НОВ СЕЗОН: ПРОЛЕТ/ЛЯТО ’24! ОТКРИЙТЕ ТРЕНДОВЕТЕ >>>

Търсене...

Жената зима – кои цветове отиват на брюнетки?

2 min.

Ключът към успешния избор на стил е да разберете какъв тип красота притежавате. Правилната комбинация от цветове подчертава тена на лицето Ви и му придава свеж вид. Ако имате тъмна коса, светъл тен и наситен цвят на очите, най-вероятно принадлежите към зимния тип красота. Прочетете тази статия, за да разберете какви аутфити са най-подходящи за Вас.

Видовете женска красота могат да бъдат разделени на четири сезона: пролет, лято, есен и зима. В днешната статия ще прочетете как да ги различавате, какво ги характеризира и накрая – какви цветове трябва да присъстват в гардероба ви, ако сте жената зима.

Жените от зимния тип имат хладен, дори порцеланов тен (например Меган Фокс, Дита фон Тийз) или са мургави (Моника Белучи, Салма Хайек). Косата на жените, чиято красота напомня Снежанка (снежнобяла, алабастрова кожа), обикновено е гарвановочерна. Жените с по-тъмен тен като латиноамериканките, обикновено имат кестеняви коси. Жените от зимен тип нямат един определен цвят на очите. Характеризират се с ясен контраст между цвета на ириса и бялото на очите или са с тъмни очи.

Тип красота – зима

Тук има пълна свобода, но трябва да се спазват някои правила. На първо място, цветовете за жените зима трябва да са наситени, студени и контрастни. Независимо дали става дума за приглушен или по-ярък нюанс, няма място за бледи нюанси. Ако е бяло, тогава само снежнобяло, а кафявото – с цвета на горчив шоколад и наситено черно. Жените зима трябва да избягва топлите телесни нюанси, бежовото и пастелните цветове.

Подходящи цветове: тъмносиньо и графитено

Тъмните нюанси на синьото и графитеният цвят са хит за зимния тип красота. Тъмносиният цвят подчертава прекрасно порцелановия тен и контрастира добре с тъмната коса. Тъмносиният тоалет се съчетава добре с червени нокти или червени устни, а графитеният цвят носете със сребристи аксесоари.

Подходящи цветове: черно и бяло

Черни или бели тотални визии, а дори стилизации от типа black&white – всички те са идеални за жените със зимен тип красота. Правилото е: бялото трябва да е снежнобяло, а черното – наситено и не матово. По примера на актрисата Руни Мара, заложете на черния лак за нокти.

Както и при тъмносиния цвят, черно-белите стилизации обичат червените акценти – към роклите в стил b&w задължително е червеното червило, червеният маникюр или червените обувки на ток!

Подходящи цветове: хладно небесносиньо

Ако тепърва започвате да избирате цветове за зимния си тип красота, не пропускайте да последвате профила на Дита фон Тийз в Instagram. Американският модел е известна с порцелановата си красота като на Снежанка и черната си коса. Запазена марка на Дита са червените устни, които тя носи дори за небесносини тоалети. Помнете, че ако изберете светлосиния цвят оттенъкът трябва да е хладен, за да подчертае черната ви коса и порцелановия ви тен.

Подходящи цветове: кобалтово

Яркият, дълбок нюанс на кобалтовото синьо е идеален за гарвановочерна коса и тъмни очи. Сребърните бижута и цирконите се съчетават най-добре с кобалтовосини рокли – същото важи и за обувките. Заложете на сребристи, пайетени обувки на ток или създайте кобалтов total look с обувки в същия цвят като тоалета ви.

Жените с хладен тен трябва да внимават със златото, което е запазено за блондинките или светлокестенявите жени с топъл тен. Зимните типове красота изглеждат най-добре със сребро, пайети и платина. Ако харесвате злато, изберете бяло злато. Бялото злато ще подхожда както на дамите с външен вид като Снежанка, така и на тези с по-южен тен. Перфектни са и скъпоценните камъни в наситени нюанси като тъмносиньо или зелено (напр. изумруди).

Вижте също: Тип красота лято: какви са нейните характеристики? >>>

Снабдете гаредероба си със всякакви хладни нюанси, а не носете топи бежови цветове, кафяво и пастелни тонове. Посетете сайта на интернет магазин modivo.bg и си намерете стилизация, с която ще изглеждате като истинска Снежанка.

Главна снимка: Photo by Paul Archuleta/FilmMagic

тенденции и съвети
Insta News