Търсене...

Пола с шорти (скорт) – хитов тренд за лятото. Разгледайте идеи как да я носите!

3 min.

Шортите и полите изглеждат съвсем различни части от облеклото, но не е нужно да е така. Тяхното сливане, наречено скорт, което можете да видите на модните дефилета на брандове като Chloé, Fendi и много други, е хит вече няколко сезона. Скортът поставя красив акцент върху достойнствата на фигурата и в същото време осигурява комфорт в динамичния ден. Когато носите скорт, бельото ви няма да се вижда изпод дрехите дори при буйни танци или приклякване, а освен това ви позволява да седите във всякакви позиции. Прочетете още как да носите скорт в крак с най-актуалните тенденции.

Историята на тази дреха датира от викторианската епоха и в един момент даже предизвиква световен скандал – а днес полата с шорти е просто задължителна за всеки моден инфлуенсър! Вижте защо!

Основната отличителна черта на скорта е, че на пръв поглед изглежда като пола, но в действителност е с кройка на шорти. По този начин той съчетава елегантното и женствено излъчване на полата с удобството на шортите, което го прави идеално допълнение както към ежедневното облекло, така и към по-официални тоалети. Скортът може да е от различни материи, включително деним, кожа, лен, памук, вискоза и множество синтетични материали.

Актуалните поли с шорти се предлагат в различни дължини и модели. Най-голямото предимство на скорта е в неговата практична кройка. Благодарение на пришитите шорти се чувствате свободно и комфортно дори по време на дълга разходка по планинска пътека. Те осигуряват допълнителна защита – не е нужно да се притеснявате, че платът ще се вдигне и бельото ви ще се покаже.

Изчистени, плисирани, с шарени десени или едноцветни… полите с шорти радват със своето разнообразие. Освен това те оптически правят краката да изглеждат по-тънки, подчертават талията и оформят долната част на тялото.

Знаете ли, че корените на скорта могат да бъдат проследени до викторианската епоха? Тогава се появили кюлотите, които изглеждали като макси поли, но всъщност били панталони с много свободни крачоли. Те се превърнали в практичен елемент от облеклото, който осигурявал на дамите още по-голям комфорт, например по време на езда.

Въпреки това полите с шорти невинаги са били толкова желани и харесвани. През XX век те провокирали голям скандал. Френската модна дизайнерка Елза Скиапарели представила малко по-мъжки модел скорт, който предизвикал възмущение сред представителите на пресата и критиците.

Времената, за щастие, се променят и днес комбинираните поли с шорти стават все по-търсени. Модните брандове Armani, Alexander Wang и Mulberry ги включват при представянето на своите колекции. В момента късите модели са много популярни, тъй като са идеални за пролетта и лятото. Можете да ги вземете със себе си по време на всяка почивка – както в елегантен морски курорт, така и на тропически остров.

Какви кройки на комбинираната пола с шорти са хит в момента? Да видим!

Кюлотите – класически шик

Въпреки че днес акцентът е върху скорта, не можем да не споменем класическата дреха, от която донякъде произлиза този модел – кюлотите. За тях са характерни широките крачоли, които на пръв поглед напомнят пола. Крачолите често са с дължина до средата на прасеца, което ви позволява да комбинирате тази дреха с модерни обувки.

Кюлотите обикновено са с висока талия, която подчертава кръста и оптически стеснява силуета, затова са харесвани от дами с всякакъв тип фигура. Те са идеален избор за ежедневен аутфит, но също и за такъв в стил smart casual, подходящ за бизнес срещи.

Мини скорт – летен тренд

Модните инфлуенсъри по целия свят харесват комбинираните поли с шорти, защото те показват краката в най-добрата светлина. Такива скортове изглеждат великолепно с топове, блейзъри или ежедневни ризи. Може да се спрете на скорт от деним, който да комбинирате например с бял къс топ, кремави сандали, сламена шапка и голяма чанта тип хобо. Това е идеалният летен аутфит!

Визия от глава до пети – или сетове със скорт

Те са фантастична алтернатива на парти роклите – комбинацията от скорт с блейзър в същия цвят ще създаде единна и стилна визия. Изберете ансамбъл от памук или лен, с който ще се чувствате удобно дори ако живакът на термометъра навън скочи над 30 градуса. Естествените материи са дишащи и отвеждат влагата.

Предлагаме на вашето внимание три идеи за аутфит, включващ скорт. Почерпете вдъхновение от тях и създайте свой собствен уникален сет!

Скорт с намигване към лятото

Изберете пастелен топ със свободна кройка и презрамки. Съчетайте го със скорт от деним. Равните сандали ще ви осигурят комфорт, а голямата сламена шапка и слънчевите очила ще ви пазят от жарките слънчеви лъчи. Може да се спрете на слънчеви очила с наподобяваща пеперуда рамка – любим дизайн на Одри Хепбърн. Колие с раковини ще бъде черешката на тортата.

Аутфит в стил streetwear за всеки повод

Започнете с бяла oversize тениска с принт на гърба. Комбинирайте я с черен скорт с прилепнал силует, който ще бъде идеалната основа за вашия тоалет. Заложете на бели сникърси за удобство, а с аксесоари в минималистичен стил – например златни обеци, фина гривна и черна чанта тип хобо, цялостната ви визия ще бъде стилна без помпозност.

Небрежна елегантност за вечер навън

Изберете копринена блуза с дантелени акценти и прилепнал силует. Съчетайте я с лъскав скорт със свободна кройка в светъл цвят – с тези елементи ще имате готова за парти визия. Черни сандали с квадратен ток оптически ще издължат краката ви, а златисти аксесоари като клъч чанта, обеци тип халки и фино колие ще внесат великолепни финални щрихи във вашия аутфит.

Скортът ще бъде стилна основа за множество тоалети – както за носене в ежедневието и на партита, така и за официални събития. В MODIVO ще намерите актуални поли с шорти с различна дължина и в множество цветове!

Главна снимка: Photo by Jeremy Moeller/GC Images

тенденции и съвети
Insta News