MODIVO DAYS -20%! Допълнителна отстъпка за избрани продукти на топ марки ПРОВЕРЕТЕ >>>

Търсене...

Романтичният стил – какъв е той и как да създавате женствени стилизации?

2 min.

Женственост, деликатност и ефирност – това са трите думи, които описват романтичния стил. Ефирни материи, кройки, които подчертават фигурата, леки и деликатни цветове – това е същността на визиите в този стил. Както обикновено, аксесоарите и детайлите са важни и в този случай. Приглушените, но оригинални бижута, естествените прически и лекият грим допълват женствения вид. Как “да въведете” романтика в гардероба си и от кого да се инспирирате, за да създадете нежни и женствени визии?

Независимо от променящите се модни тенденции, романтичният стил все още е много популярен и има верни почитатели. Всеки сезон обаче той придобива леко по-нов характер.

modivo days 2024

Въпреки че, както споменахме в началото, романтичната визия може да се променя от сезон на сезон, няколко характеристики остават непроменени. Когато става дума за романтичните кройки, няма място за… излишества. Oversize-ът не е част от тази тенденция. Вместо мъжки дрехи е по-добре да изберете женствени дрехи по тялото. Друга характерна черта на този стил са пастелните цветове от светлата палитра. Някои марки, като Chanel, доказват, че макар светлите цветове да са в основата на романтичния стил, тъмните, дори черните детайли се съчетават много добре с него. Що се отнася до детайлите, важно е да запомните, че романтичният външен вид не се състои само в тоалета, но и е леко небрежната прическа, деликатния грим и сдържаните бижута.

Ако искате да се обличате в романтичен стил, си заслужава да знаете не само как, но и при кого да се обличате. Сред водещите световни марки, които предлагат дрехи в нежен стил са Chanel, Elie Saab, Monique Lhuillier, Dior и Self-Portrait. Продукти в този стил ще откриете и в офертите на много марки, налични в MODIVO, като The Kooples, Rage Age, Babylon, Morgan и Mango. Много парижанки залагат на съвременна версия на романтичния стил в гардероба си с марки като Rouje, Sezane, Realisation или Custom Made.

Къде да търсите инспирации, когато става въпрос за романтични визии? Като всички останали, разбира се, преди всичко в Instagram, където трендсетърите показват отново и отново модерни, съобразени с актуалните (повече или по-малко) модни трендове визии. Струва си също така да се помни, че романтичният стил в момента е доста многолик. Често стайлингът е пречупен с аксесоари със съвсем различен характер, което прави стила още по-индивидуален и уникален.

По-долу ще намерите стилизации на тези трендсетърки и звезди, които обичат да носят дрехи в романтичен стил в ежедневие.

Една от най-известните любителки на романтичните стилизации е Alexa Chung. Тенденционерката обожава да пречупва романтичните си визии с характерни допълнения в британски стил. Модната икона обожава дантелените рокли, които най-често съчетава с тежки кубинки.

Фенка на роклите в романтичен стил е също Olivia Palermo, която много често залага на флоралните мотиви, дантелите и връзките около врата. Тя най-често подбира за визиите си обувки с бижутерийни елементи.

Романтичните стилизации не трябва да са само в пастелни цветове, но също и в бяло с дантели или бродерии. За да не бъде цялостната визия прекалено лека и скучна, съчетайте белия цвят с черни допълнения и аксесоари.

За постигане на романтичен ефект на стайлинга могат да ви помогнат също буфан ръкавите, които определено са моден хит в последно време.

Тази статия може да ви заинтересува: Истински френски стил – вижте Instagram профила, който показва какво наистина носят парижанките >>>

Снимка: Edward Berthelot / via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News