НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Мъжка мода 2023 – вижте най-важните трендове за тази година

Дизайнерите са все по-загрижени за екологичния аспект на модата, така че вместо да създават нови тенденции, те се опитват да пренесат някои от тях в следващите сезони. 2022 г. в мъжката мода бе белязана от спортната елегантност под фомата на кожени палта и бомбър якета, нови шивашки идеи под формата на свободни костюми и карирани дрехи. Ако сте следили внимателно модните тенденции и сте оборудвали гардероба си с поне някои от тях, имаме добри новини: някои от миналогодишните тенденции ще бъдат актуални и през 2023 г.! Кои са те? Четете по-нататък.

В търсене на отговор на въпроса какво ще бъде модерно през 2023 г., разглеждаме модните подиуми на водещите дизайнери.

SS 24

Съчетаването на елегантни дрехи със спортни определя понятието athleisure или smart casual, което продължава да бъде топ от няколко сезона насам и ще се задържи и през 2023 година. Съчетавайте официални панталони със суитшърти, а сака и ризи със спортни панталони.

Стилните комплекти бяха на мода още по време на пандемията под формата на мъжки анцузи, а по-късно и сетове състоящи се от риза и панталон или дори варианти с яке. По всичко личи, че този тренд ще продължи и този тип комплекти ще бъдат на мода и през 2023 година: от цветни мъжки костюми до дънкови total look визии.

Като стана въпрос за комплекти, друга тенденция в мъжката мода за 2023 г. е цялостната визия от деним. Дънковото яке, съчетано с дънки от типа baggy, е отличителен белег на стила Y2K – модна тенденция от 2000-те години, чието влияние вече можеше да се види на модните подиуми през миналия сезон. Ако имате в гардероба си дънков комплект отпреди няколко години, сега е добър момент само да го освежите.

Винаги актуалното каре не напусна модните подиуми дори в предложенията за пролетно-летния сезон на 2023. Въпреки, че свързваме карираните аксесоари по-скоро с есента и зимата, дизайнерите лансират този тренд и за предстоящото лято. Карираният костюм е изключително елегантен и подходящ за много поводи, дори и тези по-малко официалните. Ако все пак не сте фенове на костюмите, винаги можете да си изберете карирано яке, риза, панталон или аксесоар.

Откакто яркото зелено бе наречено ,,bottega green” в чест на модната къща, която го лансира, а бордовото и огненото червено се оказа идеален контраст за черните, геометрични съчетания, ярките цветове станаха още по-популярни. Те остават на мода и през 2023 година. Можете да заложите на цветен total look или да изберете един елемент от гардероба в ярък цвят напр. тишърт или шапка с козирка.

Модерните костюми за 2023 г. са от една страна класически като тези на Tom Ford и Dolce&Gabbana, а от друга – овърсайз модели на каре, райе и дори обсипани с пайети, като тези от модния подиум на Versace. Мъжкият костюм вече не се носи само за поводи, изискващи официално облекло. Все по-често може да се види по улиците на световните модни столици в кежуал вариант – в комбинация с обикновен тишърт или поло и спортни обувки.

Прочетете също: Каква риза подхожда на черен костюм? Не само бялата! >>>

Снимка: Edward Berthelot / via Getty Images

Хареса ли ви тази статия? Споделете я!
тенденции и съвети
Insta News