Търсене...

Трендът school girl се завръща! Вижте как да носите плисирана пола в есенни стилизации

3 min.

Дрехите, напомнящи за училищните години или дори ученическите униформи, са типични за американския препи стил. Той базира на плисираната пола, която някога се носеше по “послушен” начин, но този сезон, благодарение на модните къщи Dior и Versace, тази тенденция се завръща в леко модернизиран вариант. На мястото на училищните униформи и лентите за глава се появяват модерни мини рокли, бомбър якета с кройка овърсайз и тежки ботуши до коляното. Вижте как да носите плисираната пола според най-новите тенденции.

School girl trend е хит в Instagram и сред инфлуенсърките посещаващи световните седмици на модата. Вижте най-интересните стилизации с плисирани поли в главната роля.

Плисирана пола, снежнобяла риза, мокасини, дълги 3/4 чорапи и… цветни жилетки с V-образно деколте – това са основните елементи на school girl стила, който се завръща на мода този сезон. Чудите се откъде произлиза тази тенденция и защо е станала толкова популярна? Бързам да ви отговоря. Първите училищни униформи се появяват в английските училища през 60-те години, но плисираната пола и бялата риза се превръщат в революция едва след въвеждането им в американските гимназии през 1996 г. Някои ученички твърдяха, че униформата убива индивидуалния им стил, така че тези, които искаха да се открояват, преработиха и оформиха училищните си униформи по по-оригинален начин – добавиха тежки ботуши, бижута или огромни пуловери. Този стил бързо навлезе от училищните скамейки във филмите и телевизионните сериали като „Сладки грижи“ и „Клюкарката„, а тенденцията бързо се възприе от големите модни къщи.

Fot. James Devaney via Getty Images

Първите интерпретации на училищната униформа се появяват на модния подиум на Moschino през 2013 г., а през 2018 г. модна къща Versace ги представя в колекцията си. Училищната атмосфера допълват детайли под формата на дълги чорапи, носени с обувки на ток, ултракъси поли, съчетани с широки пуловери, или плетени елеци, съчетани с овърсайз ризи. Този сезон Versace отново напомня за училищния стил, а Miu Miu, Chanel и Dior не остават по-назад.

Чудите се как да носите плисирана пола през следващите месеци? Специално подбрах най-интересните визии на трендсетърките, с които те се разхождат по улиците на Париж и Копенхаген. Вижте ги по-долу!

Бяла риза и плисирана пола – вечният комплект в оригинален вариант

Безсмъртната комбинация от плисирана мини пола и бяла риза се носи всеки сезон, но на тазгодишните седмици на модата инфлуенсърите предложиха модерна интерпретация на визията. Особено внимание заслужава ученическата визия на Амалия Гасман, с която тя се разходи по улиците на Париж след шоуто на Dior. Моделът смени класическата си мини пола с плисиран модел с капси, който съчета с къс клин и жилетка. Към това черна вратовръзка, чанта тип „багета“, тежки обувки и съвременната стилизация с плисирана пола е готова!

Fot. Edward Berthelot vis Getty Images

Как да носите плисирана пола есенно време? На пластове

Бихте искали да носите плисирана пола и на есен, но не знаете с каво да я съчетаете? Съвременният school girl style обожава пластовете, затова играта с кройките е добре дошла. Съчетайте карираната или раираната плисирана пола с бяла риза с яка, а отгоре облечете широк пуловер в колежански стил с остро деколте. А обувките? На тези стилизации най-много подхождат тежки обувки, затова си изберете кубинки на марка Dr Martens или chunky boots с дебела подметка.

Fot. Edward Berthelot via Getty Images

Плисирана пола и бомбър яке – комплект в препи стил

Стайлингът с естетика, напомняща училищната униформа, не може да мине без яке тип бомбър. Как да носите плисирана пола с този вид яке? В зависимост от случая можете да оформите комплекта по няколко начина. За ежедневна визия – съчетайте микромини полата с поло блуза и сатенено бомбър яке. Ако искате да създадете визия като от улиците на Копенхаген, изберете плисирана пола с ниска талия, съчетайте я с къс топ и кожено бомбър яке с кройка овърсайз.

Fot. Edward Berthelot via Getty Images

Какви обувки отиват на плисирана пола?

Относно обувките, с които можете да носите плисирана пола, вижте предложенията на трендсетърките, които залагат на обувките с висока сая или мокасините с дебела подметка. Подходящи са също кубинките, ботите на платформа или цветните класически обувки на ток – непременно с чорапи. Обувките трябва да се открояват и да допълват стилизацията. Забравете за кецовете и маратонките, които отиват по-скоро на спортна тенис визия с плисирана пола.

Fot. Christian Vierig via Getty Images

Тази статия също може да ви хареса >>> 5-те най-важни тренда от Copenhagen Fashion Week 2023 – преглед на уличната мода

Главна снимка: Edward Berthelot via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News