НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Rotate by Birger Christensen в MODIVO. Вижте датската марка, създадена от инфлуенсърки и новата ѝ колекция за сезон пролет-лято 2022

2 min.

Когато Rotate представи първата си колекция по време на седмицата на модата в Копенхаген през 2018 г., успехът ѝ вече беше сигурен. Жанет Мадсен и Тора Валдимарс създадоха перфектно скроени рокли, които станаха обект на желание за скандинавските it-girls, а хаштагът #makeitrotate все още предизвиква вълнение в Instagram.

Научете, кой стои зад тези невероятни проекти и вижте колекцията на марка Rotate за сезон пролет/лято 2022.

Марката Rotate е плод на съвместната работа на датската модна къща Birger Christensen с модните дизайнерки и инфлуенсърки: Жанет Мадсен и Тора Валдимарс. В личния си живот те са приятелки, а в професионалния – партньори и творчески директори на марката. Те отговарят за всички проекти на Rotate. Двете дами създадат перфектни парти рокли, тъй като това е елемент, който липсва в гардеробите им. Те са работили в света на модата в продължение на много години. Съчетавайки натрупаните знания с оригиналния и смел моден стил на Копенхаген, те създават рокли-шедьоври.

Жанет Мадсен и Тора Валдимарс по време на седмицата на модата в Копенхаген за сезон есен/зима 2022. Фот. Christian Vierig via Getty Images.

Възползвайки се от немалкия си обхват в Instagram, Жанет и Тора обявиха пред последователите си създаването на марката Rotate Birger Christensen точно преди Седмицата на модата в Копенхаген през 2018 г. След този факт с дизайнерките се свързва тогавашният директор по продажбите на Net-a-Porter Лиза Ейкън, която, след като разглежда проектите, предлага на дизайнерките ексклузивна продажба в платформата. Роклите се продават като топъл хляб и се носят не само от стилни датчанки, но и от жени от цял свят.

Стартовата колекция на Rotate се състои от седем вечерни рокли. Първи е моделът Kim. Роклята е къса и същевременно с характер, с големи буфан ръкави. Роклята Kim се превръща в бестселър и така е до днес. Рокли на марката можете да намерите също в MODIVO в много цветове, както и в кожен вариант.

Рокля на Rotate модел Kim – бестселъра на марката с имитация на змийска кожа.

Вижте също: Дължина на роклята към обувки на ток >>>

Вписвайки #makeitrotate в търсачката на Instagram, ще видите колко популярни са дрехите на марката. Модните редакторки и стилистки от цял свят вече ходят с моделите на Rotate. Сред феновете им са и модни инфлуенсъри, ценени заради уникалния си стил. Кои модели носят те? Кристина Мусакио носи розовото сако от екокожа от последната колекция на марката за пролет/лято 2022 г., а Янка Полиани е избрала миди рокля с буфан ръкави. Даря Баранник пък предпочита коженото манто на Rotate в лилаво, което е облякла за едно от най-големите събития в модната индустрия.

Дария Бараник с манто на Rotate през 2021 г. по време на седмицата на модата в Копенхаген. Фот.

Raimonda Kulikauskiene via Getty Images

Датската марка става все по-популярна с всяка изминала година, а колекцията за предстоящия сезон пролет/лято 2022 е комбинация от изискани, ежедневни и стилни кройки. Фон за снимките на кампанията бяха ретро автомобили, които придадоха на кампанията уникална атмосфера. Моделът с плитки, любимите на Тора Валдимарс, представи не само ежедневни дрехи, но и идеи за парти.

Представяйки колекцията си за пролет/лято 2022 г. на седмицата на модата в Копенхаген, Жанет Мадсен и Тора Валдимарс предложиха множество мини рокли, с които те започнаха своето модно приключение, но не само. На модния подиум модели с всякакви размери носеха овърсайз блейзери и якета с буфан ръкави. Това е една колекция, в която всеки почитател на модата ще намери нещо за себе си – пъстри клинове, панталони с ниска талия, които препращат към тенденциите от Y2K, както и романтични комплекти, плетени на една кука.

тенденции и съвети
Insta News