НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Мъжко сиво сако – вижте стилизации за различни поводи

Има няколко неща, които трябва да присъстват в гардероба на всеки мъж, и едно от тях със сигурност е сивото сако. То е малко по-малко официално от черното и тъмносиньото, но също толкова стилно и елегантно. С какво да го носите и за какви поводи? Разгледайте моите предложения!

Мъжкото сиво сако се носи за офиса, за официални празници, а дори и в ежедневие. То е чудесно за всякакви стилизации, затова си струва да знаете, с какво изглежда най-добре.

SS 24

Мъжкото сиво сако е чудесна база за много цветове и текстури. Без много чудене можете да го съчетаете на практика с всички панталони, ризи, фланелки или пуловери, които имате в гардероба си. Какъв модел да изберете за този сезон? Имате за избор карирани сака, на райета, гладки, вълнени и ленени. Заслужава си да имате в гардероба си поне едно от тях. Защо? Сивото сако изглежда наистина добре на всеки мъж, независимо от възрастта и телосложението му.

  1. Сиво сако в бизнес стил за работа

Сивото сако е идеален елемент за офиса или за бизнес среща. То е по-малко формално от черното сако, но също толкова елегантно и придаващо професионален външен вид. Когато говорим за офисен дрескод, можем да имаме предвид както костюм, така и набор от подходящи елементи на облеклото. С какви панталони да носите сакото? За официална среща изберете мъжки панталони тип цигара или чино панталони в същия цвят и стил. Допълнете деловия си външен вид с бяла риза, вратовръзка и задължително часовник на верижка.

Какво да носите под мъжко сако вместо риза? Ако нямате строг дрескод и можете да си позволите да бъдете малко по-небрежни на работа, изберете черно поло вместо бяла риза. Това е идеално решение за по-студените дни. Съчетайте сивото сако с тъмносин или бордов панталон за свободна, но елегантна офис визия.

  1. Сиво сако в елегантен стил за сватба

Събитие като сватбата на близки хора несъмнено изисква елегантно облекло. Чудите се какъв костюм да облечете на този специален ден? Мъжете все по-често залагат на по-небрежен външен вид и вместо класически костюм избират панталон от плат и сако в същия цвят. Вдъхновете се от визията по-долу и изберете сако в пепелно сиво, който можете да съчетаете с чино панталони с ръб и мокасини. Стилен вариант за бохо сватба, например.

  1. Сиво карирано сако в ежедневна стилизация

Не искате да се отказвате от елегантния си външен вид дори в ежедневие? В такъв случай сивото сако ще бъде идеална основа за кежуал стилизация. Най-добър избор в случая са спортните сака, които изглеждат чудесно с дънки и чино панталони и бял тишърт.

Сивото сако изглежда най-добре с бяла или светлосиня риза. Това е едно класическо съчетание, което изглежда елегантно и модерно при всякакви поводи. Ако обаче обичате да експериментирате с модата, зместо гладка риза, изберете си риза на бордови райета, които да подчертаят сивия цвят на сакото. Сивото сако е чудесна основа за всякакви допълнения, затова можете смело да експериментирате с тях. Чудите се каква вратовръзка да избеете – гладка или десенирана? Заложете на модерните принтове – райета, каре, растителни мотиви, които ще придадат характер на класическите стилизации.

Обувките се едни от най-важните елементи в стайлинга. От тях много зависи какъв цялостен ефект ще постигнете. Какви обувки отиват на сиво сако?

  1. Мъжки затворени обувки

Кожените затворени обувки ще допълнят чудесно елегантната ви стилизация със сиво сако. Те ще бъдат подходящи не само за бизнес среща, но и за сватба. Най-подходящи ще бъдат кафявите обувки с леко заоблени върхове и катарама.

  1. Мокасини

Мъжките мокасини са идеален елемент от стайлинга на всеки мъж за есенното време. Те отиват и на ленен костюм и на сиво карирано сако за ежедневие. Помнете само да ги носите с чорапи тип терлик, а за по-свободна стилизация – с цветни или щамповани чорапи.

  1. Бели маратонки

Можете ли да носите спортни обувки със сако? С положителност! Ако искате да създадете свободен, градски характер на стайлинга си, комбинирайте сивото сако с бели маратонки или кецове. Можете също така да подгънете крачолите на панталона си, за да се виждат по-добре обувките.

Сивото сако без съмнение е елемент, който не бива да липсва в гардероба ви. Без значение дали предпочитате елегантния или по-ежедневен стил, без проблем можете да създадете с него стилизация за всякакъв повод.

Тази статия също може да ви хареса: Мъжки капсулен гардероб – от какво трябва да е съставен? >>>

Снимка: Matthew Sperzel / via Getty Images

Хареса ли ви тази статия? Споделете я!
тенденции и съвети
Insta News