НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Модерни цветове за пролет-лято 2024 – най-важните нюанси, които ще бъдат на мода през пролетта и лятото

Модерните цветове на пролет-лято 2024 внасят не само свежест, енергия и надежда в модата, но и спокойствие и доза носталгия. Те събуждат апетита за слънчева светлина, черен шоколад, вкусен шам фъстък, морски бани и ароматни праскови. Анализирайки това, което се появи на модните подиуми в Париж, Ню Йорк, Копенхаген и Милано, съставихме списък с най-модерните цветове за пролетта и лятото на 2024 г. Любопитни ли сте да видите кои са те? Вижте ги по-долу!

Наситен бордов цвят, интензивен кобалт, пастелни нюанси и вечното черно и бяло – това са само някои от модерните цветове за пролет-лято 2024

SS 24

Най-модерният цвят за 2024 г. според института Пантон е Peach Fuzz. Нюансът с номер 13-1023 е нежен прасковен цвят, който предвещава радостно време, изпълнено с близост и сърдечност. Въпреки, че най-голяма популярност се предвиждаше за този цвят в областта на интериорните тенденции, той намери сигурно място и в модната индустрия. Рокли и поли в цвят Peach Fuzz и чанти в нежен светлооранжев нюанс са най-модерни, което ни доказаха ревютата от световните модни подиуми. Цветът „Peach Fuzz“ лансираха марки като Tove, Jil Sander и Fendi.

Модерни цветове за пролет-лято 2024 - цветът на годината на Пантон за 2024 - Джил Сандер
Jil Sander – Photo by Justin Shin/Getty Images

През миналия сезон ярко зеленият цвят и флуоресцентните му нюанси доминираха сред неоновите цветове. Този път сред водещите тенденции за пролет-лято 2024 ще бъде тяхната пълна противоположност: черното. Елегантно и загадъчно, привличащо погледа наситено черно. То именно украси най-новите модели дрехи и аксесоари по модните подиуми на световноизвестните дизайнери. Най-модерна си остава малката черна рокля. Без две мнения: всяка минималистка ще бъде възхитена!

Модерни цветове за пролет-лято 2024 - черно - Макс Мара
Max Mara – Photo by Pietro D’Aprano/Getty Images

Модерните цветове за пролетта и лятото на 2024 г. също са и някои по-приглушени нюанси. Всички възможни нюанси на бялото се появиха на модните подиуми на марки като Прада и Валентино. Щом дизайнерите на такива топ марки вплитат бялото в колекциите си за сезон пролет-лято 2024, трябва да ни е ясно, че неутралните total look визии ще бъдат едни от водещите тенденции за следващите месеци.

Модерни цветове за пролет-лято 2024 - бяло - Версаче
Versace – Photo by Victor Boyko/Getty Images

Ако търсите отговор на въпроса какъв цвят ще бъде модерен през 2024 г., един от тях със сигурност ще бъде: индигото. Наситеният нюанс на синьото доминира в тенденциите за пролет-лято 2024 – разгледайте колекциите на Acne, Givenchy и Armani. Кобалтът изглежда страхотно в цялостни визии, а точно това предлагат дизайнерите през този сезон.

Модерни цветове за пролет-лято 2024 - индиго - Живанши
Givenchy – Photo by Peter White/Getty Images

Сребро за лятото? Да, то ще бъде един от най-модерните цветове за сезон пролет-лято 2024. Правилото е просто: бъдете блестящи и смели. Носете този тип стил на вечерна вечеря или лятно парти. За вдъхновение разгледайте колекциите на Blumarine, Acne и Carolina Herrera. Техните модни подиуми предлагат лъщящи макси рокли и шикозни миди рокли тип молив.

Модерни цветове за пролет-лято 2024 - сребристо - Авелано
Avellano – Photo by Kristy Sparow/Getty Images

Най-модерният цвят за пролетта и лятото на 2024? Силен кандидат е наситеното бордо. Въпреки, че този нюанс е на мода от предишните сезони, сега той се налага още по-силно и се появява практически във всяка колекция за пролет-лято 2024 г. на модна къща Гучи. В наситен бургунд представиха в колекиите си шорти, чанти и якета Версаче, Прада и Антъни Вакарело.

Подобно на черното, бордото се отъждествява по-скоро със зимния сезон и затова появата му на модните подиуми беше шокираща. Модните дизайнери обаче не възприемат бордото като тежък цвят: напротив, то може да се стилизира с типично летни елементи и да придаде романтика и лекота на тоалета.

Модерни цветове за пролет-лято 2024 - бордо - Гучи
Gucci – Photo by Estrop/Getty Images

Тенденциите за пролет-лято 2024 са пълни с изненади, но не липсват и добре познати класики. Става дума за пастелните цветове, които дизайнерите представят всяка година в летните си колекции. Bледозеленото е един от най-модерните цветове на годината сред приглушените цветове (веднага след Peach Fuzz). Всички нюанси на светлозеленото са идеални за летни рокли и ленени костюми, а такива не липсваха в колекциите на Bottega Veneta, Ferragamo и Gucci.

Модерни цветове за пролет-лято 2024 - бледозелено - Фенди
Fendi – Photo by Pietro D’Aprano/Getty Images
Моделът е облечен с пастелнозелен комплект с овърсайз сако и дълга пола
Max Mara
Fot. Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

В колекциите за сезон пролет/лято 2024 модните дизайнери бяха изключително привързани към всички възможни нюанси на синьото. Наред с индигото, изглежда, че светлосиньото получи също толкова овации. Сини рокли можеха да се видят на модните подиуми на Zimmermann, Alaïa или на JW Anderson, а това е мястото, където трябва да потърсите вдъхновение за стайлинг за предстоящия сватбен сезон.

Модерни цветове за пролет-лято 2024 - светлосиньо - Цимерман
Zimmermann – Photo by Peter White/Getty Images

Вече знаете, кои цветове ще бъдат топ през сезон пролет-лято 2024, значи е време да комплектовате гардероба си за най-близките месеци. Можете да го направите както винаги в MODIVO!

Тази статия също може да ви хареса: >>> Най-важните модни тенденции в дамската мода за 2024 – тези дрехи и аксесоари ще бъдат най-желани!

Главна снимка: Photo by Daniele Venturelli/WireImage

Хареса ли ви тази статия? Споделете я!
тенденции и съвети
Insta News