НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Празнични рокли за Коледа – вижте най-модерните модели достъпни в MODIVO

2 min.

Списъкът с подаръци е готов, менюто за Бъдни вечер е определено, коледната украса е подготвена, така че е време да помислите за… празничния тоалет! Чудите се как да се облечете за Бъдни вечер или Коледа, за да изглеждате елегантно и същевременно да се чувствате удобно? Отговорът е лесен: облечете рокля! В статията по-долу ще намерите предложения от най-модерни рокли за Коледа, които ще ви накарат да се почувствате специални.

Каква рокля да изберете за тазгодишната Коледа? Червена, черна или лъщяща? Вижте нашите предложения, които можете да намерите в MODIVO и изберете идеалната за себе си.

Вероятно никой друг цвят не се свързва повече с Коледа от червения и бордовия. Ако търсите перфектната празнична рокля, няма да сгрешите с рокля в този цвят. Модните тенденции ни подсказват да облечем червени рокли с буфан ръкави и плисета, както и разкроени модели с романтични харбали. Прилепналата миди рокля с цепка на гърба също е много елегантен вариант за Бъдни вечер. Какви аксесоари подхождат на червена рокля? Огненият цвят е идеален фон за златни аксесоари – бижута, чанта, а червените обувки на ток ще допълнят идеално празничния ви тоалет.

Коледна рокля - червена
Photo by Edward Berthelot/Getty Images

За Коледа роклите в пастелни и неонови цветове трябва да оставим в гардероба, а да извадим тези в по-приглушени цветове напр. в класическо черно. Този сезон най-популярни са мини роклите с кройка на сако, които се съчетават отлично с високи ботуши. За любителките на модните тенденции предлагаме минималистична рокля с подплънки на раменете, съгласно тренда quiet luxury. Следващото предложение за модерно облекло за Коледа е малко по-дръзко. На тазгодишните седмици на модата се появиха прозрачните рокли при Шанел и Диор, както в ежедневен, така и в елегантен вариант. За да избегнете прекалено екстравагантната визия, изберете рокля с миди дължина с прозрачни зони – от тюл, дантела или шифон.

Коледна рокля - малка черна рокля
Photo by Edward Berthelot/Getty Images

Коледният дрескод не изключва тоалетите в стил glamour, а златните, сребърните и другите видове метални декорации са един от хитовете на сезона, лансирани от най-големите модни къщи, сред които Dolce & Gabbana, Burberry и Prada. Ако обичате да блестите, роклята с пайети в стила на 80-те години с набори и V-образно деколте най-вероятно ще ви хареса. За дамите, които харесват малко по-приглушените визии, препоръчвам разкроена рокля с метален блясък. Просто добавете нежни, златни обеци и коледният ви тоалет е готов. Помнете също, че от няколко сезона насам пайетените рокли се носят и в ежедневие! Този тип рокля можете да съчетаете с овърсайз сако и ботуши за офиса или за среща с приятели.

Коледна рокля с пайети
Photo by Edward Berthelot/Getty Images

Плетените рокли са един от най-горещите трендове за сезон есен-зима 2023/2024, затова няма да пропуснем да ги включим в предложенията за коледен аутфит. Те са изключително удобни и същевременно шикозни. Цветовете, които е най-добре да изберете са бежово, бордо, тъмнозелено и сиво. Плетени рокли можете да носите с нежни класически обувки на ток с панделка и боти или ботуши със сая с намачкан ефект.

Плетена бежова дълга рокля за Коледа
]Photo by Edward Berthelot/Getty Images

Тази статия също може да ви хареса >>> Как да се облечете за фирмено коледно парти? Вижте 6-те предложения за празнични стилизации

Снимка: Edward Berthelot / via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News