НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Мъжка мода: модни тенденции за пролет-лято 2023 от модните дефилета

Мъжката мода за пролет-лято 2023 г. е свързана с функционалното облекло, завръщането към винтидж стила, но и с поглед към бъдещето. Какви ще бъдат тенденциите през следващия сезон? Водещите дизайнери лансират спортната елегантност, денима в цялостни визии и ежедневните костюми. Поглеждаме специално за Вас към модните подиуми, за да разберем какво не трябва да липсва в гардероба на всеки модерен мъж през следващите месеци.

Проверете този списък с тенденции в мъжката мода за сезон пролет-лято 2023 и научете с какво си заслужава да попълните гардероба си този сезон.

SS 24

Това, което със сигурност може да се счита за глътка свеж въздух в мъжката ежедневна мода за пролетта и лятото на 2023 г., са цветните дрехи. На модните подиуми преобладаваха ризи с шарки в стил сафари, носени с обикновени панталони (Zegna), и смели цветови комбинации съгласно тенденцията dopamine dressing (Dolce&Gabbana, Dsquared2). Едно е сигурно – цветната риза е задължителна част от мъжкия гардероб за 2023 г.!

Моделът е облечен с десенирана риза и кафяви текстилни панталони
Zegna
Fot. Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images 

Въпреки това, ако ризата с шарки не отговаря на стила ви, заложете на също толкова модерните обикновени модели в стил сафари. Бежовите, масленозелените и кафявите ризи се съчетават перфектно с карго панталони и ватирани якета без ръкави, които са хитът за сезон пролет-лято 2023 г. Ще откриете богат избор от дрехи в неутрални цветове в офертата на марка Jack&Jones.

Моделът е облечен с дънкова иза в масленозелено и гофриран елек в същия цвят и бежови чино панталони

Залагайки на smart casual стила, или по друг начин казано на спортната елегантност, можете да се изглеждате не само стилно, но и да се чувствате комфортно. Модните дизайнери поставиха на пиедестал този модерн микс и лансират на модните си подиуми за сезон пролет-лято 2023 множество такива съчетания за мъже. Безсмъртното яке бомбър се съчетава с къси бермуди с ръб, свободни пижамести панталони с тениска или раирана риза, а по-елегантните панталони със суитшърти и капели bucket hat. Къде да търсите модерни стилизации в smart casual стил? Преди всичко при Armani, Paul Smith и Deveaux.

Моделът е олечен с бала риза, раиано, светло яке и тъмносин елегантен панталон, има черна шапка bucket hat и бели мъжки чехли
Paul Smith
Fot. Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Мъжката мода за сезон пролет-лято 2023 залага прди всичко на неутралните цветове, но дизайнерите се погрижиха и за това, цветните акценти да не липсват в най-модерните им колекции за сезона. Един от най-модерните цветове за сезона е кобалтовият, който можеше да се види почти на всяко модно ревю представящо дамските и мъжките модни тенденции за 2023 година. Популярни бяха най-вече костюмите в наситени цветове, но също така и комплектите, съставени от мъжки бермуди, суитшърти и елеци. Дизайнерите не забравиха и за пастелните цветове, които внасят глътка свеж въздух в пролетно-летните колекции. Особена слабост към цветните дрехи имат марките Hermes, Etro и Versace.

Моделът е облечен с кобалтов костюм на Версаче и масленозелени чехли
Versace
Fot. Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images 
Моделът е облечен със светложълта ветровка, шапка bucket в същия цвят и черен панталон
Hermes
Fot. Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images 

Въпреки че през последните години офисният дрескод е силно “разхлабен”, най-модерният аксесоар в мъжката мода за пролетта и лятото на 2023 г. ще бъде… вратовръзката! Ние обаче ще я носим по малко по-различен начин от банкерите и бизнесмените. Цветни, а дори украсени вратовръзки се появиха на модния подиум на Armani, Kenzo и Moschino, придружени от свободни ризи, бомбър якета в колежански стил и овърсайз костюми. Интересно е, че вратовръзките също са ултрамодерен аксесоар и в дамския гардероб!

Моделът е облечен с тъмносиня щампована риза, тъмносиня вратовръзка и елегантен сив панталон
Giorgio Armani
Fot. Estrop/Getty Images 

Когато става дума за най-горещите мъжки тенденции за пролетта и лятото на 2023 г., вариациите на тема Y2K остават с нас поне за още един сезон. Торбести дънки, дънково яке или елек без нищо отдолу – всичко това съставлява съвременната интерпретация на дънковата тотална визия, който беше изключително популярна през 2000-те. В играта са както комбинации от улично облекло, така и винтидж стилизации с каубойски вид. Най-интересни вдъхновения за мъжки дънков total look, можете да намерите на модните подиуми на марки като Givenchy, Prada и MSGM.

Моделът е облечен с дънков комплект - дънки и елек на марка Живанши
Givenchy
Fot. Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Търсите вдъхновение за дънков total look в кежуал вариант? Вижте стилизацията на MODIVO. Достатъчно е само да съчетаете мъжка дънкова риза с панталон в подобен нюанс и тежки боти, за да създадете модерен и удобен стайлинг за всеки ден.

Моделът е облечен с дънков комплект - дънки и дънкова риза

Шортите не са нищо ново в мъжката мода. И така, с какво ще ни изненадат дизайнерите за сезон пролет-лято 2023 г.? Те ще са още по-къси от преди! На модните подиуми се появиха варианти в най-различни цветове, така че всеки ще намери нещо за себе си. Късите панталони в колекцията на Emporio Armani бяха вдъхновени от ретро стила и напомнят тези, в които Дейвид Бекъм тренираше през 90-те години. Модна къща Ami предложи къси бермуди с подвити крачоли, а Tiger Of Sweden – черни шорти, които отиват на всичко. Можете да стилизирате мъжките къси панталони за лятото по най-различни начини: от ризи с къс ръкав до дънково яке и дори овърсайз сако.

Моделът е облечен с къси черни шорти, светлосиво овърсайз сако и черни спортни сандали
Hermes
Fot. Estrop/Getty Images 
Моделът е облечен със спортен екип на марка Emporio Armani в тъмносиньо - потник и шорти
Emporio Armani
Fot. Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images 

Мъжките ленени костюми завладяха модните дефилета още преди няколко сезона и ще бъдат с нас и през пролетта и лятото на 2023 г., но този път вместо върху риза ще се носят върху обикновена тениска или върху голото тяло, както на ревюто на Fendi. Що се отнася до кройките, Джорджо Армани, Диор и Сен Лоран лансират овърсайз костюми в неутрални цветове, които също можете смело да носите в ежедневие. Paul Smith и Prada, от друга страна, предлагат елегантни ансамбли с къси панталони. Изборът е във Ваши ръце! ленени костюми

Моделът е облечен със светъл ленен костюм и черна тениска отдолу
Emporio Armani
Fot. Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images 

Тази статия също може да ви хареса >>> Модерни мъжки обувки за 2023: най-важните тенденции за сезон пролет-лято

Главна снимка: Victor Virgile via Getty Images

Хареса ли ви тази статия? Споделете я!
тенденции и съвети
Insta News