки на пуловери не липсват и такива с oversize кройка. Дългият пуловер с поло яка несъмнено е задължителен елемент от гардероба на всяка жена. Ако търсите модел, който да е вечен и да не е само за този сезон, изберете си вълнено поло с дебела плетка – инвестирайки в топъл пуловер от висококачествена прежда можете да бъдете сигурни, че ще го имате години наред. Какъв цвят да изберете? Заложете на класиката – бежово поло с кройка овърсайз или бъдете малко по-смели и се снабдете с оранжев пуловер, който от своя страна е идеален фон за есенно палто в телесен цвят.

Модерни дамски пуловери за есен-зима 2023/24 - оранжево поло
Fot. Edward Berthelot/Getty Images

Не се съмняваме, че стилът old money, за който вече писахме в нашия блог, доминира в колекциите на много водещи марки. Инфлуенсърките също се влюбиха в този стил, заимстван от облеклото на учениците в елитните британски училища. Характерна за old money стилът е елегантната жилетка, с която можете да завършите минималистичните визии с бяла риза, обикновена тениска и чино панталони. Трендсетърките, които предпочитат едноцветните, минималистични версии на тази едноцветна жилетка, се влюбиха и в моделите в стил Chanel: със златни копчета и плетка а’ла туид.

Модерни дамски пуловери за есен-зима 2023/24 - жилетка с доляма яка
Photo by Jeremy Moeller/Getty Images

Освен гладкото поло, за есенно-зимния сезон си струва да се снабдите и с шарена жилетка. Чудите се кой модел да изберете? Всичко зависи от това какъв стил предпочитате. Ако обичате да сте в крак с тенденциите, имате два варианта: плетен пуловер с геометрични шарки или овърсайз жилетка с нашивки. Последната се съчетава идеално с плисирана пола и боти с дебела подметка. Почитателките на вечните модели могат да изберат пуловер в скандинавски стил, романтична жилетка с буфан ръкави или раиран пуловер в моряшки стил.

Прочетете също: Пуловер и пола – как да ги носите? Стилизации на трендсетърките >>>

Модерни дамски пуловери за есен-зима 2023/24 - жилетка с щампи
Fot. Edward Berthelot/Getty Images

Ако напролет сте инвестирали в плетен комплект: топ, жилетка и къси панталони, не ги крийте в дъното на гардероба. Осъзнатият и по-екологичен подход към модата ни учи да използваме летните или пролетните елементи от гардероба и в есенните и зимните тоалети. Как? Можете да носите комплекта от три части с палто с кройка oversize, маратонки и вълнени чорапи или като съчетаете жилетката и топа с широки панталони. Такива семпли и монохромни комплекти могат да бъдат интересен фон за оригинални аксесоари, които са в основата на есенните визии.

Модерни дамски пуловери за есен-зима 2023/24 - коплект плетени топ и жилетка в оранжево
Fot. Christian Vierig/Getty Images

Главна снимка: Edward Berthelot / via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News