НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Откриващи корема топове, дънки с висока талия и шапки в риболовен стил – Джиджи Хадид лансира завръщането на 90-те години!

2 min.

За някои завръщането на 90-те е най-големият естетически кошмар, за други, особено за поколението Millennials, т.е. хората, родени в това цветно десетилетие, това е вълнуващо пътешествие назад във времето.

В края на XX век носехме дънково облекло от главата до петите, панталони с висока талия, мини поли, пластмасови бижута, чокъри, рокли с тънки презрамки, сникърси, панталони от рипсено кадифе, карго панталони и велосипедни шорти …

От супермоделите до принцеса Даяна и Каролин Бесет, иконите в стила на 90-те години днес изглеждат по-актуални от всякога. Вдъхновете се от ерата на супермоделите, която се завърна с размах! Днес Джиджи Хадид припомня горещите тенденции от едно незабравимо десетилетие – вдъхновете се от нейните предложения и интерпретация на супер модните тенденции!

Всички майки бяха ужасени от тази тенденция! Въпреки това, непритеснени от нищо и без да се съобразяват с времето, момичетата обличаха къси блузки и задължително панталон с ниска талия. През 90-те се носеха блузки с много тънки презрамки или под формата на топове и корсети. В открития пъп често имаше обица!

Джиджи предлага романтична версия на тениска с волани. Съчетанието с цветни бижута и дънки “mom jeans” представя една много момичешка стилизация.

През 90-те години всички носехме анцузи! Предпочитаме да забравим за шушляковата тенденция, но като цяло анцугът е готин! Днес носим освежената версия на тази тенденция във фитнес залата, през почивните дни и в ежедневие. Спортните марки предлагат много красиви модни решения. Комбинираме бомбър яке с дънки и носим долнище на анцуг със сако и бели сникърси.

Временно прибираме в чекмеджето очилата, които Одри Хепбърн носеше във филма “Закуска при Тифани”. Изваждаме тези, които лансираше Бритни Спиърс. Актуалната тенденция са малките, едва защитаващи от слънцето слънчеви очила с цветни стъкла. Черните и овални очила в стил Matrix също така ще бъдат подходящи. Предложението на Джиджи? Оранжеви, продълговати и с дебели, декоративни рогови рамки.

Кари Брадшоу от култовия сериен филм Сексът и градът лансира чантата Baguette на Fendi. Тя изказа известното изречение „Това не е обикновена чанта, това е Baguette!” и двете станаха легенда. Много марки се вдъхновяват от продълговатата, класическа чанта тип “багета”. Днес отново я носим, но с характерна тънка каишка и катарама.

Всеки през 90-те се е опитвал да боядиса поне една от своите тениски. Названието tie dye идва от метода на боядисване. Той се състоеше в сгъване на тениската по определен начин, след това връзване и поставяне в съдовете с боя. След изплакване и изсушаване ефектът беше готов! Всички ги носеха, от Спайс Гърлс до гръндж икони като Кърт Кобейн. Това бяха времената, в които “властваха” изразителните цветове, съчетани по произволен начин! Стилизациите бяха допълнително обогатени с бижута и ленти или диадеми за коса (друга тенденция, която се завърна, но днес се предпочитат копринените ленти).

Една снимка – две тенденции. Рибарска шапка (има различни мнения относно завръщането на тази тенденция) и гащеризон. През 90-те години най-често така се обличаха изпълнителите на музика RNB.

Дънковите гащеризони бяха много популярни сред хип-хоп звездите – носеха ги момичетата от TLC и Рейчъл Грийн от филма Приятели.

Същата ситуация – една стилизация, която включва три тенденции от 90-те години. Тогава вездесъщи бяха широките суитшърти, най-добре с лого. Носеха се блузи с качулки, а върху тях – дънково яке. Залагаме на моделите oversize, идеално вписващи се в стрийтуеърните стилизации.

Принцеса Даяна и момичетата в часовете по физическо възпитание носеха велосипедни шорти. Инфлуенсърките в Инстаграм ги комбинират със сако, тениска или вълнен пуловер oversize и сникърси. Това е трудна тенденция за тълкуване, защото те визуално скъсяват силуета и подчертават несъвършенствата на фигурата.

Джиджи лансира още една тенденция – супер удобна чантичка за кръст. В нея ще приберете най-нужните предмети: портфейл, телефон, ключове и гланц за устни. Кое е най-голямото предимство на тези чанти? Те са супер удобни, просто ги закачвате през рамо или ги закопчавате на кръста и сте със свободни ръце. Това е особено практично решение, когато сте в клуб или на музикален фестивал. Перфектно си отиват със сака, кожени тип рокерски якета и ефирни рокли.

 

Суитшърт Calvin Klein Jeans

Колоездачни панталони Guess

Очила Emporio Armani

Суитшърт Tommy Hilfiger

Чантичка Furla

Спортни панталони Liu Jo Sport

Главна снимка: Photo by Edward Berthelot/Getty Images

тенденции и съвети
Insta News