MODIVO DAYS -20%! Допълнителна отстъпка за избрани продукти на топ марки ПРОВЕРЕТЕ >>>

Търсене...

Розовото сако е отново топ! Вижте стилизациите на известните инфлуенсърки

2 min.

Цветните сака завладяха модните подиуми и улиците! Този сезон дизайнерите се отказват от приглушените пастелни цветове и залагат на яркото розово, дръзката фуксия или дълбкия амарант, както сочи колекцията на модна къща Valentino за сезон есен/зима 2022/2023 г. Ако искате да заложите на един силен, цветен елемент, нека това бъде розовото сако. Leonie Hanne и скандинавските трендсетърки, които обичат тренда dopamine dressing, не се разделят с него. Как да го носите и с какво да го съчетавате? Вижте най-добрите стилизации с розово сако в главната роля!

Розовото дамско сако е елемент, който може да се носи по много начини – не само с рокля!

modivo days 2024

Ако обичате да си играете с модата и искате да носите розово сако по по-необичаен начин, идеалното решение е да създадете стилизация според т. нар. принцип на color blocking-а. Най-голям контраст с розовия нюанс създава зеленото, но то не е единственият цвят, с който може да се комбинира. Фуксията ще изглежда също толкова оригинално в дует с оранжево или червено. За любителите на класиката съчетайте розово сако с панталон и блуза в същия или друг цвят като бежово, бяло, розова пудра или люляково.

Създавайки стилизация с розово сако основното е да подберете към него подходящи елементи от гардероба. Не знаете каква блуза ще отива на розово сако с кройка овърсайз, а каква с вталено сако? Свободните модели ще бъдат подходящи за ежедневни стилизации с дънки или шорти и тесни топове или гладки блузи с дълъг ръкав. Вталените сака можете да носите по по-елегантен начин – със сатенена или ефектна дантелена риза. За класическата стилизация изберете блуза в пастелен цвят – бежов, виолетов, бледожълт или бледозелен.

Пастелно дамско сако в стилизация за всеки ден

Fot. Gotham/GC via Getty Images

Могат ли дрехите с големи размери да изглеждат женствени? Да, може! Топмоделът Елза Хоск го доказва. Ангелът на Victoria’s Secret обожава овърсайз саката, които съчетава с прилепнали по тялото блузи и топове. Елза беше забелязана по улиците на Ню Йорк в праховорозов ансамбъл на полската марка The Mannei, който беше съчетала с бял топ, мокасини с дебела подметка и чорапи. Пастелнорозовият комплект, е идеалният избор за пролетна или лятна разходка из града.

Розов total look със сако в главната роля

Fot. Raimonda Kulikauskiene via Getty Images

Една от най-добрите идеи за стилизиране на розово сако, които ни показват инфлуенсърките в Instagram, е total look визия в цвят фуксия. Когато в цялата визия преобладава един цвят, дори класическите кройки на сакото и панталона, позволяват на целия тоалет да изглежда изключително интересно. Ако искате да експериментирате с този цвят, най-добрият вариант е цялостна визия с костюм в цвят hot pink. Последвайте примера на скандинавката Нина Сандбек и допълнете визията си с неонови аксесоари, като оранжева мини чанта, обувки на ток и шапка с периферия.

Fot. Edward Berthelot via Getty Images

По време на Седмицата на модата в Париж можахте да видите много жени, облечени с огромни сака в различни цветове. Сегашната тенденция е да ги носите като рокли и да ги комбинирате с широки ботуши. Ако търсите модерна пролетна визия, можете да се вдъхновите от визията по-горе. Облечете розово сако с кройка oversize върху мини рокля по тялото и подчертайте талията си с широк колан. Допълнете визията си с каубойски ботуши или ботуши с квадратни върхове и цветни слънчеви очила. Като комбинирате няколко тенденции в една визия, можете да придадете на привидно обикновения аутфит ултрамодерен облик.

Тази статия също може да ви хареса >>> Цветът на годината на Pantone за 2022 е вече избран! Проверете дрехите и аксесоарите в цвят Very Peri

Главна снимка: Christian Vierig via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News