Търсене...

Опознайте стила на звездата: Нина Добрев

3 min.

Можете да сте сигурни, че Нина Добрев ще участва в надпреварата за най-стилно облекло на всяко казуално и официално събитие. Популярната актриса с български произход не се страхува да изпробва дръзките модни трендове или да сменя дължината на роклята си при специални поводи. Това я прави една от най-модните звезди на съвременното кино, чийто стил е уникален и разпознаваем.

Страстта към красивото и стилното не може да се скрие и буквално струи от Нина Добрев с всяка нейна поява пред обществото. Вижте по-долу кое прави нейния стил уникален, за да прецените дали не желаете да го последвате.

Нина Добрев е канадска актриса, родена в София на 9 януари 1989 г. Две години по-късно семейството ѝ имигрира в Канада и се заселва в Торонто, където тя прекарва детството си. Още от дете Нина се увлича по изкуствата. В началното училище учи танци, джаз и е записана за художествена гимнастика. За последващо образование Добрев решава да се насочи към социологията. Но не успява да прекара дълго време в колежа, тъй като по това време започва актьорската ѝ кариера.

Първият голям пробив е ролята на Миа Джоунс в гимназиалната драма „Деграси: Следващо поколение“ от 2006 г. Тя играе ролята в продължение на три поредни сезона в сериала. По време на участието си в Деграси Добрев е поканена за роли в популярни филми като „Далеч от нея“ (2006), „Парчета беглец“ (Fugitive Pieces) (2007) и „Клоуи“ (2009).

След приключване на ролята ѝ в „Деграси“, Добрев поема роля в „Дневниците на вампира“ на The CW. Тя се появява в 134 епизода на сериала от 2009 до 2017 г., като по този начин си създава име на успешна телевизионна актриса. Освен това Добрев участва и в други филми, сред които „Нека сме ченгета“ (2014), „Последните момичета“(2015) и „Линия на смъртта“ (Flatliners) (2017). През 2018 г. Добрев получава главна роля в комедийната драма „Тогава дойде ти“ (2018), в която участва и Тайлър Хьоклин.

Стилът на Нина Добрев се определя от известния стилист Илария Урбинати, която залага на леко агресивния външен вид, в който влизат смели и провокативни решения. По този начин Нина експериментира с облеклото си, за да намери онова, с което да изрази себе си в конкретния момент. Затова ще я видите както в макси рокли и поли, така и в по-провокативни и изрязани миди и мини тоалети.

Но не винаги визията ѝ е контрастна и набиваща се на очи, понякога облеклото може да е по-спокойно и уравновесено, като костюм от панталон и сако, или топ с пола.

Друг път е възможно да я видите с искряща модерна рокля, допълнена със съответстващи аксесоари.

Добрев харесва да носи дамски гащеризони от всякакъв вид – дълги до земята, къси, с различни декорации, с гол гръб или изрязано деколте.

Каквото и облекло да избере, основна черта на стила ѝ остава умението за правилно стилизиране на различните елементи за цялостен и завършен външен вид. Независимо дали решава да добави аксесоари като дамски чанти, очила, шапки, шалове или бижута, умелото им съчетание с останалото облекло е това, което прави стила ѝ специфичен.

Относно обувките, въпреки че харесва да носи обувки на висок ток, предпочита да носи по-удобни обувки на платформа или равна подметка.

Нина Добрев обича да редува и стиловете, които носи в зависимост от обстоятелствата и събитията, които посещава. Можете да я видите изящна и ултра елегантна на официални събития, но същевременно и облечена в спортно-елегантно облекло в ежедневието. Основното правило при избора на дрехи е да се чувства добре в избрания тоалет, което си проличава моментално в излъчването ѝ и в ефекта върху околните.

Сред любимите брандове на канадската актриса е LILYSILK, който е водеща марка за коприна, чиято мисия вдъхновява хората да живеят по-добър и устойчив живот. Някои от моделите на ILYSILK оформят спортно-елегантната визия на Нина Добрев.

Това например е стилния кашмирен комплект в естествено бяло, състоящ се от суичър с качулка и ежедневни широки панталони, идеални за есенно-зимния сезон. Кашмиреният комплект, който Нина носи, е изработен от 100% монголски кашмир клас А, който е изключително мек. Освен това той е невероятно издръжлив, прилепва много по-малко от традиционния кашмир и става още по-мек и по-еластичен с всяко носене.

Друг подобен комплект е копринена камизола с V-образно деколте отпред и отзад в бял цвят, плисирани панталони с висока талия в бяло и класическо копринено палто в бледо сив цвят.

Прочетете също >>> Business casual или smart casual

Нина Добрев успява всеки път да изненада почитателите си с избора на тоалети за галавечери. Ето някои от тях:

  • На Мет Гала бал през 2016 г. Нина Добрев пристига на червения килим като „златно“ момиче, облечено в богато украсена рокля. Роклята с тюл в цвят шампанско и гол гръб се отличаваше с декорации от летящи птици и ботанически детайли с фини златни нишки, разпръснати в огледални фрагменти. Нина съчета тази уникална бална роклята с обувки на Charlotte Olympia.
  • На Мет Гала бал през 2019 г. Нина Добрев беше облечена в стъклена рокля, изработена с 3D принтер от дизайнера Зак Поусен. Мини роклята се състои от розова подплата, върху която е поставено стъклото, разкроено като обърнато надолу цвете. За разлика от обикновените рокли, стъклената рокля е неудобна за сядане, затова се е наложило актрисата да наеме специален бус, в който да пътува права.
  • За годишните награди на Съвета на модните дизайнери на Америка (CFDA) през 2023 Нина Добрев се появи пред изумената публика като златна статуя с красива златна рокля без презрамки с висока цепка. Роклята беше стилизирана със златни сандали, а визията е допълнена с големи, кръгли златни обеци и златна гривна.
  • На партито на фондацията за справедливост The Albies, ръководена от Джордж и Амал Клуни, Нина Добрев дойде в полупрозрачна, сексапилна и предизвикателна черна рокля, допълнена с черна мини дамска чанта.
  • На връчването на наградите „Оскар“ на Vanity Fair през 2024 г Нина избра тоалет на Rabanne, представляващ сребриста изрязана дълга рокля на пайети, която излъчва блясък и елегантност.

Прочетете също >>> Модни тенденции за есен-зима в дамската мода

Нина Добрев задава нов провокативен, но и изключително елегантен модерен стил, който много почитатели на съвременната мода харесват. Това я прави много популярна не само в киното, но и в редиците на висшата мода.

Главна снимка: Photo by Pascal Le Segretain/amfAR/Getty Images for amfAR

тенденции и съвети
Insta News