MID SEASON SALE до -30%! Купувайте топ продукти на още по-ниски цени. ПРОВЕРЕТЕ
Търсене...

Мъжки мокасини в стилизации за различни поводи. Как да ги носите с костюм и ежедневни панталони?

3 min.

Какво представляват мокасините и как точно изглеждат този вид обувки? Те са предпочитани от любителите на сдържаната елегантност. Мъжките мокасини определено са по-елегантни от маратонките, но по-малко официални от лачените обувки. Те отиват най-много на облекла в smart casual стил. Вижте най-модерните модели мъжки мокасини и научете как да ги носите.

MSS

Убедете се сами, че мъжките мокасини са необходимост в гардероба на добре облечения мъж.

Мокасините са обувки без връзки, но ако имат връзки, то те са по-скоро с декоративна цел. Основната характеристика, която отличава мъжките мокасини от другите модели обувки, е начинът на ушиване. Едно парче кожа, от което е оформена подметката, се обръща нагоре, така че да образува и страните на саята, а след това към него се пришива второ парче, което образува горната част на обувката. Така се получават характерните гънки с видими шевове, които са отличителен белег на мокасините.

Мъжките мокасини сепредлагат в много версии. Разнообразието им включва и материалите, от които са учити. От естествените най-популярни са естествената лицева кожа и велурът. Има и модели от еко кожа.

Кожени мъжки мокасини в стилизации

Мъжките мокасини от естествена кожа са гаранция за високо качество, но и за по-голям комфорт при носене. Този модел обувки можете да срещнете в много цветове, но най-популярни са различните нюанси на кафявото и черното. Освен това идеалният чифт мокасини от естествена кожа можете да изберете и по декоративните му елементи. Най-често срещаните са: пискюли, ресни, кожени ремъци, каишка или метален елемент. Дори и по-необичайните украшения не пречат на доста изчистения им дизайн, затова мокасините могат да се носят в много стилизации.

Велурени мокасини за мъже

Мъжките мокасини от велур, подобно на моделите от лицева кожа, са обект на много модни тенденции при обувките. Разнообразието от цветове и орнаменти предлазполагат всеки мъж да намери идеалния чифт за себе си. Мокасините са доста универсален модел обувки, така че се предлагат както в елегантните мъжки колекции от обувки, така и в колекциите за мъже, които ценят ежедневния стил. Вижте какви велурени мокасини са налични сега в офертата на MODIVO!

Важен фактор при покупката на нови мокасини е техният цвят. Сред най-популярните са тези в нюанси на кафявото и черното. Въпреки, че и двата цветови варианта могат да бъдат класифицирани като много универсални, все пак си струва да разгледате дрехите в гардероба си и да решите кой цвят ще се съчетава по-добре с тях.

Черни мокасини в мъжка стилизация

Черното е не само непреходен, но и много универсален цвят, който подхожда на много тоалети за различни поводи. Черните мокасини ще бъдат чудесно допълнение към всеки костюм, независимо дали е в същия цвят или е по-светъл от обувките. Ще можете да ги носите и с други панталони – с елегантни панталони, но и с чино модели или класически дънки. Ако търсите обувки, които стоят добре с различни по вид аутфити, черните мокасини са правилният избор.

Ежедневно съчетание с кафяви мъжки мокасини

Черното е универсален цвят при обувките, но не бива да забравяме и за кафявите обувки. Техният топъл нюанс се съчетава добре с дрехи в подобни цветове, но и със светлобежово или черно. Кафявото се съчетава добре и с много други цветове. Избирайки обувки или други аксесоари в този цвят, със сигурност няма да имате проблем със създаването на стилизации с тях. Затова кафявите мокасини от лицева кожа или велур са добра алтернатива на черните обувки.

Мокасините не са ясно дефиниран модел обувки – те могат да се носят в различни стилизации. Могат да се носят с костюм, въпреки че за по-официални събития е по-добре да ги замените с официални обувки. Те ще се съчетаят добре и с ежедневни дънки и риза. Вижте как да носите мъжки мокасини!

Мокасини с костюм – елегантен вариант

Мокасините се съчетават добре с костюм, особено когато ги носите на работа или на срещи, които нямат строг дрескод. Те могат да бъдат интересен заместител на класическите обувки с връзки. Черните и кафявите мокасини са толкова универсални, че ще си подхождат с костюми не само в подобни цветове, но и с други разцветки – тъмносини или бежови.

Мъжки мокасини с ежедневни панталони

Мъжките мокасини изглеждат интересно с дънки, чино и други модели ежедневни панталони. Горната част на аутфита също може да бъде най-различна. Ризата например не трява да бъде непременно бяла, а от деним, фланела, карирана или с друг десен, който ще подчертае небрежния характер на стайлинга.

Мокасините са обувки, които се носят предимно без чорапи. От друга страна обаче, има ситуации, в които обувките, носени на бос крак, не са най-добрата идея. Всичко зависи от времето, естеството на стайлинга, както и от модела на мокасините и вида на чорапите. Чорапите са необходими за по-студени дни. Платнените модели мокасини, които се носят през лятото, не бива да се носят с чорапи. Когато обувате чорапи, нека те да бъдат от фина плетка и в цвят, който отива на цветовете на облеклото.

Прочетете също: Мъжка мода: модни тенденции за пролет-лято 2023 от модните дефилета >>>

Главна снимка: Daniel Zuchnik/ Getty Images

тенденции и съвети
Insta News