Търсене...

Модни тенденции – пролет 2020. Вижте, какво не може да липсва във Вашия гардероб

3 min.

Модните дизайнери винаги са крачка напред, така че още преди началото на новия сезон вече можем да научим модните тенденции за сезон пролет-лято 2020. Интересното е, че модните дизайнери ни подготвят за цяла гама от нови продукти. Отново са на мода точките във версия микро и макро, испанските волани, асиметричните кройки, цветните карета, тропическите мотиви и много, много други!

Вижте, как и какво ще носим през пролетта и лятото на 2020 съгласно тенденциите от световните модни подиуми.

Гръцките, асиметрични кройки, вдъхновени от древността, отново се появяват в муудборда на най-големите дизайнери. Те добавиха модерен вид на асиметричните кройки, използвайки мини дължината (при роклите). Те могат да бъдат прости и минималистични, могат да имат и диско характер – обсипани с пайети или с брокат.

Марката Bottega Veneta напоследък е много гореща и се фокусира върху асиметрични рокли с офис характер, на снимката – черна с матово довършване.

От своя страна, Ели Сааб предлага асиметрични рокли в много гръцки, античен стил, съчетани със злато и сребро.

 

Сафари стилът беше популяризиран преди години от Ив Сен Лоран, а сега отново триумфира в света на модата. Той се появи на модните подиуми под формата на неутрални и пясъчни нюанси и цвят каки. Можехме да му се възхищаваме в панталони с висока талия, тренчкот или ризи. Стилизациите, в които се появиха моделите, напомняха филма „Далеч от Африка“. Така че, ако искате да се вдъхновите преди предстоящия сезон, не забравяйте да го гледате.

Модерни стилизации в стил сафари можехме да видим при представянето на колекцията на Долче & Габана. Къси, но широки рокли тип ризи в земни цветове и гащеризони в пясъчни оттенъци се очертават като хит през сезон пролет-лято 2020!

Какво ще кажете за стил сафари, предлаган от модна къща Фенди? Тези стилизации са подходящи в ежедневие и за офиса.

Наскоро представените колекции само намекваха за това, което през пролетта 2020 ще бъде факт – връщат се роклите на точки. Нещо повече – те ще бъдат истински хит. Точки – малки и големи, цветни или черни на бял и червен фон. На модните подиуми най-често се появяваха върху приказни рокли с тюл.

Каролина Херера представи дълги рокли от тюл на черни точки. Талиите на моделите често бяха украсени с черен колан, завързан в ефектна панделка.

В колекцията на модна къща Москино пък, се появиха червени рокли с черни, графични точки. Широките волани им придаваха испански характер.

Какъв десен ще бъде най-модерен в пролетно-летните стилизации total look? Карето! Но не такива, които днес можем да видим на улицата, тоест шотландски в червени, бели и черни цветове. През пролетта изберете цветни, бонбонени карета в пастелни цветове.

Истинска експлозия от облекла в цветни карета можехме да видим на модното ревю на марка Chanel. Най-често те бяха съчетани с черни обувки от тип балеринки.

Каретата в бонбонени цветове ще контрастират добре не само с черния цвят, но и с рок елементи от гардероба, като напр. сиви дънкови шорти.

Както дрехите на точки, така и тези с тропически десени вече се показваха през последните сезони. Въпреки това, едва през пролетта и лятото на 2020 те ще се появят върху облеклата във версията total look. Със сигурност си спомняте шоуто, което Дженифър Лопес направи, като представи освежена версия на роклята си от тип jungle от преди години. Това беше началото на една истинска тропическа революция.

J.Lo е пример за това, колко красиво може да изглежда погалено от слънцето, поддържано тяло, облечено само в рокля с тропически принт.

Тропическият принт изглежда също невероятно красиво във версията с пайети, която можехме да видим на ревюто на модна къща Версаче.

Нюансите nude, които са символ на минимализма през зимата и на чувствеността през пролетта и лятото, все още са на върха. Карамелени, бежово-розови, пясъчни и в цвят сьомга облекла бяха представени на най-големите модни подиуми, предвещаващи идването на сезон пролет-лято 2020.

Естествените телесни цветове доминираха в пролетната колекция на марка Chanel. Модните критици особено харесаха комбинацията от бежов костюм, блуза в цвят сьомга и тежки черни сандали.

Малко по-леко се представиха моделите с меки дрехи с намачкан ефект в нюанси nude.

Представените по-горе тенденции са само част от това, което дизайнерите ни подготвят за наближаващия пролетно-летен сезон. Ако искате да сте в крак с времето и да сте първата, която ще разбере какъв ще бъде хитът на сезон пролет-лято 2020, следете нашия блог и Инстаграм акаунтите на най-големите модни къщи.

тенденции и съвети
Insta News