Търсене...

Дамски маратонки за лято 2022 – 5-те най-модерни модела за сезона

2 min.

Леките летни маратонки са задължителен елемент в гардероба на всяка фешънистка, която обича комфорта. За летните месеци най-добри са моделите от естествена кожа, благодарение на които кожата диша и краката се потят по-малко. Добрата новина е, че вече не е нужно да избирате между удобството и модерната визия, защото при най-новите модели обувки удобството върви ръка за ръка с модните тенденции. Ето 5-те модела маратонки за лято 2022, които си струва да имате в гардероба си – не само този сезон.

Чудите се какви маратонки да изберете за лятото? Вижте най-модерните (и най-удобни) модели за този сезон, лансирани от инфлуенсърките!

Fot. Jeremy Moeller via Getty Images

Емблематичният модел Triple S на Balenciaga постави началото на тенденцията на т. нар. ugly shoes, т.е. масивни маратонки в стил като от 90-те години, които бързо се превърнаха в обект на желание от страна на трендсетърите по цял свят. Въпреки, че от пускането на първия модел на марката на пазара минаха няколко сезона, този модел маратонки все още е много популярен, а спортните обувки с масивна подметка се превърнаха в задължителен елемент от гардероба дори през лятото. Подобни маратонки като тези на Balenciaga можете да намерите в офертите на марки като Sprandi, Bronx и Togoshi.

Fot. Kirstin Sinclair via Getty Images

В колекцията си за пролет-лято 2022 г. марката New Balance разшири офертата си с екологични модели, които отговарят на стандартите green leaf. Устойчивата мода и опазването на околната среда са неща, в които определено си заслужава да се инвестира, така че когато си търсите нов чифт маратонки за лятото, разгледайте офертата на марката. Имате за избор най-продавания модел 574 в няколко цвята (бежово, тъмносиньо, сиво и синьо), които ще се харесат на минималистите. В колекцията има и нещо за любителите на модните тенденции: маратонки в цвят veri peri. Потърсете моделите на New Balance, маркирани със „зелено листо“ или знака „екологично чист“ (eco friendly) в онлайн магазин MODIVO.

Fot. Jeremy Moeller via Getty Images

Някога бяха носени предимно от баскетболистите, след това бяха възхвалявани от музикалните звезди, в крайна сметка завладяха улиците по цял свят. Nike Air Force One са следващия модел маратонки за лято 2022, които си заслужава да имате в гардероба си. Предлагат се в три варианта: нисък, среден и висок, като първият модел изключително много харесва на трендсетърките, които го носят както с ежедневни, така и с елегантни тоалети – например в комбинация с изключително популярната за този сезон жилетка от костюм. Сред най-големите фенки на обувките AF1 са Хейли Бийбър, Кайли Дженър и Кая Гербер.

Fot. Jeremy Moeller via Getty Images

Списъкът с модни обувки за лятото 2022 не може да мине без обувките на платформа – този път в удобен, спортен вариант. Кой модел да изберете? Черните и белите кецове с дебела подметка на марка Converse са вечните обувки, които можете да носите няколко сезона, а тънкият плат ще ви осигури комфорт дори в най-горещите летни дни. Най-модерни са класическите модели, така че едноцветните модели без излишни украшения са най-добрият избор за това лято.

Fot. Christian Vierig via Getty Images

Говорейки за класиката в жанра, списъкът с маратонки за лятото не може да бъде пълен без обувките на френската марка Veja – произведени от кожа, боядисана с естествени оцветители, с каучук от Амазонка, органичен памук и рециклирани материали – маратонките Veja се превърнаха в избор номер едно за екологични обувки. Това, което все още ги отличава на пазара, е минималистичният им дизайн с характерното лого „V“, по което полудяха водещите it-girls, а самата херцогиня Кейт Мидълтън също често ги носи.

Тази статия също може да Ви хареса >>> Модерни дамски обувки за пролет-лято 2022 – вижте 5-те топ модела от модните дефилета!

Главна снимка: Christian Vierig via Getty Images

тенденции и съвети
Insta News